?Milli Görüş´çü vekiller ´evet´ diyor!

Eski devlet bakanları Hasan Aksay ve Teoman Rıza Güneri´nin de aralarında bulunduğu Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partili 99 eski milletvekili, 16 Nisan´da ?evet? oyu kullanacaklarını açıkladı. Facebook Twitter Linkedin Gönder

?Milli Görüş´çü vekiller ´evet´ diyor!

 

 

Referanduma 2 gün kala ?evet´ cephesi netleşmeye başladı. Son olarak eski devlet bakanları Hasan Aksay ve Teoman Rıza Güneri´nin de aralarında bulunduğu Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partili eski milletvekilleri, 16 Nisan´daki anayasa değişikliği halk oylamasında ?evet? oyu kullanacaklarını deklare ettiler. Ankara´da bir otelde düzenlenen basın toplantısına, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisinden 99 eski milletvekili katıldı.

?ERBAKAN´IN ÖZLEMİYDİ? 

TBMM 21 ve 22´nci dönem milletvekili, RP Genel Başkan Yardımcısı ve FP Kurucu Genel Başkanı İsmail Alptekin, eski milletvekilleri adına yaptığı konuşmada, ?Büyük bir onur ile ülkemize hizmet imkanı bulduğumuz Milli Görüş partilerinin programlarına baktığımızda cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve başkanlık sistemine geçilmesi üzerinde önemle durulduğu görülecektir? dedi. Alptekin, Necmettin Erbakan´ın genel başkanı olduğu Milli Nizam Partisinin programının 16´ncı maddesinde, ?İcrai organın daha kudretli olması ve süratli çalışabilmesi için reisicumhurun tek dereceli olarak halk tarafından seçilmesi ve icrai organ düzenini, Başkanlık sistemine göre tanzimi? ifadelerinin yer aldığını söyledi.

/resimler/2017-4/14/1151504969005.jpg

 

?Mevcut sistem bedel ödetti?

Alptekin, şöyle devam etti: ?Darbeci zihniyet her fırsatta Milli Görüş partilerini kapatmış, Milli Görüş´ün lideri Erbakan Hoca´mıza defalarca siyaset yapma yasağı getirmiş, kendisi ve dava arkadaşlarını sembolik yargılamalarla cezaevlerine mahkum etmiştir. Saydığımız tüm bu haklı gerekçelerden dolayı Milli Görüş partilerinden seçilmiş milletvekilleri olarak 16 Nisan´da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasında gönül rahatlığıyla ?evet´ diyeceğimizi aziz milletimizle paylaşıyoruz.? 

Programa, eski Devlet Bakanı ve Yeniakit yazarı Hasan Aksay, Eski AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, eski Devlet Bakanı Teoman Rıza Güneri ile Milli Selamet Partisi (MSP) Kurucu Genel Başkanı eski Milletvekili Süleyman Arif Emre, eski MSP Milletvekili Şener Battal ve eski Fazilet Partisi Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu da katıldı.

YENİAKİT


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı