OHAL süresi 3 ay uzatıldı

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL süresinin 3 ay uzatıldığını açıkladı.

OHAL süresi 3 ay uzatıldı

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı´nın ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL´in 3 ay uzatıldığını açıkladı.

İşte Kurtulmuş´un açıklamalarından satır başları:

Bu dönemde TBMM´nin hayati önemde meselelerle karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürecek, aynı zamanda 2023 ve 2051 hedefleri için atılım ruhuyla hareket edecek. 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının bu ruhla hareket edeceğini biliyoruz. TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. 

"FETHULLAH GÜLEN TUTUKLANMALI"

Bakanlar Kurulu´nda dört bakanlığımız sunumlarını gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığımız FETÖ, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede gelinen tabloyu takdim etti. Gerekli düzenlemelerin neler olacağı konusunda görüşlerini paylaştı.

Adalet Bakanlığımız çeşitlik konularla ilgili gelişmeleri taşımıştır. Cezaevlerindeki durumun gözden geçirilmesi, darbecilerin yargılanması ve FETÖ lideri FETO´nun Türkiye´ye iade edilmesiyle ilgili yaptılan çalışmalar. Dört dosya FETO´nun iadesiyle ilgili ABD´ye sunuldu. 15 Temmuz´dan sonra tutuklama talebiyle ilgili dosya 10 Eylül´de takdim edildi. ABD´li yetkiler de dosyanın alındığını 23 Eylül´de bildirdi.

Türkiye 15 Temmuz´da darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır. Bu örgütün başındaki kişi FETO´dur. Bu kişinin Türkiye´ye iadesiyle ilgili olarak ABD makamlarının sorumluluğunu yerine getirmesi için görüşmeler yapılıyor. ABD ile her alanda ortaklığı olan bir ülke olarak bu karar verilene kadar, adı geçen kişinin tutuklanmasını talep ediyoruz. 

"FIRAT KALKANI BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR"

Fırat Kalkanı Operasyonu Suriye´nin toprak bütünlüğünün korunması ve Türkiye´nin sınırlarını terör örgütlerinden korumak için yaptığı bir operasyondur. Bizim açımızdan operasyon başarılı olarak devam etmektedir ve ilk gün bahsettiğimiz kırmızı çizgiler devam etmektedir. Bu bölgenin DAEŞ´ten temizlenmesi, Suriyelilerin ülkelerine güvenli dönmesini sağlamak öncelikli amacımızdır.


Anahtar Kelimeler: OHAL süresi uzatıldı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı