İşte FETÖ´nün askeri okullara girişinin şifresi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin askeri okullara giriş sınavlarını kendi aralarında şifreledikleri ortaya çıktı. Askeri okullarda mülakat sınavına giren öğrencilerin ise örgüte ait dershane ve okullarda kaydının bul

İşte FETÖ´nün askeri okullara girişinin şifresi

 

 

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY içerisinde faaliyet gösteren şahısların üniversite ile lise öğrencilerini saha çalışmalarına yönlendirdiklerini tespit etti. Üniversite öğrencilerinin mülakatla özelliklerine göre kamu kuruluşlarına memur olarak yerleştirildikleri, yapı içerisinde hususi hizmet sorumlusu ?abi´lerin ise askeri okullara giriş sınavı sorularını temin ederek, sınavlar öncesi PDY mensubu şahıslara ev ağabeyleri aracılığıyla dağıttığı belirlendi. Örgütün gizliliğe son derece riayet ettiği ortaya çıktı.

İşte FETÖ´nün askeri okullara girişlerinin şifreleri
Örgüt üyelerinin imtihan sorularını kendi aralarında şifreledikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin subaylık imtihanlarında ?su´, Hava Kuvvetleri Komutanlığı sınavında ?Hollanda´, Jandarma Genel Komutanlığı sınavında ?Japonya´, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı imtihanında ?Danimarka´, Kara Kuvvetleri sınavlarında ise ?Kanada´ şifrelerini kullandığı öğrenildi.

Sahte isimlerle dershanelere yazılmışlar
Askeri okullar mülakat sınavına girecek örgüte müzahir öğrencilerin hiçbir şekilde FETÖ/PDY´ye ait dershane ile okullarda kayıtlarının bulunmadığı, sahte isimlerle dershanelere kayıt yaptırdıkları, kendisinden sorumlu ev ağabeylerinin haricinde örgüt içerisinde faaliyetleri yürüten şahıslarla irtibata geçmediği ortaya çıktı.
Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatıyla Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri iki ayrı operasyon gerçekleştirdi. 8 Eylül´de 7 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 6 şüpheli adli kontrol kaydıyla serbest bırakılırken, 1 şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakılan başka bir şüphelinin de başka bir soruşturmadan tutuklandığı tespit edildi. 1 Ekim´de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nün yaptığı operasyonda öğrencileri yönlendiren ağabeyler ve 1 subayın da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Bu şahısların sorgusunun devam ettiği öğrenildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli