PALANDÖKEN BELEDİYESİ´NDEN ŞEHİT AİLESİNE EV

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Diyarbakır, Lice ilçesinde PKK´lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir ´in ailesine ev hediye etti.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ´NDEN ŞEHİT AİLESİNE EV

 

 

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Diyarbakır, Lice ilçesinde PKK´lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir ´in ailesine ev hediye etti.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Diyarbakır Lice´de 19 Ağustos 2015 Tarihinde PKK´lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir ´in ailesine, Belediye Meclisi´nin aldığı oy birliğiyle alınan karar gereği düzenlenen sade bir törenle Ev tapusu ve anahtarını teslim etti.
Şehit ailesinin isteği doğrultusunda Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi´nde bulunan bir inşaat firmasından ihale yoluyla alınan daire Başkan Bulutlar tarafından aileye teslim edildi. Bürüt 200 metrekare evin anahtarını şehidin küçük kardeşi Mehmet Aydemir´e, tapusunu ise şehit Annesi Fehime Aydemir´e teslim eden Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı konuşmada şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı. Başkan Bulutlar, ?Şehitliğin bir bedeli olmaz. Onun bedelini ancak Allah verebilir.  Peygamberlik mertebesin den sonra en yüksek mertebe olan Şehitlik mertebesinde olan Metin Kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet kederli ailelerine bir kere daha baş sağlığı diliyorum. Biz bu evi vermekle sadece şehit ailesinin azda olsa açısına orta olmak istediğimizi içindir? dedi.
Şehit Metin Aydemir´in babası Taha Tahsin Aydemir ise Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar´a hassasiyetinden ötürü teşekkürde bulunarak, Allah devletimize zeval vermesin? duasında bulundu.
ŞEHİT ANNESİ, ALLAH BU ZALİMLERE FIRSAT VERMESİN 
Hediye edilen evin tapusunu Belediye Başkanı Bulutlar´ın elinden alan Şehit Metin Aydemir´in Annesi Fehime Aydemir,? Bu Türk Bayrağında benim Metin oğlumun kanı var. Allah bu zalimlere fırsat vermesin. Bu akbabaların kökü kazınsın ve kahır etsin. Bu Devlete huzur versin. Bir oğlum daha var binlerce oğlumuzu var Allah onlara bu devlete huzurlu askerlik yapmalarını nasip etsin. Bu vatan bizim ve devlet bizim biz var oldukça bu devlette var olacak? dedi.    
EVİN İLK HEDİYESİ BAŞKAN BULUTLAR´DAN
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar ile birlikte Şehit Babası Tahsin Aydemir ve basın mensupları Yunus Emre Mahallesi´nde Şanlı Türk Bayraklarıyla donatılan ev gezildi.  Belediye Başkanı Bulutlar burada şehit ailesine bir sürpriz daha yaparak ilk ev hediyesi olarak Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.
ŞEHİTLERİMİZİN ADININ YAŞATILDIĞI BİR PARK BİRDE ANIT YAPTIK
Aile ve basın mensuplarıyla sohbetini sürdüren Başkan Bulutlar, terörle mücadelede şehit olanların isimlerinin verildiği bir rekreasyon alanı yaptıklarını hatırlatarak, ?Yunus Emre Mahallesi Kayakyolu semtinde yaptırılan parka Şehitler Parkı ismini verdik ve şehit olanların isimlerinin yer aldığı birde anıt yaptırarak unutulmaması için ölümsüzleştirdik. Ayrıca Şehitler parkında yer alan sosyal tesislerden şehit aileleri yüzde 50 indirimle yaralanabilirler? dedi.
BAŞKAN BULUTLAR DAHA ÖNCEDE BAŞKA BİR ŞEHİT AİLESİNE EV ALMIŞTI

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Daha önce de Hakkari´nin Çukurca ilçesinde 19 Ekim 2011 tarihinde PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazanç´ın ailesine de Osman Gazi Mahallesi- Yıldızkent Semtinde ev alarak teslim etmişti


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli