İbrahim Kalın: FETÖ´ye sahip çıkıyorlar çünkü...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya istihbaratının FETÖ konusunda aklayıcı bir rol ile devreye girmesi hakkında tepki ve tespitlerini aktardı. Kalın´a göre istihbarat örgütleri ihanet örgütünü hala kullanılabilir bir silah olarak yedekte tutuy

İbrahim Kalın: FETÖ´ye sahip çıkıyorlar çünkü...

 

 

erörist ve kaçaklara ev sahipliği yapan Almanya´da istihbaratın FETÖ hakkında aklayıcı ve koruyucu tavır takınmasına CNN Türk´te katıldığı bir programda tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bunun nedeni olarak ise FETÖ´yü ´kullanılabilir bir enstrüman olarak görmeleri´ olarak değerlendirdi.

´´YAPTIKLARI TÜRKİYE´Yİ BOŞA ÇIKARMAK!´´

Konuşmasında Almanya´nın 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası gösterdiği genel tavırlara yer veren Kalın, Alman İstihbarat Başkanı´nın Türk İstihbaratı´na danışmadan FETÖ hakkında yorum yapmasını şu şekilde yorumladı:

´´Bu tıpkı bizim Avrupa´da gerçekleşen bir olayı Avrupa ülkelerine sormadan olay hakkında konuşmamıza benziyor. Yaptıkları resmen FETÖ´yü aklama operasyonu ve Türkiye´yi boşa çıkarmak!´´

´´TÜRKİYE´YE KARŞI YENİ ENSTRÜMANLAR´´

Almanya´nın daha önce PKK´ya da arka çıktığını belirten Kalın, FETÖ´ye de arka çıkmalarını beklediğini söyledi. Almanya´nın terör örgütlerine karşı olan bu tutumunu ´´Bunları Türkiye´ye karşın kullanabilecekleri enstrümanlar olarak görüyorlar. ´´ şeklinde belirtti.

´´DİPLOMASİDE BÖYLE BİR ŞEY YOK´´

Programda Amerika´daki Başkan değişimi hakkında konuşan Kalın, Amerika´nın 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasındaki tutumu ve Donald Trump´tan beklentileri hakkında konuştu.

15 Temmuz sonrası ABD İstihbaratı´nın da Alman istihbaratı ile benzer şekilde hareket ettiğini söyleyen Kalın, ´´15 Temmuz sonrası ABD istihbaratı, 15 Temmuz FETÖ tarafından yapılmadı dediler, bir de bunun üzerine kendilerince delil hazırlayıp bunu ´´sızdırdılar.´´ Bu olay hakkında kamuoyu oluşturmaktan başka bir şey değil.´´ dedi. Raporun, tıpkı Almanya gibi, Türkiye ile istihbarat kurulmadan hazırlanmasını değerlendiren Kalın, ´´ Diplomaside böyle bir şey yok. Temasta bulunmaya çalıştığımızda da tarafımıza cevap verilmedi´´ şeklinde konuştu.

FETÖ LİDERİNİN İADESİNİ BEKLİYORUZ

Obama yönetiminin Türkiye´nin isteklerini göz ardı ettiğini dile getiren İbrahim Kalın, Trump yönetimi´den FETÖ´nün iadesini beklediğini belirtti. Bu konuda Donald Trump ile temasa geçildiğini ve Trump´ın bu konunun takip edeceğini belirttiğini söyledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı