MHP ERZURUM´DA YOL HARİTASI BELİRLENDİ

NAİM KARATAŞ, ?BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİN ALAYINA TALİBİZ´

MHP ERZURUM´DA YOL HARİTASI BELİRLENDİ

 

 

Yerel seçimin yol haritasını belirlediklerini ve aday belirleme çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını dile getiren MHP İl Başkanı Naim Karataş, Büyükşehir Belediyesi ile 20 ilçeye talip olduklarını söyledi.

31 Mart´ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için takvim işlerken, partilerde de hareketlilik artarak devam ediyor. Siyasi partiler bir yandan aday adayı belirleme noktasında çalışmalar yaparken diğer yandan 24 Haziran seçimlerinde ortaya konulan ittifak sürecini görüşüyor. Bu kapsamda daha önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin "Yerelde ittifak olmayacak" kararı, geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmenin ardından yeni bir boyut kazanmıştı. İki liderin görüşmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli haftasonu  partisinin İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı´nda yaptığı açıklamayla İstanbul, Ankara ve İzmir´de aday çıkarmayarak bu illerde AK Parti´nin adayını destekleyeceklerini bildirmişti. Yapılan açıklamalarla AK Parti ve MHP tarafından kurulan "Cumhur İttifakı"nın  yerel seçimlerde de işletileceği ortaya konmuş oldu. 

MHP ERZURUM´DA YOL HARİTASI BELİRLENDİ 

Yerel seçimlerde uygulanacak olan Cumhur İttifakı ile ilgili yol haritasını MHP Lideri Devlet Bahçeli İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı´nda teşkilatlarına ve kurmaylarına anlattı. MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, hem toplantının detaylarını hem de MHP´nin Erzurum´daki yerel seçim çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler aktardı. Yapılan toplantının oldukça verimli geçtiğini dile getiren MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş,  "Hem çalışma şeklinin belirlenmesi açısından hem de sürecin nasıl yürütülmesi gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler verildi. Alanında uzman akademisyenler bilgiler verdi. Genel Başkan Yardımcılarımızın sunumları oldu. Ciddi anlamda faydalı bir toplantı gelişti. Yerel ittifakla ilgili süreç tam bitti derken liderimiz Devlet Bahçeli´nin tekrar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la yaptığı görüşmesi oldu. Bu görüşme sonucu ittifakın tekrar canlanması noktasında hemfikir olundu. Ankara, İstanbul, İzmir´de liderimiz MHP´nin aday çıkarmayacağını söylemiş, Cumhur İttifakı´nın ruhuna uygun hareket edeceklerini söylemişti. Bu açıklamayı yaparken liderimiz önemli bir cümle söyledi; "zillet ittifakı nerde Cumhur İttifakı´nın karşısında bir blok oluşturursa orda biz Cumhur İttifakı´nın ruhuna uygun olarak hareket ederiz" mesajını vererek bu ittifakın aslında genişleyeceğinin sinyalini vermiştir" diye konuştu. 

?BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİN ALAYINA TALİBİZ´

MHP Erzurum İl Teşkilatı olarak 24 Haziran seçimlerinin akabinde yerel seçim çalışmalarının hazırlıklarına başladıklarını kaydeden MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, bu anlamda büyük yol katettiklerini dile getirdi. MHP olarak Türkiye´de ilk Büyükşehir Adayını biz açıkladık. Prof. Dr. Serdar Sevimli sadece Erzurumluların değil tüm bölge insanının sevdiği bir isim, Serdar Sevimli ile yakaladığımız bu çıkışımızı devam ettirip halkımızın karşısına her ilçede süpriz isimlerle iddialı bir şekilde seçime gireceklerinin altını çizen MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, sözlerine şöyle devam etti, "Şuanda ilçeleri büyük oranda tamamladık. Şuan ittifakla ilgili durum da göz önüne alındığında birkaç haftaya kadar bütün ilçe adaylarımızı açılayacağız. Partimiz ve liderimiz hiç bir zaman şahsi çıkarlar doğrultusunda hareket etmemiştir. Hep önceliğimiz devletin bekası olmuştur. Bekamızın sağlanması için hangi adımlar atılması gerekiyorsa liderimiz bu adımları atmıştır. Yeni bir sistem var, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin yeni yeni oturduğu bir dönemde yerelde de cumhur ittifakının kazanması gerekiyor ki bu sistem ayakları üzerine daha iyi basabilsin. Aksi durumda siyasi anlamda bir kaos oluşturmak adına adımlar atılacak. Liderimiz bunu görmüştür ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a da bu konuda telkinlerde bulunmuştur. Erzurum özelinde önceki açıklamalarımızın arkasındayız. Başta Büyükşehir olmak üzere 20 ilçenin de alayına talibiz."

?BİZİM TARAFIMIZ MİLLET´

MHP´nin AK Parti ile yaptığı Cumhur İttifakı´nın çıkış noktası ve MHP´nin bu ittifak üzerinde neden durduğuyla ilgili hatırlatma da yapan MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, "Bizim partimiz ve liderimiz hiç bir zaman siyasi kaygılarla hareket etmez. Biz bu nedenle doğruya doğru yanlışa yanlış diyebiliyoruz. Biz AK Parti´nin her yaptığına doğru demiyoruz zaten. Yanlış gördüğümüz şeyleri söylüyoruz. Ama biz şuanda 15 Temmuz´la birlikte oluşan "Yenikapı ruhu" ve sonrasında oluşan "Cumhur İttifakı´na" karşı bir de zillet ittifakı oluştu. Bizim tarafımız belli, biz milletimizden tarafız.Ekonomi olmak üzere gündemde ülkemizin gündeminde bazı sıkıntılar var. Elbette bu sıkıntılar da bizim gündemimizde, bu konularla ilgili de biz parti olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 


Anahtar Kelimeler: ERZURUM HARİTASI BELİRLENDİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli