İstanbul´daki dadaşlar Teröre Lanet Okudu

İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen İstanbul´da bulunan Erzurum Vakıf ve Derneklerinin katılımı ile Beşiktaş Vodofone arena da hain saldırının yapıldığı şehitler tepesinde teröre lanet ve basın açıklama yapıldı.

İstanbul´daki dadaşlar Teröre Lanet Okudu

 

 

Beşiktaş stadı önünde bir araya gelen dadaşlar saldırının yapıldığı noktaya doğru tekbir sesleriyle yürürken terör ve destekçileri aleyhine sloganlar attılar.
İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ağırman Burada bir basın açıklaması yaptı.
 
Ağırman basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi Son zamanlarda yaşanan terör olayları, kahpece ve kalleşçe saldırılar tüm milletimizi derinden yaralamış ve terörün alçak yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur...
Adı, sanı, amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşadığımız topraklarımızda, birlikte yaşama irademize haince engel olmaya çalışan terörü; destek veren iç ve dış mihrakları nefretle ve şiddetle kınıyoruz. 
Kahraman şehitlerimize Cenabı-ı Mevla´mdan rahmet, Başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabrı cemiller niyaz ediyoruz..
Yaralı polis ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz..
Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan, birlik ve beraberliğimize, kardeşlik ve geleceğimize kast eden bu tür kahpece ve kalleşçe saldırılar, Aziz milletimizin birlik ve beraberlik içindeki kararlı duruşu ve söz konusu vatan olunca gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz sayesinde hiçbir zaman amacına ulaşamamış ve hiç bir zamanda ulaşamayacaktır.
İstiklal Şairimiz Mehmet Akif´in;
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi,
Bedri´n Arslanları ancak bu kadar şanlı idi...
Mısralarında anlattığı Şehit bazen Bedir´de, Uhud´da, savaş meydanlarında Musab´laşır, Hamza´laşır.
Bazen İstiklal için cephede Evliyalaşır.
Bazen Hakkari´de vatan bölünmesin diye Ahmet Bıçakçılaşır, Siirt´te Ömer Erüstün´leşir, Diyarbakır´da Ökkeş Korkmaz´laşır,Erzurum da Nene Hatunlaşır...
Selam olsun Bedrin aslanlarını örnek alan ve düşmana geçit vermeyen aslan şehitlerimize?
Vatan ve istiklal uğrunda sayısız şehitler vermiş,kahramanlar çıkarmış Erzurum,bugünde kahraman yiğitlerini vatan uğrunda feda etmekten geri durmamıştır....
Selam olsun, rengini şehit kanlarından alan ay yıldızlı al bayrağımızı, bize kadar ulaştırmak için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen şehitlerimize...
Mevlam Milletimizi,Devletimizi ve tüm Silahlı Kuvvetlerimizi bu kahpe saldırılardan korusun ve muhafaza eylesin.. 
Basın açıklama programına Erzurum dernek Başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldı. Ağırman´ın konuşması zaman zaman Teröre lanet ve destekçilerini kınayan sloganlarla kesildi. Basın açıklamasının ardından şehitlerimizin ruhuna okunan kuran-ı kerim ve yapılan duaların ardından kalabalık dağıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli