HANİ ERZURUM´DA KOLLEKTİF ÇALIŞMA OLMUYOR DU?

REKTÖR ÖMER ÇOMAKLI VE TÜMSİAD BAŞKANI CAFER BURUCU TABULARI YIKTI

HANİ ERZURUM´DA KOLLEKTİF ÇALIŞMA OLMUYOR DU?

 

 

İyi İnsanlar İyi Şeylere Sebep Olur

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Çomaklı, UDEF´in koordinesiyle 93 öğrenciyi TÜMSİAD´a emanet etti.

Konukevi 2?de düzenlenen kahvaltıda öğrencileri ağırlayan Rektör Çomaklı´ya, Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Başkanı (TÜMSİAD) Cafer Burucu, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Bölge Koordinatörü Ertan Aksakal ve UDEF Erzurum Başkanı Ergün Halis eşlik etti.

Düzenlenen programda, 12 ülkeden 93 uluslararası misafir öğrenci, ülkemizi ve şehrimizi tanımaları noktasında ve insanımızın sahiplenme kültürünün yansıtılması açısından TÜMSİAD Başkanı Cafer Burucu´ya emanet edildi.

Konuyla ilgili konuşan Rektör Çomaklı, 87 ülkeden 2 bin 500 öğrenciyi Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu sayının her geçen yıl arttığını söyledi.

Uluslararası öğrencilerin özelde Erzurum, genelde ise Türkiye´den memnun bir şekilde ayrılmalarını arzu ettiğini vurgulayan Çomaklı, ?bu sebeple üniversitemizle iş birliğinde olan güvenilir dernekler ve iş dünyası temsilcileri ile siz misafir öğrencilerimizin şehrimizin ve ülkemizin kültürünü tanımaları için birlikte çalışmaya karar verdik? dedi.

Türkiye´nin  Beş Büyük Üniversitesinden Birindesiniz 

Çomaklı: ?Sizleri büyük Atatürk Üniversitesi ailesine katıldığınız için seçiminizden dolayı kutluyorum. Türkiye´nin beş büyük üniversitesinden birindesiniz. Üniversitemiz sosyal yaşam kültürü içinde, ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir kampüs üniversitesidir.  Üniversiteyi okuyacağınız bu şehir yani Erzurum, tarihtir. Türkiye´nin önsözüdür. Eğitim öğretim gördüğünüz bu şehri yakından tanıyınız. Bir ülkenin geleceğini eğitilmiş insan gücü belirlemektedir. Bu sebeple ruh ve beden bakımından sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesini en önemli görevlerimizden biri olarak kabul etmekteyiz. Bu sebeple sizler inşallah kendi ülkelerinizin yetişmiş insan gücü olacaksınız.

İnanıyorum  ki Sizler Kendi Ülkelerinizin Değerlerini Koruyacak ve Dünya´nın Bozulan  Yapısından Uzak Duracaksınız 

Dünyayı yöneten egemen güçler, toplumları dönüştürmek için önce genç nesillerden başlarlar. Bir toplumun geleceğini yok etmenin en kısa ve tesirli yolu, gençliği yozlaştırmaktır. İnanıyorum ki sizler kendi ülkelerinizin değerlerini koruyacak ve Dünya´nın bozulan yapısından uzak duracaksınız. Düşünceler, vicdanlar boşluk kabul etmez. Siz bunları milli, manevi değerlerinizle dolduramazsanız başka güçler kendilerine göre başka şekilde doldurur. Sizler kendi ülkelerinizin umudusunuz.

Bir takım güçlerin sizi yönlendirmesine müsaade etmeyin. Kendinizi ve değerlerinizi muhafaza edin. Üniversitemiz, kampüsü, kütüphanesi, laboratuvarları, sosyal tesisleri, bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikleriyle, nitelikli akademik kadrosuyla ve en önemlisi bir aile sıcaklığıyla yaşamınızı kaliteli kılacak bir fırsatlar ortamıdır.

Üniversite olarak başlatmış olduğumuz bir uygulama vesilesiyle buradayız. Bu çalışmaya öncülük eden ve fedakârlığı ile ilk adımı atan TÜMSİAD Erzurum yönetimine sizleri emanet ediyoruz. TÜMSİAD Erzurum Başkanı Cafer Burucu kardeşime teşekkür ediyorum. Bizlerle bu güzel çalışmayı birlikte tertip eden UDEF Bölge koordinatörü Ertan Aksakal nezdinde UDEF´in çok kıymetli çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Ensar ve Muhacir kardeşliğini bize öğütleyen kadim bir medeniyetin terkibi Osmanlının torunları olarak siz değerli kardeşlerimize her türlü desteği verme ve kendinizi evinizde hissetme amacını, hedefini sizi bu memleketten uğurlayacağımız güne kadar taşıyacağız. Bu vesileyle kardeşliğimizi baki kılacağız. 

İnşallah bu çalışmalarımızı iş birliği yaptığımız kuruluşlarla arzu ettiğimiz ve hedeflediğimiz istikamette yürütürüz. Devletimiz ve üniversitemiz her zaman sizin yanınızda özelde de TÜMSİAD Erzurum yanınızda olacak ve siz değerli öğrencilerimizin lüzum görüldüğünde problemlerinin çözümünde destek olacaklar? ifadelerini kullandı.

Konuşmasına, Zeytin Dalı Operasyonunda mücadele eden ordumuza başarılar ve şehitlerimize rahmet dileyerek başlayan TÜMSİAD Erzurum Başkanı Cafer Burucu, uluslararası öğrencilerin Atatürk Üniversitesi gibi Türkiye´nin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim gördükleri için şanslı olduklarını söyledi.

Öğrencilerle ümmet olma bilinciyle ilgileneceklerini ve her konuda yardımda bulunacaklarını ifade eden Burucu, kadim ortak geleneklerden gelen geçmişimizle geleceğin birlikte şekillenebileceğine vurgu yaptı.

Burucu: ?Burada sadece eğitim görmek değil, dünyada yaşanılan zalimliklerin nasıl ortadan kaldırabileceğini de çözmemiz lazım. Kendinizi branşlarınızın dışında da geliştirmeniz gerekiyor. Kendinizi ülkenizin sorunlarını dert eden bireyler olarak yetiştirin. Atatürk Üniversitesi akademisyen ve devlet yöneticileri bazında önemli kişiler yetiştiren bir kurumdur. Erzurum insanının da öğrencilere çok özel bir sevgisi vardır. Emperyalist ülkelerin ırkçı tutum davranışlarla ümmeti ve İslam coğrafyasını parçalayıp istedikleri gibi yönetmelerine izin vermeyeceğiz. Birçok İslam ülkesi bu emperyalist ülkelerin ya sömürgesi konumunda, ya da devlet yapılanması bu ülkelerin istedikleri şekilde. Bu düzeni bozmak inşallah sizlere düşecek. Belki İslam hassasiyetiyle yetişmiş sizlerden biri, ülkesinin başına geçecek ve bu kirli ellerden ülkesini kurtaracak? dedi.

UDEF Bölge Koordinatörü Ertan Aksakal, uluslararası öğrencilerle başta eğitim çalışmaları olmak üzere kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerini ifade ederek, gıda, giyecek, sağlık ve harç konusunda öğrencilerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Aksakallı: ?Atatürk Üniversitesi ve TÜMSİAD gibi güvenilir STK´larla beraber yürümek bizleri memnun ediyor. Sayın Rektörümüzün attığı tohumun güzel meyvelerini toplamaya başlayacağız. Sizler bizim barış elçimiz olacaksınız. Geleceğin dünyası inşa edilirken sizler söz sahibi olacaksınız. Derdiniz, sıkıntınız, probleminiz olduğunda her zaman yanınızdayız. Biz bir aileyiz, bir ümmetiz, bir milletiz? ifadelerini kullandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı