Gülen´in yakınları tecavüz zanlısı çıktı

15 yaşındaki S.Ö. Fethullah Gülen´in kardeşi ile iki yeğeninden ´Bana tecavüz ettiler´ diyerek şikayetçi oldu ama, dosya FETÖ mensubu polisler tarafından kapatıldı.

Gülen´in yakınları tecavüz zanlısı çıktı

 

Bugün gazetesi, Erzurum´da aralarında paralel örgütün elebaşı Fethullah Gülen´in kardeşi Seyfullah Gülen ile iki oğlunun da adının karıştığı ?Utanç dosyası?nı açtı. Gülen´in kardeşi ve yeğenleri, 13 yaşındaki kıza tecavüz etti. Paralelin savcı ve polisleri , zanlıları cezalandırmak yerine olayın üstünü örtbas etti.

Bugün gazetesinden Helin Şahin´in haberine göre, akıl almaz olay, 2007 yılında Erzurum´un Gez köyünde yaşandı. O zaman 13 yaşında olan S.Ö. adlı kız çocuğu, ilk olarak 11 yaşında bir komşusu tarafından tecavüze uğradı. 2007´de babası vefat ettikten sonra kimsesiz kalan S.Ö. aralarında Gülen´in geçtiğimiz yıl ölen kardeşi Seyfullah Gülen ile iki oğlunun da yer aldığı 92 kişinin tecavüzüne uğradı. S.Ö. yaşadıklarının yarattığı travmaya dayanamayarak 29.10.2007´de Erzurum Emniyet Müdürlüğü Dadaşkent Polis Merkezi´ne giderek başından geçenleri anlattı. İşte, hukuk tarihine kara bir leke olarak düşen skandallar zinciri o gün başladı.

92 KİŞİNİN TECAVÜZÜNE UĞRADI

?Donuk zekâ? hastası olduğu için başından geçen tüm olayları hafızasına bir fotoğraf gibi aktaran ve her şeyi ayrıntılı şekilde anlatan S.Ö´yü dinleyen polis, olayın ciddiyetini fark edince mağduru Erzurum Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak büro Amirliği´ne sevk etti. Polis, S.Ö´nün anlatımları üzerine kendisini koruma altına alarak o dönem Erzurum Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu´na yerleştirdi. Uzman psikologlarca hazırlanan raporlarda S.Ö´nün 92 kişiyle ilişkiye girmeye zorlandığı tespit edildi. Bu kişiler arasında Erzurum´da tanınan isimler ile S.Ö´nün yakın akrabalarının da olduğu belirlendi. Soruşturma başlatan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, ?Küçük yaşta çocuğa cinsel saldırı ve fuhuşa zorlama? suçu kapsamında 8 kişiyi tutukladı. Daha sonra iki soruşturma dosyası daha açıldı.

DOSYA APAR TOPAR KAPATILDI

Soruşturma derinleştikçe işin ucu Paralel Devlet Yapılanması/FETÖ lideri Fethullah Gülen´in geçtiğimiz yıl vefat eden kardeşi Seyfullah Gülen´e uzandı. S.Ö´nün verdiği ifadeleri araştıran savcılık Seyfullah Gülen ile iki oğlunun da S.Ö. ile ilişki yaşayanlar arasında olduğunu tespit etti. İşte bu tespitin ardından ek olarak açılan iki soruşturma dosyası apar topar kapatıldı. S.Ö. 45 gün kaldığı Erzurum Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu´ndan 31.10.2007´de alınarak, yaşı tutmamasına rağmen apar topar Şanlıurfa Kadın Sığınma Evi´ne gönderildi. S.Ö, yıllarca kaldığı bu evde uyuşturucu başta olmak üzere birçok kötü alışkanlığa zorlandı.

8 ŞÜPHELİYE BERAAT

Örtbas edilen dosyalarda skandalın tüm ayrıntıları yer aldı. Mağdur S.Ö´nün 2007´de soruşturma kapsamında beş kez ifadesi alındı ve emniyet psikoloğu tarafından da ?Sosyal İnceleme Raporu? hazırlandı. Ancak rapora tarih atılmadı. 20007/12190 sayılı soruşturma kapsamında ilk olarak 8 kişi tutuklandı. 2010 yılında savcı Mustafa Kızıltaş´ın hazırladığı iddianamede, ?15 yaşını doldurmadan mağdur ile ilişkiye girildi. S.A. mağduru zorla cinsel ilişkiye zorlayarak bu ilişkiler sırasında para aldı. Eylem sırasında tehdit ve zorlama kullanıldı. Bu nedenle S.Ö´nün hürriyeti kısıtlandı? diyerek bu kişilerin cezalandırılması istendi. Bunun üzerine açılan dava sonucunda 2012 Kasım ayında bu 8 şüpheli mahkeme tarafından beraat ettirildi.

Aksakal devreye girdi

Davadan ayrı devam eden soruşturma kapsamında 29.01. 2008´de dosya Erzurum Başsavcısı tarafından FETÖ yapılanmasına yakın olduğu öne sürülen Erzurum Başsavcıvekili Taner Aksakal´a verildi.

Aksakal, iki yeni ayrı soruşturma numarası verdiği dosyaları ?Kovuşturmaya yer yok? kararı alarak kapattı. Aksakal, o dönem Seyfullah Gülen ile oğlu Selahaddin Gülen´in de ifadesini alarak ikiliyi serbest bıraktı. S.Ö´nün ifadesinde kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini belirttiği Gülen´in oğlu olduğunu söylediği ?İbo Gülen? adlı kişiyle ilgili de Aksakal, hiçbir işlem yapmayarak dosyadan çıkardı.

Aksakal, ifadesinde ?7 yıldır cinsel ilişki yaşamadım? diyen Gülen için Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi´nden rapor alınması için de talimatı verdi. Bu hastanenin aynı zamanda şoförlüğünü yaptığı belirtilen Seyfullah Gülen ile ilgili verilen raporda ?Cinsel ilişki kurma yetisine sahip değil? denildi. İddiaya göre, bu rapor kardeş Gülen´i aklamak için alındı.

Aynı hekimlerden iki ayrı rapor

Her numarayı denediler

Savcı Aksakal´ın talimatlarıyla yürütülen soruşturma dosyasının kapatılması için S.Ö´nün akıl sağlığının yerinde olmadığına dair raporlar alınmaya çalışıldı.

30.10.2007 tarihli ilk raporda ?Yönlendirmeye ve kandırılmaya müsait olduğu, ruh sağlığının hafif düzeyde bozulduğu, maruz kaldığı eylemin hukuki anlam ve sonuçlarını kısmen kavradığı? ifadelerine yer verildi. 04.12.2007 tarihinde alınan ikinci rapor ise tamamen farklıydı.

Aynı doktorlar tarafından verilen raporda ?Herhangi bir akıl hastalığı bulunmadığı, olayın hukuki anlam ve sonuçlarını kavrama, olayla ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip olduğu? ifadeleri yer aldı. İkinci raporun soruşturmada Gülen ve oğullarının adının geçmesinin ardından alındığı kaydedildi. Yine, S.Ö´nün kemik yaşının büyütülmeye çalışıldığı da dosyadaki belgelerde anlatıldı.

Genç kız tecavüzü anlattı:

Defalarca ilişkiye girdi

92 kişinin tecavüzüne uğrayan talihsiz genç kız, konuyla ilgili her şeyi savcıya anlattı. 11 yaşında komşusu tarafından zorla ilişkiye zorlandığını söyleyen S.Ö, ifadesinde şunları söyledi: ?Köyden komşumuz olan Seyfullah Gülen, babama ölmeden önce para yardımı yapıyordu. Babam öldükten sonra benimle ilişkiye girmek istediğini söyleyip, beni buna zorladı. İlk ilişkiye arabası içinde girdim. Daha sonra şehir stadyumunun yan tarafında ilişkiye girdim. Yine sonrasında ormanlık arazide ilişkiye girerken güvenlik görevlisi geldi. Seyfullah bu görevliyle konuştu, sonra görevli gitti. Seyfullah´ın evinde çok defa ilişkiye girdik.

Oğlunun Samanyolu TV´de haber sunduğunu anlatmıştı. Evlerinde ilişkiye girmeden önce beni sigara aldırma bahanesiyle bakkala gönderiyordu. Sonrasında ise eve gittiğimde ilişkiye giriyorduk. Benimle ilişkiye girdikten sonra ?Sakın kimseye söyleme´ diye sıkı sıkı tembihliyordu. Korktuğum için dediklerini yaptım. Hayattan artık bıkmıştım. 2007 yılı kış aylarında polise giderek her şeyi anlattım.? 

KAYNAK: http://konyaninnabzi.com/haber/guncel/gulen-in-yakinlari-tecavuz-zanlisi-cikti_6810027.html


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı