MELİH GÖKÇEK´İN YERİNE VEYSEL TİRYAKİ Mİ GELİYOR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in yerine gelecek isim merak konusu. Kulislerde konuşulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla Melih Gökçek´in yerine geçecek isimle ilgili bir iddia ortaya atıldı.

MELİH GÖKÇEK´İN YERİNE VEYSEL TİRYAKİ Mİ GELİYOR?

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ´in yerine, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´nin geleceği konuşuluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in yerine, kulislerde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´nin geleceği konuşuluyor.


Odatv aylar önce Melih Gökçek´in yerine düşünülen ismin Veysel Tiryaki olduğunu gündeme getirmişti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in istifasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istendiği konuşulurken, Gökçek´in yerine gelecek isimle ilgili bir iddia ortaya atıldı.


Gazete Duvar´dan Özlem Akarsu Çelik, Gökçek´in yerine gelecek ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olacağını öne sürdü. Yazıda "Cumhurbaşkanı´nın Veysel Tiryaki´ye birçok ortamda iltifat ettiği biliniyor; aynı şekilde Emine Erdoğan´ın da kendisini takdir ettiği konuşuluyor. Gökçek´ten boşalacak koltuğun en güçlü adayının Tiryaki olduğu bir gerçek" deniliyor.

Yazıda Tiryaki için şunlar söyleniyor:


-Ankaralı gazeteciler için Melih Gökçek ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´nin birbirlerini sevmedikleri sır değil. Eski bir mülkî amir olan Tiryaki´nin imza attığı projeler arasında müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi de var, kentsel dönüşüm alanı Hamamönü de? Cumhurbaşkanı´nın Veysel Tiryaki´ye birçok ortamda iltifat ettiği biliniyor; aynı şekilde Emine Erdoğan´ın da kendisini takdir ettiği konuşuluyor. Gökçek´ten boşalacak koltuğun en güçlü adayının Tiryaki olduğu bir gerçek.

-Duyduğumuza göre Veysel Tiryaki, 16-19 Eylül´de Kıbrıs ´ta Doğu Akdeniz Üniversitesi´nin ?Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı?nın konuşmacıları arasındaymış. Muhalif kesimde ?başkanlık sisteminin ön adımı´ olarak değerlendirilen ?Büyükşehir Yasası´nı o konferansta kıyasıya eleştiren Tiryaki, ?O yasa kalkmalı!? demiş. Bakalım AK Parti iktidarının elini güçlendirmek için çıkarılan yasayı eleştiren Tiryaki, Gökçek´ten boşalacak koltuğa oturtulacak mı? Bundan daha önemli bir soru ise Gökçek´in hangi gerekçelerle görevine son verileceği.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli