Kurtulmuş´tan ilginç benzetme: ?Bremen Mızıkcıları İttifakı!?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, STK Temsilcileriyle gerçekleştirdiği programda Millet İttifakını eleştirerek, ?Karşımızdaki ittifak birbirine benzemezler ittifakıdır. Bremen Mızıkcıları ittifakı bunlar. Sadece AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşı

Kurtulmuş´tan ilginç benzetme: ?Bremen Mızıkcıları İttifakı!?

 

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Kocaeli Derince de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi´nde STK Temsilcileriyle buluştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ?Bu seçim bir yerel seçim olmasına rağmen ilk andan itibaren genel seçim mahiyeti kazanmıştır. Evet belediye başkanlarımızı seçeceğiz ama bu seçimin başka bir anlamı var. 24 Haziran´da yeni sistem seçildi.  Şimdi bu seçimlerde bir kere daha yeni sistemin teyidi için sonuç alacağız İnşallah. Yeni sistemde hükümet başkanı olmak için yüzde 50 artı 1 almak gerekiyor. Bu yerel seçime de yansıyacak? dedi.  ?Belediye başkanlığı için hemen hemen heryerde iki aday var? diye Kurtulmuş, ?Derince´de de iki önemli aday yarışıyor. Türkiye siyaseti bundan sonra bir takım ittifaklarla devam edecek. Bir tarafta AK Parti´nin öncülüğünü yaptığı siyaset ekseni, diğer tarafta da CHP´nin öncülüğünü yaptığı siyaset ekseni. Biz Cumhur İttifakı olarak seçime gidiyoruz. AK Parti ve MHP iki ayrı partidir ama bu partiler ortak bir vizyonla milli bir duruş sergilediler. Bu ittifak 15 Temmuz´da salalar eşliğinde kurulmuş bir ittifaktır? diye konuştu.

Millet İttifakı´na dair eleştirilerde bulunan Numan Kurtulmuş, ?Karşımızdaki ittifak birbirine benzemezler ittifakıdır. Bremen Mızıkcıları ittifakı bunlar. Sadece AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine siyaset yapıyorlar. Kocaeli´de de bir takım ittifaklar var. CHP´li, İP´li, HDP´li, SP´li kardeşlerimizin hangi ortak noktaları var. Bu ittifakı mahcup bir uslupla bu duruma getirdiler. CHP biz HDP ile ittifak yapmıyoruz dediler. Sonunda HDP´nin eş genel başkanı HDP´nin oylarıyla kazanacaksınız dedi. Bu ittifakın örtüsü zaten ortadan kalkmıştır? dedi. 

Eleştirilerini sürdüren Kurtulmuş konuşmasında, ?Bu ittifak sadece partilerin olduğu bir ittifak değil, başka grupların da içinde olduğu bir ittifaktır. Bu İttifak´tan Türkiye´ye, Kocaeli´ye, Derince´ye bir hayır gelmez. Bu konuda uyanık olmak lazım. Bunların izahı yoktur. Partilere oy veren seçmenleri başka kefeye koyacağız. Derince´de CHP´li dostlarınız yok mu? Onların birçoğu HDP´den ve onların arkasındakilerden rahatsız. Bunların hepsini anlatacağız.  Bunların amaçları seçimlerde AK Parti´yi sendeletmektir. Tekrar parlamenter sisteme geri döneri demeye başladılar. Bu millet 1946´dan beri hep ileriye gitti.? ifadelerini kullandı.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı