MUHSİN BAŞKANI BULMAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAN KOMUTAN DA MERAL AKŞENER´İN KADROSUN´DA

Muhsin Yazıcıoğlu´nun suikastle şehit edildiği kaza sonrası yanlış yerde arama yaptıran ve daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı´nca takipsizlik kararı verilen dönemin Adana Bölge Jandarma Komutanı, Ali Lapanta Meral Akşener´in partisinde!!!

MUHSİN BAŞKANI BULMAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAN KOMUTAN DA MERAL AKŞENER´İN KADROSUN´DA

 

 

Meral Akşener´in kurduğu partinin kurucular listesinde ilginç isimler yer alıyor. Bu isimlerin çoğunun ortak özelliği ise daha önce bulundukları partilerde bir yer edinememiş, girdikleri seçimlerde başarı gösterememiş olmaları geliyor. Çoğu kurucu ise partileri ve liderleri ile ters düşen, öne çıkmak isteyen isimler.

EN DİKKAT ÇEKEN İSİM! EMEKLİLĞE SEVK EDİLEN KORGENERAL ALİ LAPANTA..

O dönem basın da Muhsin Yazıcıoğlu´nun suikastle şehit edildiği kaza sonrası yanlış yerde arama yaptırdı diye adı geçen ve ifade veren daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı´nca takipsizlik kararı verilen dönemin Adana Bölge Jandarma Komutanı, Ali Lapanta!

15 Haziran 2011 tarihinde Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında  Malatya Özel Yetkili Savcısı´na ifade verdi. O dönem Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ile Sivil Havacılık Kurumu kaza kırım ekibinin de aralarında bulunduğu 132 şüpheli hakkında ihmal suçlamasıyla açılan soruşturmaya Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı´nca takipsizlik kararı verildi. Bu karara merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nun eşi ve avukatı başta olmak üzere, Büyük Birlik Partisi ve Ülkücü camia büyük tepki göstermişti.

Eski Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Lapanta´ta da Meral Akşener´in yeni kurduğu partisi´nde kurucular listesinde. Ali Lapanta temmuz kararnamesiyle komutanlık emrine alınmış, 1 Ekim itibariyle de emekliliğe sevk edilmişti. 

GAZİNOCULAR KRALININ OĞLU, SEÇİLEMEMİŞTİ

Eski gazinocular kralı Fahrettin Aslan´ın oğlu Mehmet Aslan dikkati çeken isimlerden. Son seçimlerde MHP´nin İstanbul milletvekili adayı olan Aslan, seçilememişti. Ocak ayında "Cumhurbaşkanı´na hakaret" iddiasıyla hakkında gözaltı kararı çıkartılan oyuncu Mehmet Aslan, avukatıyla birlikte Emniyet Müdürlüğüne gelip teslim olmuş, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

ESKİ REFAH MİLLETVEKİLİ, 2014´TE AK PARTİ´DEN SEÇİLEMEMİŞTİ

Eski Refah Partisi milletvekili olan Mukadder Başeğmez bir diğer ilginç isim. Hakkında daha önce TSK´yı küçük düşürmekten davalar açılan Başeğmez, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti´nin Şişli adayı oldu ancak başarı gösteremedi.

CHP SAFLARINDAN SİYASETE GİRECEKTİ, AKŞENER´İN PARTİSİNDE YER ALDI

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen de Akşener´in yanında yer aldı. Ocak 1996´da Kardak Adası´na çıkan SAT Timi´nin komutanı olan ve Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırılan, 3,5 yıl da hapis yatan Türkşen, 15 Temmuz sonrası televizyonlarda boy gösterdi. CHP saflarına katılacağı düşünülen Türkşen, Akşener´in yanında yer aldı. Adalet Yürüyüşene de katılan Türkşen, ön planda olmayı sevmesiyle biliniyor.

CHP´DE SÜREKLİ DIŞLANIYORDU

İzmir Milletvekili Aytun Çıray da tutanamayanlardan. Süleyman Demirel ekolünden gelen ve Hüsamettin Cindorukla da çalışan siyasetçi, CHP´de umduğunu bulamadı. Sağcı olması nedeniyle Genel Başkan hariç sürekli dışlanan Çıray, Türkiye´nin yeni bir merkez sağa ihtiyacı olduğu iddiasıyla CHP´den istifa etti. Çıray´ın parti yönetiminde yer almak istediği konuşuluyor.

CHP, SUCU´YA ADAYLIK TEKLİFİ GÖTÜRMÜŞTÜ, KRİZ ÇIKMIŞTI

Ayşe Sucu da yeni partinin kurucular listesinde. Halen Sözcü gazetesinde yazan Sucu, türban konusundaki çıkışları ile tanınıyor. 2015 genel seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayşe Sucu´ya Ankara´dan adaylık teklifi götürmüş, bu durum partide tartışmalara yol açmıştı. Sucu aday gösterilmemişti.

MHP´Yİ ELEŞTİRENLER LİSTEDE

21. Dönem MHP Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, eski MHP Hatay İl Başkanı ve Milletvekili Şefik Çirkin, "MHP ülkücüleri temsil etmiyor" diyen Yazar Abdullah Alagöz, Ergenekon davasında 7 yıl ceza alan eski gazeteci Vedat Yenerer, ´´MHP seçmeni kendini aldatılmış hissediyor" diyen eski Uşak milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Bahçeli´nin memleketi Osmaniye eski Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Tansu Çiller döneminden Necmettin Cevheri´nin oğlu Adana eski milletvekili İbrahim Cevher Cevheri de yeni partinin kurucular listesinde.

ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI DA AKŞENER´İN YANINDA

Akşener´in sağ kolu olarak görev yapan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları Müsavat Dervişoğlu da Akşener´in yanında. Dervişoğlu, bereberindeki eski ülkü ocakları başkanlarıylareferandum döneminde etkin bir "hayır" kampanyası yürütmesiyle tanınıyor.

KASET SKANDALINDA İSTİFA EDEN PAÇACI

Eski MHP Ankara Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı da Akşener´in partisinde yer alıyor. Eski MHP Genel Sekreteri olan Paçacı, MHP´deki kaset skandalı nedeniyle tüm görevlerinden istifa etmiş ve siyasetten uzaklaşmıştı. 
Adana senatörlüğü ve milletvekilliği yapmış olan Mehmet Ünaldı´nın kızı Ruhat Mengi de yeni partide.

MHP ESKİ MİLLETVEKİLLERİ

MHP´den istifa eden Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, MHP´den ihraç edilen Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP´den istifa eden eski bakan Koray Aydın da Meral Akşener´in yeni partisinin kurucuları arasında yer alıyor.

www.turkiyebulteni.com


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı