Hükümetten istihdam seferberliği!

Hükümet, genç istihdamını artırmak için İŞKUR´a maliyeti 3 milyar TL olan yeni bir eylem planı hazırlattı.

Hükümetten istihdam seferberliği!

Ankara´da seçim sonrası koalisyon senaryoları tartışılırken, hükümet istihdam başta olmak üzere seçim beyannamesinde verdiği sözleri hayata geçirmeye devam ediyor. Geçen yıl 1 milyon 400 bin kişiye iş olanağı sağlayan hükümet, bu yılı istihdam yılı ilan etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2015-2016 yılına yönelik yeni bir istihdam eylem planı hazırladı.

VERGİ AVANTAJI SAĞLANDI

Bu yılın tamamı için yaklaşık 3 milyar liralık bir maliyet öngörülen paketle, gençler için nitelikli iş imkânı geliştiriliyor. İstihdam eylem planı kapsamında önemli projeler hayata geçirilecek. İşverenin kursiyere harcamaları vergi matrahından düşülecek. Temmuz ayına kadar başvuran işyerlerinin eğitim faturasını bir yıl boyunca devlet karşılayacak. Gençlerin kayıtdışı çalışmasının önüne geçilecek. Gençlere iş arama yardımı, kariyer planlaması, eşleştirme, danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Genç kadınlar başta olmak üzere işgücü uyum programından yararlananlara da rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek.

KIRSALDA MOBİL BİRİM

Kırsal kesimdeki gençlerin de eğitim ve uyum programlarından yararlanması için İŞKUR köylerde de mobil hizmet birimleri kuracak. Sigorta primi işveren desteğinin hem oranı hem de süresi artırıldı. KOBİ desteklerinde de genç girişimcilere öncelik veriliyor. Gençlerin istihdamı için öncelikli görülen esnek iş modelleri mevzuata alınacak. Kadın Girişimciliği Programı hayata geçiriliyor. Meslek kurslarına katılan kadınların günlük hayatını kolaylaştıracak adımlar atılacak. Kaliteli ve hesaplı kreşler yaygınlaştırılacak.

4 MİLYON GENCE İŞ KAPISI

Hükümet, işsizliği 2023´e kadar yüzde 5´e düşürmeyi hedeflerken, genç işsizlik oranı, genel işsizliğe yaklaştırılacak. 2023´te sosyal yardım alanlardan çalışabilir olanların tamamına iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulacak, bunların yüzde 25´i bir yıl içerisinde işe yerleştirilecek. 4 milyon gence eğitim verilerek iş kapısı açılacak. Tarım dışı sektörde kayıt dışı istihdam yüzde 15´in altına indirilecek. Kaynak: Sabah


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli