Kabineye revizyon yolda

AK Parti kulislerinde, kabinede revizyon yapılacağı ve bu sayının da 18 bakanı bulabileceği konuşulduğu iddia edildi. Kaynak Yeniçağ: Kabineye revizyon yolda

Kabineye revizyon yolda

 

 

Ankara kulislerinde yeni yılla birlikte, bu ay içinde sürpriz bir kabine değişikliği konuşulmaya başlandı.

´SEÇİM KABİNESİ´NDEN OCAK SÜRPRİZİNE

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan´ın haberine göre göre, AK Parti, en geç mart ayında bitmesi planlanan il kongrelerinin ardından büyük kongre kararı alacak. Büyük kongre için yıl sonuna kadar zaman olmasına karşın, partinin seçimlerden önce yeniden yapılanma için, kongresini en geç nisanda yapacağı ve ardından yeni MYK ve MKYK´nın belirleneceği belirtiliyordu. Yeni yönetimin hemen ardından da ?seçim kabinesinin´ belirleneceği ifade ediliyordu. Parti yönetiminin, ?büyük olasılık´ olarak paylaştığı bu planda değişiklik yapıldığı iddia ediliyor. 

AK Parti kulislerinde son bir ayda yoğun şekilde ?ocak sürprizi´ dillendirilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın kabine değişikliği için büyük kongreyi beklemeyeceği ve sürpriz şekilde ocak ayı içerisinde, kabine değişikliğine gideceği iddia ediliyor. 

UYUM SORUNU İDDİASI

Değişikliğin en önemli nedeninin ise kabine içerisindeki uyum sorunu, proje üretme kabiliyeti ve sinerji eksikliği olduğu öne sürülüyor. Bir süreden beri bazı bakanlar arasında tartışma yaşandığı, Cumhurbaşkanı tarafından öncelik verilen projelerin hayata geçirilmesinde gecikme olduğu, Başbakan Binali Yıldırım´ın günlük ilişkileri sürdürmekte sorun yaşadığı bakanlar bulunduğu iddiaları, AK Parti´de en çok konuşulan konular arasında bulunuyor.

18 BAKANI BULACAK İDDİASI

Kabine revizyonunda değişecek bakan sayısının 18´i bulacağını bile iddia edenler bulunuyor. Bu senaryo, sadece siyasi kulislerde değil, bakanlıkların üst düzey yönetici ve bürokratları arasında da dillendirilmeye başlandı. Ancak AK Parti içinde, kabine değişikliğini birkaç ay öne çekmenin yarar sağlamayacağını, değişikliğin büyük kongre sonrasında yapılmasının doğru olacağını söyleyenler de bulunuyor. Bu tezi savunanlar, yerel seçimlerde, kabinede yer alan bakanların bir kısmının belediye başkan adayı olarak değerlendirileceğini, bu isimlerle ilgili olarak seçim bölgelerinde nabız yoklandığını ifade ediyor.

AK Parti kulislerinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Antalya gibi büyük kentlere hâlâ bakan olan isimlerin gönderileceği de öne sürülüyor.


Anahtar Kelimeler: Kabineye revizyon yolda

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı