MHP´li yöneticilerden bazıları AK Parti´ye oy verecek!

AK Parti Ankara Milletvekili Mahmur Sami Mallı, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti´ye oy verecek MHP´li yöneticilerin bulunduğunu iddia etti.

MHP´li yöneticilerden bazıları AK Parti´ye oy verecek!

 

AK Partili Mahmut Sami Mallı, siyaseti sarsacak bir iddiayı gündeme getirdi.

Mallı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin ülke gerçeklerinden kopuk "hayırcı" tutumunun parti üst yönetiminde de tepkiye yol açtığını belirterek, "Elbette isim veremem ama birkaç MHP´li yöneticinin yakın çevresine, ´Bu böyle gitmez. Ben bile oyumu AK Parti´ye vereceğim´ dediğine ilişkin bilgi bana ulaştı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin 7 Haziran´dan bu yana sergilediği tutumunun toplumun önemli bir kesiminin tepkisini çektiğini belirten Mallı, bu kesimde MHP´li yöneticilerin de yer aldığını söyledi. 

"TERÖRLE MÜCADELEDEKİ NEGATİF TUTUM BARDAĞI TAŞIRDI" 

Seçmenin bu tepkisinin anketlere de yansıdığına dikkati çeken Mallı, MHP´nin seçim barajının altına kalabileceğini savundu. Terörle mücadele gibi hassas bir konuda bile Bahçeli´nin olumsuz tavır takındığını hatırlatan Mallı, "Bu tutum, bardağı taşıran damla oldu. Bahçeli´nin ne yapmak istediğini kendisinin de bildiğini zannetmiyorum. Hayırcı tutumu MHP´nin her geçen gün kan kaybetmesine neden oluyor" diye konuştu. 

Bahçeli döneminde MHP´nin kapalı bir kutu haline getirildiğini ifade eden Mallı, parti tüzüğünde yer alan değerlerin artık görmezden gelindiğini, 14 yıl aradan sonra iktidar ortağı olma fırsatı yakaladığını ancak bunun da heba edildiğini kaydetti. Mallı, "Bahçeli altın tepside kendisine sunulan fırsatı kişisel hırsı nedeniyle yok saydı ve partisinin iktidar olmaması için mücadele veren bir lider olarak tarihe geçti" diye konuştu. 

"MHP BARAJ ALTINDA KALABİLİR" 

1 Kasım seçimleri için yapılan anketlerde MHP´nin her geçen gün seçmen kaybettiğini aktaran Mallı, kayıpların bu şekilde devam etmesi halinde baraj altında kalabileceğini söyledi. Seçim çalışmaları için her gün sahada olduğunu anlatan Mallı, seçmenlerle yaptığı bire bir görüşmede özellikle MHP tabanın Bahçeli´ye tepkili olduğunu aktardı. 

1 Kasım seçimlerinin Bahçeli için hüsran olacağını iddia eden Mallı, şunları söyledi: 

"Bahçeli, hayırcı tavrı nedeniyle Türk siyasi tarihindeki yerini aldı. Nasıl bir itibar ile karşılaşacağı ise milletimizin takdiridir. Ancak resim yoruma yer vermeyecek şekilde ortada. Her seçmen partisi iktidar olması için oy verir. Ancak Bahçeli kendi tabanının bu talebini görmezden geldi ve iktidar ortağı olmayı kabul etmedi. Milliyetçi camianın yıllardır beklediği fırsatı tepti. Sahada yaptığım bire bir görüşmede Bahçeli´ye ciddi bir tepki olduğunu görüyorum. Zaten anketlere de yansıyan tablo bundan farklı değil. Milletin taleplerini görmezden gelmenin bir karşılığı olacaktır."

http://www.memleket.com.tr/


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false