Milli Görüş´ün efsane eğitimcisi Ömer Özyılmaz´dan dikkat çekici sözler:

Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, "Milli Eğitim bakanları eğitimi bilmeyen insanlardan oluştu. Her insandan Milli Eğitim bakanı oldu ama bilenden olmadı." dedi.

Milli Görüş´ün efsane eğitimcisi Ömer Özyılmaz´dan dikkat çekici sözler:

 

 

Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Ak Parti´de uzun yıllar milletvekilliği yapan, Milli Eğitim komisyonluğu üyeliği ve başkanlığı görevlerini yürüten, eğitim alanındaki en yetkin otoritelerden biri olarak kabul edilen AK Parti Eski Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, "Milli Eğitim bakanları eğitimi bilmeyen insanlardan oluştu. Her insandan Milli Eğitim bakanı oldu ama bilenden olmadı." dedi. Milli Görüş´ün efsane eğitimcisinden dikkat çekici sözler: Milli eğitim bakanları eğitimi bilmiyor.

 

Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Ak Parti´de uzun yıllar milletvekilliği yapan, Milli Eğitim komisyonluğu üyeliği ve başkanlığı görevlerini yürüten, eğitim alanındaki en yetkin otoritelerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, yeniakit.com.tr´ye konuştu: ?Milli Eğitim bakanları eğitimi bilmeyen insanlardan oluştu. Her insandan Milli Eğitim bakanı oldu ama bilenden olmadı.? dedi.

Bozuk başladı bozuk gidiyor

Milli Eğitim sisteminin Cumhuriyet döneminde yanlış kurgulandığını belirten Özyılmaz, ?Sistem bozuk başladı, bozuk devam ediyor. Bir asırdır bu sistem aynı usulde aynı çizgide gidiyor. Eğitim bilimlerinde çok ciddi gelişmeler ve değişimler yaşanıyor ama bizim bakanlığımızın bunlardan haberi yok. ?Bir insan herhangi bir alanın doçenti veya profesörüyse, o eğitimi bilir´ diye bakılıyor. Milli Eğitim Bakanlığında hem yönetim hem organizasyon hem de içerik anlamında çok ciddi çalışmalar ve reformlar yapılması lazım. İşler bu şekilde yürümüyor.? dedi.

Eğitim öğrencinin kafasına bilgi doldurmak değildir

Eğitimin, öğrencilerin kafasına bilgi doldurmak olarak anlaşıldığına işaret eden Özyılmaz, şöyle devam etti: ?Günümüzde eğitim bilimleri çok farklı boyutlarda değişime uğradı. Eğitim; öğrencileri bilgiyle doldurmak değil, onlara bilgiyi nasıl elde edecekleri, nasıl işleyecekleri ve öğrendikleri bilgilerle nasıl üretim yapacaklarına dair yöntemleri öğretmektir. Yani eğitimde amaç; öğrenmeyi öğretmek olmalıdır. Öğrencilerde ?öğretmen olmadan öğrenme olmaz´, öğretmenlerde ise ?biz olmazsak öğrenciler öğrenemez´ mantığı var. Aslında medeniyet olarak biz özellikle 7. asırdan 10. asra kadar çok ciddi bilgiler üretmişiz. Şimdi bizim kadim kültürümüzde; Gökbilim, Matematik, Fizik, Felsefe, Sosyoloji, Coğrafya gibi temel bilimlerde çok ciddi bilgiler üretmişiz. Bugün o birikimlerden faydalanabilsek; eğitim sistemimizde önemli yenilik ve iyileştirmeleri sağlayabiliriz. Eğitim sistemini sil baştan yeniden kurgulamaya ve eğitim metodolojilerimizi yeni gelişmeler ışığında kökten değiştirmeye ihtiyacımız var.?

Serkan Çelik  yeniakit.com.tr


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı