FETÖ´nün TSK içindeki ´abileri´ deşifre oldu

Paralel Yapı´nın Kara Harp Okulu´ndan sorumlu abisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nde ifade vererek TSK´daki Gülen Hareketi abilerini tek tek deşifre etti.

FETÖ´nün TSK içindeki ´abileri´ deşifre oldu

 

Fetullah Gülen´in liderliğini yaptığı Paralel devlet yapılanması çözülüyor.

Kara Harp Okulu´nda 1993-1994 yıllarında ikinci sınıfta okuyan Gülenci öğrencilerin sorumlusu Şaban Şen´in yerine geçen Gülen ağabeyi S.Y.;  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nde ifade verdi.

SINAV SORULARINI ORTA ÜÇ ÖĞRENCİLERİNE ULAŞTIRIRDIM

8 sene boyunca Fetullah Gülen Hareketi´nde kalan, 1994 yılında Kara Harp Okulu ikinci sınıflardan sorumlu abi olduğu ifade edilen, ?Fetullah Gülen´le birebir görüştüm, umumi ve özel sohbetlerinde bulundum? diyen S.Y.;  Kara Harp okullarında görev yapan cemaat abilerini tek tek deşifre etti.

S.Y.; görev yaptığı süre içerisinde sınav sorularının eline geçtiğini, sınav sorularını orta üç öğrencilerine ulaştırdığını belirterek, ?Gülen Hareketi´nden olanların sınavı kazanmasını sağlardım, sorular ildeki Gülen dershanesinden gelirdi. Gülen Hareketi´bnib kendine bağlı birisinin, cemaatin nihai amacına ulaşmak amacıyla, istediği yere yerleştirmek için yapamayacağı şey yoktur. Bunu daha önce defalarca yapmıştır, hâlâ da devlet içerisinde çeşitli kademelerde sivil ve askeri olarak pek çok üyesi vardır, bu üyeler devlete değil direkt olarak Fetullah Gülen´ e ve onun örgütüne hizmet eder, emirleri imamlar vasıtasıyla Fetullah Gülen´den alır? dedi.

8 SENE GÜLEN YAPILANMASI İÇERİSİNDE KALDIM

S.Y.; 20 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nde verdiği ifadede; 1988 yılında ortaokul öğrencisi olduğu dönemden başlamak üzere 1996 yılının Şubat ayına kadar Gülen yapılanması içerisinde bulunduğunu söyledi.

HAVA BİNBAŞI YA DA YARBAY KÖKENLİ KİŞİLERİ EVLERE ÇEKTİM

S.Y.; 1990 yılında orta üçüncü sınıftayken Gülen Hareketi´nin bir üyesi olduğunu, ?Tahsin abi? olarak bildiği kişinin kendisine başarılı öğrencileri eve çekmesi konusunda talimatlar verdiğini hatırlatarak, ?Ben de o dönem aynı okulda okuduğum adının Bircan olduğunu hatırladığım soyadını hatırlayamadığım, şu anda doktor olduğunu eski mahallemden duyduğum arkadaşım ile adının Altuğ olduğunu hatırladığım soyadını hatırlayamadığım, şu anda Hava Binbaşı ya da Yarbay olduğunu bildiğim arkadaşlarımı cemaat evine çektim? ifadelerini kullandı.

KARA HARP OKULU´NUN SORUMLUSUNUN YARDIMCISI OLDUM

S.Y.; Ankara´da ilk yılında Ulus semtindeki Maltepe Dershanesi´ne bağlı Harun Bey Yurdu´nda belletmenlik yapmaya başladığını, aynı yılın ikinci döneminde Gazi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü´nde okuyan Vehbi kod isimli Şaban Şen isimli şahsın yardımcısı olarak görevlendirildiğini anlattı.

Şaban Şen´in görevinin Kara Harp Okulu´nda 1993-1994 yıllarında ikinci sınıfta okuyan cemaatçi öğrencilerin sorumlusu olduğunu hatırlatan S.Y.; ?Şaban Şen´e yardımcılık yaptığım dört ay boyunca Şaban´ın bağlantılarını, nelere dikkat edilmesi gerekildiğini, tedbir usullerini, konuyla alakalı mali işlerin nasıl yürüdüğünü ve özel hizmetin ne olduğunu öğrendim? dedi.

GÜLEN, ?İMAM HATİPLER KAPATILSIN´ DERDİ

?Gülen Hareketi özel hizmete çok önem verir hatta ben Fetullah Gülen´ in ağzından 1994 senesinde İzmir Yamanlar Koleji´nde şu sözleri duydum ?Bana ?Tüm imam hatipler mi kapatılacak yoksa polis koleji, akademi, harp okulundan bir öğrenci mi atılacak?´ deseler, ben, imam hatipler kapatılsın´ derim? örneğini vermiştir.

Fetullah Gülen´in hususi hizmetle bizzat kendisi ilgilenir ve çok önem verir. Türkiye´de bulunduğu dönemde özellikle yaz dönemlerinde katıldığı sohbetlerde bu tarz okullarda okuyan öğrencilere özel ilgi gösterir iki-üç kişilik gruplar halinde onlarla özel ilgilenirdi.?

KARA HARP OKULU İKİNCİ SINIFLARDAN SORUMLU ABİ OLDUM

?Şaban Şen´in görevi bıraktıktan sonra hatırladığım kadarıyla 1994 yılında, Kara Harp Okulu ikinci sınıflardan sorumlu abi oldum. Almış olduğum görev Gülen Hareketi içerisinde oldukça önemli bir görevdi. Öyle ki bu görevi alır almaz Ankara Oran´da daha önce yaşadığım yere göre oldukça lüks sayılabilecek bir yere taşındım, bu evde polis akademilerine bağlı FYO olarak bilinen kısmından sorumlu olan Ankara Üniversitesi Matematik öğrencisi olan Antalyalı olduğunu bildiğim Hakan Bozkurt ile kalmaya başladık, o dönemde lüks sayılabilecek çağrı cihazı, araba gibi imkanlar ve sınırsız para harcama yetkim oldu.?

YAVUZ ÖZTEL, O DÖNEM KULELİ ASKERİ LİSESİ İMAMIYDI

?Mehdi Dönen o dönem Orta Asya imamıydı, Yavuz Öztel o dönem Kuleli Askeri Lisesi imamıydı. Fetullah Gülen, Paralel Devlet Yapılanmasının lideridir, talimatlarını özel hizmet imamlarına birebir kendisi söyler bu talimatları da kendisine devletin tüm kurumlarından akan bilgileri değerlendirerek verir, daha sonra da imamlar vasıtasıyla talimatlar bize aktarılırdı bize gelen talimatları da biz öğrenci abilerine aktarırdık.?

KARA HARP OKULLARINDAGÖREVLİ ABİLER!

?Bana bilgiyi getiren o dönemdeki okul imamı olan şu anda Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti´nde bulunan Süleyman Tiftik´ti, talimatları Cuma istişarelerinde verirdi, biz de hafta sonu izninde talimatları öğrenci abilerine aktarırdık.?

?Benim dışımda birinci sınıflara Hacettepe Üniversitesi İngilizce öğretmenliğinde okuyan ismini Harun olarak bildiğim şahıs bakardı, ikinci sınıflara Gazi Üniversitesi Matematik bölümünde okuyan ismini Mehmet Akkaşlı olarak bildiğim şahıs bakardı, dördüncü sınıflara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi´nde okuyan ismini Adem Tatlı olarak bildiğim şahıs ve Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği´nde okuyan Zafer Demir bakardı.?

?İstanbul Üniversitesi´nde okuduğum sırada hocam olan Toktamış Ateş´e anlattım. O beni Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya´ya gönderdi. O da beni o dönemde CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin´ e yolladı. Adnan Keskin´e o dönem elimde olan Polis Akademisi öğrencilerinin ve FYO´daki öğrencilerin listelerini, harp okullarındaki öğrencilerin listelerini, bir tane öğrencilerin haftalık raporlarını tuttuğum ajanda, sınıf imamlarının gerçek isim ve bilgilerini ile bilgi notlarını vermiştim. Ondan sonra herhangi bir şey olmadı.?

YENİ AKİT


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı