Mükerrem Kemertaş vefat etti

Erzurumlu ünlü sanatçı Mükerrem Kemertaş vefat etti.

Mükerrem Kemertaş vefat etti

 

 

Ve Erzurum türküleri, Erzurum kültürü tamamen öksüz kaldı. Kuşağının ?son temsilcisi? olarak İzmir´deki hastanede uzun zamanden beri hayata tutunmaya çalışan Mükerrem Kemertaş´ın (79) bu sabaha vefat ettiği öğrenildi.
 
Halk arasında ALS olarak bilinen Amyotrofik Lateral Skleroz hastalığına yakalanan ve uzun zamandan beri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde tedavi gören Türk Halk Müziği´nin güçlü sesi Mükerrem Kemertaş´ın ölüm haberi, sevenlerini ve hayranlarını üzüntüye boğdu.
 
TRT Erzurum Radyosu´nda uzun yıllar görev yapan ve 1985 yılında İzmir´e yerleşen Mükerrem Kemertaş, Göç göç oldu göçler yola dizildi, Huma kuşu yükseklerden seslenir, Tutam yar elinden tutam, Bülbülün kanadı sarı gibi aşina türkülerle sevenlerinin gönlünde yer edindi. Oğlu Tuncay Kemertaş´ı da yetiştirerek Türk Halk Müziği´ni kazandıran Kemertaş için 2017 yılında vefa gecesi düzenlenmiş ve geceye çok sayıda ünlü isim katılmıştı.
 
Babasının ölüm haberini istanbul´da aldığını ve apartopar İzmir´e gittiğini belirten Tuncay Kemertaş, babasının nereye ve ne zaman defnedileceği konusunda henüz bir karara varmadıklarını belirtti.
 
MÜKERREM KEMERTAŞ KİMDİR?
 
Erzurum´da, 1938 yılında doğdu. 1961 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği bünyesinde oluşturulan Doğudan Sesler Topluluğu´na katıldı. Bu topluluğun TRT Erzurum Radyosu için düzenli aralıklarla hazırladığı programlarda beş yıl boyunca yer aldı. 1966 yılında açılan sınavı kazanarak, Erzurum Radyosu´nda kadrolu sanatçı oldu.
 
1970 yılında TRT İstanbul Radyosuna tayin olan sanatçı, uzun yıllar çalışmalarını İstanbul´da sürdürdükten sonra 1985 yılında İzmir´e yerleşti ve TRT İzmir Radyosu´nda görevine devam etti.
 
2003 yılında TRT´den emekli olan Mükerrem Kemertaş, sanat hayatı boyunca sayısız türkü ve uzun havanın tanınıp sevilmesine emsalsiz sesi ile katkı sağladı.
 
Erzhaber

Anahtar Kelimeler: Mükerrem Kemertaş vefat etti

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli