MEHMET SEKMEN; ?ESNAFIMIZIN DERDİ BENİM KENDİ DERDİMDİR.?

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat ve oda yöneticileriyle toplantı yaptı.

MEHMET SEKMEN; ?ESNAFIMIZIN DERDİ BENİM KENDİ DERDİMDİR.?

 

 

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği´nde gerçekleştirilen toplantıda esnafın sorun, talep ve isteklerini oda başkanlarından tek tek dinleyerek not alan Başkan Sekmen, ?Esnaf Erzurum´un can damarıdır? dedi. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: ?Esnafımızı ziyaret edeceğiz, sorunlarını, isteklerini, taleplerini kendilerinden dinleyeceğiz. Arkadaşlara talimat verdim, 7-8 ekiple bütün esnafımızı dolaşacağız. Ayrıca gıda üretimi yapan yerlere önce nezaketen ziyaret yapacağız. Eksiklikleri varsa, patronlara düzeltilmesi gerekenleri söyleyeceğiz. Ben dâhil, ekipler halinde esnafımızı dolaşıp dertlerini, sıkıntılarını, isteklerini birebir kendilerinden dinleyeceğiz. Allah´ın izniyle şehrimizdeki bütün esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimiz nezaket ölçülerinde olacak. Başkan olarak, hiçbir esnaf arkadaşımızı rencide edici bir şeye asla müsaade etmem. Gördüğümüz eksiklikleri işçilere değil, sessizce patronlarımıza ileteceğiz. Onlar da zaten uyarlar, ben de uyacakları kanaatindeyim.?

?ESNAFIMIZIN DERDİ BENİM KENDİ DERDİMDİR.?

Başkan Mehmet Sekmen, ?Esnafımızın derdi benim kendi derdimdir? diye konuştu. Sekmen, şunları kaydetti: ?Şehrimizde çok fazla taksi plakası vardı, onu sınırlandırdık. Dedik ki, her önüne gelene plaka verilmiş, bu uygun değil. Çünkü taksici esnafı bu sefer bir şey kazanmıyor. Onlara, mümkün olan yerlere taksi durağı verdik. İşgaliyeler 6 liraya yükseltilmişti, 4 liraya indirme talimatı verdim. Bir diğeri, devirlerde 10 bin lira para isteniyordu, bunu 2 bin 500 liraya düşürme talimatı verdim. Ayrıca hükümetimizin almış olduğu kararla taksilerden ÖTV sıfırlandı, başkanımız da ekibiyle beraber karar almış; 200 taksi aracı yenilenecek. Bunun içinde görüşme yapmışlar, ben de firmalarla ayrı bir görüşme yaptım. Bazılarında biner lira, bazılarında daha fazla düşürttük. İlçelerden gelen araçlarda da sıkıntılar vardı, onların da devir ücretlerini düşürdük ki herkes aracını üzerine alsın. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi´mize yeni sahalar ilave ettik.  Sezon arası futbol takımlarını Antalya´daki kamplara götüren Galatasaray eski yöneticisi Adnan Sezgin ve diğer kişilerle görüşmeler yaptık. Onlar, takımları yazın da bize getirecekler. Onlara dedim ki, şehir merkezimizde de çok güzel otellerimiz var. İkinci, üçüncü hatta amatör lig takımlarını şehrimize getiriniz. Ben bu otellerle sizi buluşturacağım. İnşallah bu seneden itibaren şehir merkezindeki otellere de takımlar gelmeye başlayacak. Esnafımızın ruhsat ve diğer bazı sorunlarıyla ilgili, üç merkez ilçe belediye başkanımız ve ilgili oda başkanlarıyla bir toplantı yapacağız. Bu sorunları orada konuşacağız. Kim ne istiyorsa, ne söylüyorsa söylesin.  Kim, ne yapması gerekiyorsa yapsın. Bir neticeye varalım. Sürüncemede bir şey kalmasın.?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false