Japon Arkeolog Dr. Sachihiro Omura Rektör Çomaklı´yı ziyaret etti

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Kulübünün davetlisi olarak "Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Çalışmaları" başlıklı semineri vermek üzere Erzurum´a geldi.

Japon Arkeolog Dr. Sachihiro Omura Rektör Çomaklı´yı ziyaret etti

 

 

Japon Arkeolog Dr. Sachihiro Omura Rektör Çomaklı´yı ziyaret etti 

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Kulübünün davetlisi olarak "Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Çalışmaları" başlıklı semineri vermek üzere Erzurum´a gelen Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Arkeolog Dr. Sachihiro Omura, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´yı ziyaret etti. 
Ziyarette Dr. Sachihiro Omura´ya, Mimarlık Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Fatma Zehra Çakıcı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Alparslan Ceylan ile Yrd. Doç. Dr. Oktay Özgül eşlik etti. 

 


Uzun yıllar Türkiye´de yaşadığını ve Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Omura, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi´nde kurulan Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarını da ziyaret ettiğini söyledi. 
 
Dr. Omura, C-14 testleri ve arkeometri çalışmalarının yanı sıra Mimarlık Bölümü´nde açılacak olan Restorasyon ve Konservasyon Yüksek Lisans Programının kurulum aşaması için destek vereceklerini ifade etti. 
 
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, Yeni Nesil Üniversite çalışmaları kapsamında Japonya´da ki Üniversitelerle ikili işbirliklerinin yapılması konusunda rol alabileceğini belirten Dr. Omura´ya gerekli girişimleri başlatması konusunda ilk adımı atmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. 
Japonya ile işbirliklerinin geliştirilmesi hususunun önemli olduğuna değinen Rektör Çomaklı, iki ülke arasındaki bilimsel köprüyü kuracak olan Dr. Omura´ya teşekkür etti. 
 
Ziyarette, Prof. Dr. Alparslan Ceylan ve Yrd. Doç. Dr. Oktay Özgül, beraber hazırladıkları Atatürk Üniversitesi yayını olan ?Eski Çağda Iğdır Kaleleri? isimli kitabı Rektör Çomaklı´ya takdim ettiler. 
 
/resimler/2018-3/17/1157259645223.jpg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false