Gülen neden teslim olmuyormuş!

Fetullah Gülen´in yıllarca en yakınındaki isim olan ve Gülen´in hayatının anlatıldığı ?Küçük Dünyam? isimli nehir söyleşi kitabını kaleme alan Latif Erdoğan, tabandan gelen ?neden hep bedeli biz ödüyoruz, Gülen neden gelip teslim olmuyor? feryatlarına yön

Gülen neden teslim olmuyormuş!

 

Fetullah Gülen´in yıllarca en yakınındaki isim olan ve Gülen´in hayatının anlatıldığı ?Küçük Dünyam? isimli nehir söyleşi kitabını kaleme alan Latif Erdoğan, tabandan gelen ?neden hep bedeli biz ödüyoruz, Gülen neden gelip teslim olmuyor? feryatlarına yönelik yeni yalanların uydurulduğunu yazdı. Tabanı uyutmak için ?Gülen gelmeyi çok istiyor ama istişare edilerek gelmemesi yönünde karar çıktı? şeklindeki yalanların uydurulduğunun altını çizdi. İşte Latif Erdoğan´ın bugünkü yazısından bazı başlıklar

GÜLEN´İN HATASININ BEDELİNİ TABAN ÖDÜYOR!

17 Aralık darbe girişiminde Gülen´i ikna eden bir grubun, yine devlet aklıyla irtibatlı çalıştığı anlaşılıyor. Böylece Gülen şartlar kıvama ermeden darbe teşebbüsüne zorlandı. Bu erken doğum da, şimdi görüldüğü gibi ölümle sonuçlandı. Yani Gülen oyuna getirildi; elindeki dev imkanlar bu oyunla berhava edilmiş oldu. Nitekim kendisi de bu erken kıyamı itiraf ile, orucu erken açtık, dedi. Keffaretini ise bütün bir cemaat ödedi, ödüyor, ödeyecek.. 

 

"GÜLEN GELMEK İSTİYOR AMA İSTİŞARE HEYETİ İZİN VERMİYOR" YALANINI YAYIYORLAR

Geçmişte yaşananların tekrarı mümkün tecrübesiyle şöyle bir kurgunun gerçekleştiğini düşünüyorum: Gülen, üst düzey kadrodaki yakınlarından birkaçıyla teker teker görüşme yapar. Onlara Türkiye´ye dönüp teslim olmak, hapisteki arkadaşlarına refakat etmek istediğini söyler. Aslında istediği, bu duruma şiddetle karşı çıkılması, hatta böyle bir şey yapmaması için yalvar yakar olunmasıdır.Kendileriyle istişare edilenler, asıl isteğin bu olduğunu bildiklerinden öyle davranırlar; kimisi ağlar, kimisi avazı çıktığı kadar bağırarak asla böyle bir şey yapmaması gerektiğini haykırır. Gerekirse bizler topluca giderek teslim olalım ama Allah için hocam siz sakın böyle bir şey yapmayın, derler.

 

BU YALANLAR FETÖ TABANINA YAYILARAK GÜLEN´E TEPKİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Bu atmosfer hasıl edildikten sonra, aynı istişare daha geniş kapsamlı yapılır, aynı senaryo orada da tekrarlanır. Sonra bütün bu olanlar el altından cemaate aktarılır, özellikle şu anda aranmakta olanlara ve hapishanede bulunanlara duyurulur. Gülen´in, bu kadar ısrarla teslim olmak istemesine rağmen, sırf istişarede çıkan karar hatırına gelip teslim olmadığı ifade edilir; böylece hem istişarede alınan kararlara uymanın zarureti telkin edilmiş hem de Gülen´in korkaklığı bu uydurma gerekçeyle perdelenmiş olur..

GÜLEN KENDİSİNİ DE ÇEVRESİNDEKİLERİ DE BATIRIYOR

Fakat ne yaparsa yapsın, Gülen artık bütün inandırıcılığını kaybetmiş bulunuyor. Yenilgiyi kabullenmeyen hal ve tavırlarıyla da bu kaybı artırmaktan başka bir iş yapmış olmuyor. Kendisine artık acımıyorum, ama kendisiyle beraber büyük bir kitleyi de batırdı, batırıyor..

Latif Erdoğan/Yeni Akit


Anahtar Kelimeler: Gülen neden teslim olmuyormuş

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli