Palandöken´in çehresi değişiyor

Erzurum´un Palandöken ilçesinin çehresi, yeni parklarla değişmeye devam ediyor. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar , ?İlçede bulunan mevcut 30 parkı revize ederken, göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne ilçemize 59 yeni park kazandırdık? dedi.

Palandöken´in çehresi değişiyor

 

 

Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki yeşil alan çalışmalarını ara vermeden sürdürürken, nitelikli park sayısını 89´a çıkardı. Palandöken´de yeşil alana önem veren Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, göreve geldiği günden bu tarafa ilçedeki yeşil alanları artırmak amacıyla önemli çalışmalar yaptı. Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ile ilçedeki yeşil alan ve park sayısını 2 katından fazlasına çıkarmayı başaran Palandöken Belediyesi, hem çocukların hem de büyüklerin dinlenme ve eğlenme mekanlarını artırdı.

Vatandaşları parklar da görmek beni mutlu ediyor
Vatandaşların çocuklarıyla birlikte parklara olan yoğun ilgisinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, hizmet süreleri boyunca ilçede bulunan mevcut 30 parkı modernize ettiklerini ve ilçeye 2009 yılından bugüne dek kendi imkanlarıyla 59 yeni park yaptıklarını ve ilçede nitelikli park sayısını 89´a çıkarttıklarını belirtti. Bugüne kadar yapılan hizmetleri ilçe halkıyla birlikte gerçekleştirdiklerini ve bunda da büyük başarı kaydettiklerini vurgulayan Belediye Başkan Bulutlar, ?Göreve geldiğimizde ilk işimiz, mevcut parkları revize ederek kullanıma hazır hale getirmek oldu. 2009 yılından bu tarafa kendi imkanlarımızla ilçemize 59 adet yeni park yaparken, 22 adat mini futbol sahası ve basketbol sahası yapılarak hizmete sokuldu. Parkalara 79 çocuk oyun gurubu kuruldu. Yine parklara yetişkin ve gençlerin kullanabileceği 28 fitness alanı oluşturuldu. İlçemizin muhtelif parklarına ve noktalarına yaklaşık 66 bin adet yetişkin ağaç ve 30 bin adet küçük fidanı dikimi gerçekleştirdik. Palandöken ilçemizde yeşil alan miktarını 300 bin metrekarenin üzerine çıkardık. Erzurum´un en fazla yeşil alan ve parkana sahip bir ilçe konumuna geldik. 2016 yılı içerisinde yapımı devam eden ve biten parklarımız var. Bu parklarımızdan 2´sini daha tamamlayarak halkamızın hizmetine sunduk. Yılsonuna kadar programımızda olan parklarımızı da bitirerek inşallah hizmete sunacağız? dedi.


Parkalarımıza ve yeşil alanlarımıza sahip çıkalım
Yapımı devam eden parkların tamamlanmasıyla birlikte ilçenin çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını anlatan Başkan Bulutlar, ?İnsanlarımızın ailece vakit geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri, Erzurum´u ve Palandöken ilçemizi kuşbakışı izleyebilecekleri, yoğun iş temposundan bir nebze de olsun uzaklaşarak dinlenip nefes alabilecekleri, ilaveten spor da yapabilecekleri bir kent ormanını halkımız için modern bir biçimde dizayn ettik. Yapılan parklarımızda dış mekan fitness aletleri, piknik alanı, aydınlatma sistemi, oturma birimleri, gezinti yolları ve açık yeşil alanlar yer alıyor. Yaptığımız çalışmalarla her geçen gün kent içinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıyoruz. Vatandaşların modernize edilen ve yeni yapılan parklara sahip çıksınlar; çünkü bu alanlar onlar için ihdas ediliyor. İlçemizi güzelleştirip daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarımız aralıksız devam edecek? diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı