Memur olmak isteyenlere kötü haber

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılında memur alımının 2016 yılına göre daha az olacağını açıkladı.

Memur olmak isteyenlere kötü haber

 

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gelecek yıl kamuya alınacak personel sayısında 2016´ya göre bir azaltıma gideceklerini belirterek, "2017 ve sonraki yıllar personel harcamalarında rasyonalizasyona gideceğimiz, tasarrufa gideceğimiz yıllar olacak. Cari harcamaları da aşağı çekeceğiz" dedi.

Ağbal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.

"Tasarrufu önce kamu olarak biz yapacağız"

Ağbal, 2017´de kamuda istihdam edilecek personel sayısına ilişkin bir soru üzerine, gelecek 3 yılda cari harcamalarda milli gelirin yaklaşık yüzde 2´si kadar bir azalma öngördüklerini bildirdi.

Cari harcamaların, kamu kurumlarının mal ve hizmet alımları, kırtasiye malzemesi alımları, yolluk alımları, döşeme ve demirbaş alımlarını içerdiğini anlatan Ağbal, 2017 bütçesinde kurumların mal ve hizmet alımlarında azaltıma gittiklerini, kamu kurumlarının gerek bina kiralamalarında, gerek demirbaş alımlarında, gerek kırtasiye alımlarında, gerekse hizmet alımlarında tasarrufa gideceğini belirtti.

Ağbal, şöyle konuştu:

"Vatandaşa diyoruz ki ´tasarruf yapalım.´ O zaman tasarrufu önce kamu olarak biz yapacağız. Personel için de bu geçerli. Nasıl kurumların cari harcamalarını aşağı çekiyoruz, personelde de olabildiğince ihtiyaçlarımızı mevcut kamu personeliyle sağlamaya çalışacağız.

Yani burada kamu personeli doğru yerde, doğru zamanda, doğru işte çalışacak. Onun için 2017 yılında kamuya alacağımız personel sayısında 2016´ya göre bir azaltıma gideceğiz. Ben bunu inşallah bütçe toplantısında daha detaylı bir şekilde anlatacağım. Ama 2017 ve sonraki yıllar personel harcamalarında rasyonalizasyona gideceğimiz, tasarrufa gideceğimiz yıllar olacak. Cari harcamaları da aşağı çekeceğiz" 

Bakan Ağbal, yeniden yapılandırmada son rakamlara ilişkin soruya karşılık olarak da "Her dakika rakamlar değişiyor, yükseliyor. Biraz önce arkadaşlar 13 milyar lira gibi bir rakam söylediler yapılandırma için, inşallah o rakamlar daha da artacak. Vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum; 31 Ekim´e kadar lütfen gelin başvurun, tarihi fırsatlar var, peşin ödeme indiriminden yararlanın ve borcunuzu kapatın" cevabını verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli