İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU

AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı devirerek Türkiye´yi bir kaos ortamına sürüklemek için her yolu deneyen küresel baronların son numarası olan ülkemizin ekonomisine yönelik darbe girişimi başlamadan son buldu. Uluslararası Kredi De

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU

 

 

15 Temmuz akşamı FETÖ tarafından girişilen darbe teşebbüsünden umduklarını bulamayan küresel baronların Türkiye ekonomisine yönelik gerçekleştirmek istedikleri darbe teşebbüsü de akamete uğratıldı. Türkiye´de bir kaos ortamı oluşturmak için FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerini kullanmaktan çekinmeyen dış güçlerin, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody´s ve ABD finans devleri üzerinden Türk ekonomisini çökertme teşebbüsü başlamadan son buldu. Moody´s´in, kararı sonrası yükselen döviz dünden itibaren düşüşe geçti. Türk ekonomisinin atlattığı darbe teşebbüsü hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan ekonomistler ve işadamları, FETÖ´nün 15 Temmuz akşamı giriştiği darbe teşebbüsünden umduklarını bulamayanların ekonomimizi hedef aldıklarını belirterek, bu girişimlerinin de başarısızlıkla sonuçlandığını kaydettiler.

TÜRK EKONOMİSİNİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Türk ekonomisinin büyük bir darbe girişimini rahat bir şekilde atlattığına dikkat çeken, Dünya Ekonomik Stratejik Araştırmaları Vakfı (DESAV) Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, ?Moody´s´in skandal kararı sonrası ekonomimizde hafif bir dalgalanma oldu. Netice itibariyle bugün geldiğimiz noktada dolar aynı seviyelerde, borsada yavaş yavaş toparlanıyor. İlk gün bir hareket olması gayet normaldir. ABD´de ve  dünyanın diğer ülkelerinde de bu tür not indirimi olabilir. Şükürler olsun ki Türkiye´de böyle bir negatif ayrışım olmadı. Türk ekonomisinin gücünü bir kez daha görmüş olduk? dedi. FETÖ´nün darbe teşebbüsünden umduklarını bulamayanların ekonomik olarak ülkemizi hedef aldığına vurgu yapan Prof. Ban, ?ABD Başkanlarından birinin 1930´lu yıllarda sarfettiği, ?artık bir ülkeyle topla tüfekle savaşmaya hiç gerek yok o ülkenin kredilendirme notunu ya da o ülkenin para birimiyle oynadığınız zaman istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz´ sözleri hatırlamakta fayda var. Aynı yöntemle ekonomimize saldırmışlardır ama yine hüsrana uğramışlardır? ifadelerini kullandı.

EKONOMİK DARBE BAŞARISIZ OLMUŞTUR AMA TEDBİRLİ OLMAK LAZIM

Moody´s´in verdiği kararın ahlaki olmadığına da değinen Ban, ?Moody´s´in yapmış olduğu bir ahlaksızlık var. Cidden ahlaksızlıktır ve iki yüzlülüktür diye düşünüyorum. Bu zalim kuruluş Türkiye´nin not indiriminden iki gün önce, ?darbe girişiminden sonra Türk ekonomisinin iyi durumda olduğunu´ söyledi. İki gün sonrada Türkiye´nin notunu düşürdü. Bu tür derecelendirme kuruluşlarının haklarında suç duyurusunda bulunmak lazım. Ben de bu hafta içerisinde bulunmayı düşünüyorum. Moody´s ciddi bir manipülasyon yapmıştır? şeklinde konuştu. Türk ekonomisine yönelik darbe teşebbüsünün başarısızlığa uğradığının altını çizen Prof. Ban, ?Kesinlikle başarısızlıkla sonuçlandı ama başarısızlıkla sonuçlanması bir daha yapmayacakları anlamına gelmiyor. Bu nedenle bizim hemen orta vadeli ekonomik önlemleri almamız gerekli? dedi.

EKONOMİK DARBE GİRİŞİMİ DE BAŞARISIZ OLDU

?Türk ekonomisi kendisine yönelik girişilen darbe teşebbüsünü alt etmeyi bildi? diyen Kayseri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, ?15 Temmuz akşamı topla tüfekle darbe girişimine muvaffak olamayanların Türkiye´nin ekonomisindeki başarıya da göz dikdiklerini müşahade ediyoruz. Elbette ki Türk ekonomisi bu oyunu da alt etmesini bildi. Kararın açıklandığı ilk gün döviz biraz yükselişe geçse de, sonraki günler inişe geçtiğini gördük. Bu durum ekonomimize darbe vurmak isteyenlerin teşebbüsünün boşa çıktığını, hareketlerinin başlamadan bittiğinin en açık göstergesidir? ifadelerini kullandı. Ekonomik darbenin atlatılmasında, 14 yıllık AK Parti iktidarının sağladığı güven olduğuna dikkat çeken Nursaçan, ?Tabi bu 14 yıllık AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın verdiği güvenle alakalı bir durumdur. Devletimizin yetkilileri de gerekli tedbirleri zaten alıyorlardır. Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerine kuruludur? şeklinde konuştu.

AKİT GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gazetemiz Akit dünkü manşetinde, Türk ekonomisine yönelik darbe girişimini işlemiş, ?Şimdi de ekonomik darbe? başlığıyla, ülkemizin ekonomisine yönelik darbe teşebbüsünü kamuoyuna duyurmuştu. Siyasiler ve ekonomistlerden aldığımız yorumlarla desteklediğimiz haberlerde Türk ekonomisinin çökertilmesine çaba sarfedenlerin, ?ayak oyunlarına? dikkat çekilmişti.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false