Meteoroloji`den yağış ve soğuk uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor...

Meteoroloji`den yağış ve soğuk uyarısı

Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz`in iç kesimleri ile Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu`nun kuzeybatısı ile Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara`nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz`in iç kesimleri, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, doğu bölgelerde 3 ila 6 derece artacak.

Rüzgar ise kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli; güney, iç ve doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji, yağışların; Marmara`nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz`in iç kesimleri, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmasının beklendiğini bildirdi ve "Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" dedi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın; Marmara, Ege kıyıları, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ZİRAİ DON

Meteoroloji`den bir de zirai don uyarısı geldi. Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar çevrelerinde hafif kuvvette zirai don olayı beklendiğine işaret eden Meteoroloji, zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale`nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Bilecik çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak, gece saatlerinde Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 


EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak gece saatlerinde kuzey kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde bölgenin doğusunda güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kıyılarında batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri, Amasya ve Tokat çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah ve öğle saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, gece saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güneydoğu kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde batı kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.(9)

ANKARA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu kuzeybatısında yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.(8)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı.(9)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak, kuzeyinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.(16)

KONYA: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde kuzey kesimleri karla karışık yağmurlu.(12)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ) öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.(8)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı.(26)

ÜLKE HABER


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı