MHP ERZURUM´DA YÜKSELİŞTE

MHP Erzurum Teşkilatında Herhangi Bir Eleştirel Duruş veya Proje Bağlamında Bir Hareketlilik Görülmezken, Devlet BAHÇELİ´nin Şahsi Siyasi Atakları MHP´yi Erzurum´da Öne Çıkarıyor

MHP ERZURUM´DA YÜKSELİŞTE

 

 

Erzurumlu Seçmen MHP´yi Konuşuyor
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 15 Temmuz´da gösterdiği ilkeli tavrı nedeniyle kamuoyundan olumlu tepkiler alıyor. Devlet Bahçeli´nin, devlet adamı duruşu iller bazında olumlu algılanırken, MHP´nin de özellikle Erzurum´da seçmen gözünde yükselişe geçtiği gözlemleniyor.

Önümüzdeki 2017 yılı içerisinde Türkiye çeşitli seçim stratejilerini konuşuyor.

Referandum veya genel seçim odaklı düşünceler yavaş yavaş somutlaşırken, muhalefetin önemli temsilcisi olan MHP´de ise derinden derine bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle Devlet Bahçeli´nin devlet adamı duruşu seçmen gözünde önemeli artıları getirirken, Erzurum bağlamında ise oylarını artırdığı gözlemleniyor. 

MHP´nin Erzurum teşkilatında herhangi bir eleştirel duruş veya proje bağlamında bir hareketlilik görülmezken, MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ´nin şahsi siyasi ataklarının bütün illerin seçim geleceğine yansıdığı ifade ediliyor.

Erzurum Ak Parti´de İl Başkanı Fatih Yeşilyurt´un şaibeli istifa kararının ardından yapmış olduğu "yoruldum" açıklaması tüm siyasi kulislerde farklı yorumlanırken, bu yorumların MHP´ye yaradığı ve olası bir erken seçimde MHP´in Erzurum´da 2 tane vekili garantilediği yorumları yapılıyor.

MHP´nin genç bir liste ve ekip kurması durumunda AK Parti´nin yerelde Fatih Yeşilyurt Başkanlığında yaşanan başarısızlığını kazanca çevirerek oy potansiyeline yeni ilaveler yapacağı vurgulanıyor.

MHP´de yaşanan değişimde MHP il yönetimine yeni bir ekip gelirken, İl yönetiminin ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın´ın Ak Parti´nin Erzurum icraatlarını eleştirip bir çözüm ortaya koyamaması ise eleştiri alıyor.

Şehrimizde muhalefet adına hiç bir varlık gösteremeyen MHP susu oynarken, CHP´nin ise adeta yokları oynadığı yorumları yapılıyor.

MHP´nin Erzurum´da muhalefet görevini yerine getiremediği gözlemlenirken, temel oy artışının arkasında yatan gerçeğin ise Genel Başkan Devlet baahçeli odaklı olduğu yorumları yapılıyor.

 


Anahtar Kelimeler: ERZURUM YÜKSELİŞTE

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı