Gazetecilik Zor bir Meslek

Gazeteci Naci Ergen Yazdı İşte Bu Haftanın Yazısı..

Gazetecilik Zor bir Meslek
Gazetecilik zor bir meslek. Kamuoyunu bilgilendirmede yapılan haberler veya yorumlar birilerini sevindirir, birilerini ise kızdırır!. Bin tane iyi haber yaparsın bi tane teşekkür almazsın ama bir tane eleştirili haber veya köşe yazarsın kıyamet  kopar.  Aslında doğrular dile getirilir ama hatayı yapanlar bu doğruları söylediğimizde bize teşekkür edeceği yerde tepki gösterir, küser ve arkadan arkaya saçma sapan ifadeler kullanırlar. Son günlerde üç tane köşe yazısı yazdım. Birinci yazıda büyükşehir belediye Erzurumspor kulüp başkanlığına seçilen Ali Demirhan´ın "sahipsiz memlekete sahip çıkmak için aday oldum" sözünü eleştirmiştim. Sadece kimliğinde Erzurum´lu yazan ve Erzurum´un sokağını mahallesini dahi bilmeyen birinin Erzurum´a sahip çıkmasını manidar olarak görmüştüm. Neyse bunu geçelim. İkinci yazımda yönetim listesinde iki ilçe belediye başkanının yazılmasının hata olduğunu ve büyükşehir belediye kanununda ilçe belediye başkanlarının profesyonel kulüplerde yönetici olamayacağını delilli ıspatlı köşeme taşıdım. Yani yönetimin skandalını önlemiş oldum ama!... Başkan vekili Süha Dengizek yapılan bu yorumlarına daha doğrusu doğruları dile getirmeme tepki gösterdi. Yazımın ardından iki ilçe belediye başkanı yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ederek yerlerine yedek listede bulunan iki isim getirildi. Yaniii yanlışı ortaya çıkardık, doğruyu ve yapılması gerekeni söyledik kötü olduk!.. Süha Dengizek yazımın ardından beni aradı ve listeyi öve öve bitiremedi. Hele hele futboldan anlayanların isimlerini sayarken o kadar övgü dolu laflar kullandı ki, saydığı isimlere baktım gülmekten kendimi alamadım.   Neymiş efendim yönetimde futbolun içinden gelen birçok isim varmış. Bahsettiği isimleri açıklarken, ben yıllarca Erzurum´da futbolun kalbi olan üç temmuz stadında bu isimleri hiç görmedim!. 
               ALİ DEMİRHAN´IN VAADLERİ 
Kulüp başkanlığına getirilen Ali Demirhan kongrede büyük bir gaf yaptı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un üç maçlık seyircisiz oynama cezasını kaldıracağını ifade etti. Etti etmesine ama federasyon Demirhan´ın bu vaatlerine sadece güldü. Yıldızlar alınacak dendi herhalde kendisi değil ama soyadı yıldız olan futbolcular alınacak. Bütünlükten bahsedildi ama gelin görün ki, bütünlüğün B´si bile gündeme gelmedi. Haaa bu arada yeri gelmişken, koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmadı ve erken seçim kararı alınacak. Bakalım Ali Demirhan erken seçimlerde yeniden Milletvekilliğine aday olacakmı! Yoksa kulüp başkanlığına devam mı edecek.? Bekleyip görecez samimiyetini. Yönetimde yaşananları yazıyoruz kötü oluyoruz. Bakın ben 1993 yılından beri kapatılan Erzurumspor´u takip ettim. Onca kongre ve sayısını hatırlamadığım yönetimler gördüm. İlk kez Ali Demirhan Başkanlığındaki yönetimde tamı tamıma 28 başkan yardımcısı ilan edilmesi beni hayretler içerisinde bıraktı. Öyle ki kulüpte düz yönetim kurulu üyesi yok!. Herkes başkan yardımcısı ilan edilmiş?... üç büyüklerde bile böyle bir yönetim şekli yok. 
              1 MİLYON ÜYE KOMEDİSİ! 
Başkan vekili Süha Dengizek amaçlarının 1 milyon üye yapmak olduğunu belirtti. Herhalde Aziz Yıldırım´ın projesine heveslendi. Süha başkan dikkat et, Aziz Başkan sana projesine sahip çıktın diye kızmasın!. 1 milyon üye? Alsında büyük bir proje ama! Bu projeyi yapacak yönetim olur mu?. Daha doğru dürüst delegesi bile olmayan bir kulüpte 1 milyon üye, "Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un şampiyonlar liginde kupayı kazanması" gibi bir şey olsa gerek. Beyler kendinizi kandırabilirsiniz ama Erzurum´lu yu kandırmaya hakkınız yok. Bir laf söylerken getirisini götürüsünü düşünmeniz lazım. Çünkü yapacağınız şeyleri söyleyin ki yarın öbür gün insanlar arkanızdan iyi ifadeler kullansın. Benden söylemesi.

Anahtar Kelimeler: Gazetecilik Meslek

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı