MHP'Lİ ÇİMEN, ESNAFA BİR DOKUNDU, BİN AH İŞİTTİ

MHP'Lİ ÇİMEN, ESNAFA BİR DOKUNDU, BİN AH İŞİTTİ

MHP

MHP Erzurum Milletvekili adayı Ertürk Çimen, Alt-üst ettikleri ekonomiyi yere-göğe sığdıramayan bu hükümetin mensuplarının esnafın durumundan bile haberleri yok” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Ertürk Çimen, seçim çalışmalarını sanayi esnafıyla sürdürdü. Sanayi'deki keresteci esnafını ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Çimen, adeta bir dokundu, bin ah işitti.

Çimen, inşaat sezonunun başlamış olmasına rağmen Keresteciler Sitesi'nde yaprak bile kıpırdamadığına şahit olduğunu ifade ederek, Sanayideki esnaf bırakın para kazanmayı, birçoğu dükkanını ya devredebilmenin ya da kiraya verebilmenin hesabını yapmaya başlamış. Yılın bu dönemlerinde inşaat sezonunun da açılmasıyla birlikte Keresteci esnafı başını kaşımaya bile fırsat bulamazdı. Ama şimdi sitelerde in-cin resmen top oynuyor. Büyükşehir Belediyesi, inşaat sektörüne öyle bir balta vurmuş ki, sektör belini doğrultamaz hale gelmiş. Ne esnaf kalmış, ne imalatçı kalmış, ne üretici kalmış, ne de çalışan kalmış. Çaldığımız her kapıda feryat duyduk, figan işittik. Şehrin ekonomisinin can damarı olan sanayideki esnafımız evine ekmek bile götüremez hale gelmiş” diye konuştu.

SANAYİ ESNAFI KAN AĞLIYOR, HABERLERI YOK!
Kendisinin de bir girişimci olması nedeniyle sanayi semtindeki esnafı büyük ölçüde tanıdığının altını çizen Ertürk Çimen, Erzurum'da onlarca işçi istihdam eden onlarca işletmenin kapısına kilit vurulmuş. Birçoğu Erzurum'u terk etmiş, bir o kadarı da kapasite küçültmüş, işçi çıkartmış. Sanayi esnafı borç batağında, inim-inim inler hale getirilmiş. Bankalara mahkum edilmiş, senetleri protesto olmuş, çekleri dönmüş. Bunlar bir de kalkmış ekonomiden bahsediyorlar, gelişip kalkınmadan bahsediyorlar. Bu hükümetin öve öve yere-göğe sığdıramadığı ekonomik gelişme bu mudur? Bunlar hangi gelişmeden, hangi kalkınmadan bahsediyorlar, anlamış değiliz” şeklinde konuştu.
MHP kadrolarının, esnafın yaralarını sarmak için her zaman hazır ve nazır durumda olduğuna işaret eden Ertürk Çimen, Esnafımızın halinden ancak biz anlarız. Çünkü biz de esnafız, bu sıkıntıları biz de çekiyoruz” dedi.
ERZURUM'UN VE BÖLGENİN AYRICALIĞA İHTİYACI VAR
Erzurum'un gerek iklim, gerekse sosyo-ekonomik koşullarının, başlı başına bir pozitif ayrımcılık sebebi olduğunu vurgulayan Ertürk Çimen, Cumhuriyet'i kuran şehrin düşürüldüğü durum ortadadır. Devletten alacaklı olması lazım gelen Erzurum'a, maalesef devlet bile sırtını dönmüş. Bir kere Erzurum'da görev yapan işçinin de, memurun da, emeklinin de, pozitif ayrımcılık hakkı var. Erzurum'daki memurun, işçinin ve emeklenin İstanbul, İzmir, Ankara gibi gelişmiş şehirlerde görev yapanlarla aynı maaşı alıyor olmaları bile başlı başına haksızlıktır. Erzurum'daki işveren de, esnaf da, ticaretçi kesim de aynı durumdadır. Vergiler ve ağır maliyetler altında ezilmektedir. Bu hükümetin bizim buraları kalkındırma gibi bir arzusu olsa, bir kere bölgeye yönelik ayrımcılık uygular, vergiden muaf tutar, istihdamı ve üretimi teşvik eder. Zaten bu hükümette bu adımları atacak kapasite de yok, kabiliyette de yok. Bu kaygıyı taşısa taşısa ancak MHP kadroları taşır ve gerekeni de muhakkak yapar” ifadelerini kullandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli