KİMLER ADAY ADAYI OLACAK?

30 Mart 2014´de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri´nde AK Parti´de, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçeler için toplamda 96 aday adaylığı başvurusu yapılırken, 2019 Mart´ta yapılacak yerel seçimlerde de kimlerin aday adayı olacağı merak kon

KİMLER ADAY ADAYI OLACAK?

 

 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri´nin 24 Haziran´da tamamlanmasının ardından partilerde bu kez ise yerel seçim çalışmaları başladı.

AK Parti, 24 Haziran seçimlerinden zaferle çıksa da hem oy kayıplarının muhasebesini yapmak hem de yerel seçim çalışmalarının yol haritasını çizmek amacıyla birçok toplantı yaptı. Bu kez yerel seçimde hedefini daha da yukarıya çıkaran AK Parti´de hedef, bir önceki yerel seçimde alınamayan belediyelere de AK Parti bayrağı dikmek. Bunun için ise AK Parti, önceki seçimlerden daha farklı bir strateji belirleyerek, şehrinde güven veren, tanınan ve çevresiyle sorunları bulunmayan isimlerle yola çıkacak.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimlerin belirlendiği seçim olan 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri´nde tüm Türkiye´de olduğu gibi Erzurum´da da AK Parti´de aday adayı bolluğu yaşanmıştı. 6 aydan fazla sürenin olduğu 2019 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ise AK Parti´de hedef, adayları 2018´in Ekim ayının sonuna doğru kesinleştirmek, Kasım´dan sonra ise sahaya inerek çalışmaları hızlandırmak.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri´nin erkene alınarak 24 Haziran´da yapılması sonrası 2019´daki yerel seçimler için de erkene alınıp alınmayacağı konuşulsa da gününde yapılacağı öngörülüyor. Şuan ise seçimlerin erkene alınması değil de olası bir AK Parti-Milliyetçi Hareket Partisi ittifakı gündemin en önemli konuların biri oluyor.

Seçim takvimleri ve seçimin 28 Mart Pazar günü yapılması göz önüne alındığında yerel seçimler için siyasi partilerin belediye başkan adaylarını il seçim kurullarına vermelerinin son günü 24 Şubat. 24 Şubat aynı zamanda bağımsız aday olacaklara da başvurmaları için tanınan sürenin son günü olacak. 26 Şubat ise siyasi partilerde aday listelerindeki eksiklikleri tamamlaması için tanınan süre olurken, 6 Mart´ta ise kesin aday listeleri ilan edilecek. Seçim döneminin son 10 günündeki propaganda dönemine ilişkin yasaklar ise 6 Mart´ta başlayacak. Bu süreç aday adaylarının da yoğun bir şekilde sahada yer aldığı süreç olacak.


Anahtar Kelimeler: KİMLER ADAY ADAYI OLACAK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı