İnternette en çok bunu arıyorlar

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, kendi internet kaynaklarını baz alarak siber dünyada en çok arama yapılan sosyal medya başlıklarını listeledi.

İnternette en çok bunu arıyorlar

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, kendi internet kaynaklarını baz alarak siber dünyada en çok arama yapılan sosyal medya başlıklarını listeledi.

Buna göre Ev Ödevleri, Olumsuz Davranışları Değiştirme, Çocuklarda Korku, Çocuklarda Dil Becerisi ve Dikkat Eksikliği” en çok arama yapılan başlıklar oldu.

Dijital çağda anne - baba olmak zor. Çocukların internet ve elektronik alet kullanımını kontrol atında tutmak için büyük bir çaba ve dikkat harcamak gerekiyor. Ancak ebeveynlik ve çocuklar hakkında merak edilen konular düşünüldüğünde anne ve babalar yine siber dünyaya sarılıyor.
 
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü kendi web sitesini temel alarak internette en çok arama yapılan sosyal medya başlıklarının bir listesini çıkarttı. Listeye göre en çok arama yapılan konuların neredeyse tamamının çocuk ve ebeveynlik üzerine olduğu görüldü.

DBE'nin yaptığı özel listelemeye göre Ev Ödevleri, Olumsuz Davranışları Değiştirme, Çocuklarda Korku, Çocuğunuzun Hafızasını Nasıl Geliştirebilirsiniz?, Anne Olmak ve Dönüm Noktası, Zeka Doğuştan mı Gelir Geliştirilebilir mi?, Çocuk ve Kitap, Çocuğu Tehlikelerden Korumak, Aileyle Birlikte Geçirilen Zamanın Çocuğa Katkıları, 0 - 3 Yaş Çocuklar ve TV, Çocuklarda Dil Becerisi ve Dikkat Eksikliği” en çok arama yapılan başlıklar oldu.

Ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili konularda ilk olarak internete başvurduklarına dikkat çeken uzmanlar, bu nedenle web sitelerinde yer alan bilgilerin ve kaynaklarının dikkate alınmadan önce mutlaka doğruluğunun sorgulanmasını tavsiye ediyor.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü de ziyaretçilerinden gelen talepleri göz önüne alarak web sitesi; www.dbe.com.tr'yi yeniledi. Kullanıcıların ihtiyaç ve sorularına yardımcı olmak için yeniden tasarlanan site; DBE'nin güçlü yanlarını, sosyal sorumluluk ve araştırma alanındaki gelişmeleri de yansıtıyor.

MİLLİYET


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false