FETÖ´nün kökü dışarıda

Gülen´e ağırlaştırılmış müebbet hapis istemine yer verilen 1453 sayfalık 25 Aralık iddianamesi, ABD´deki karanlık örgütler ile FETÖ´nün aynı kanaldan beslendiğini ortaya koydu.

FETÖ´nün kökü dışarıda
Star Gazetesinden Kemal Gümüş´ün haberine göre;

FETÖ/PDY´nin 25 Aralık 2013´te hükümete yönelik başarısız darbe soruşturması tamamlandı. 69 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nca hazırlanan 1453 sayfalık iddianamenin bir numaralı şüphelisi Fethullah Gülen için ağırlaştırılmış müebbet istendi. PDY / FETÖ örgütüne ilişkin iddianamede, ?Devlet içerisinde paralel bir yargı ve polis teşkilatı kurmuştur. Bu kurumlarıyla iş adamları sahte soruşturmalarla sindirilmiş, askerler ve bürokratlar tutuklanmış, insanların özel görüntüleri ve konuşmaları usulsüz olarak elde edilmiş ve örgütün medya kanallarından servis edilerek bir korku imparatorluğu kurulmuştur´´ denildi.

KARANLIK TARİKAT         

?FETÖ Silahlı Terör örgütü, yerli bir örgüt değildir? ifadelerine yer verilen iddianamede, ?Kökü dışarıda, devletin kılcallarına kadar sızmış, devlete kastetmiş bir ihanet örgütüdür. Bu örgütle mücadelenin zorluğu, halk tabanında kendisine dini temalarla yer bulmuş bir örgüt olmasından kaynaklanmaktadır? denildi. Gülen, Opus Dei ve Moon tarikatları arasında benzerlik bulunduğuna dikkat çekilen iddianamede üç tarikatın da ABD tarafından koordine edildiği, liderlerinin ABD´de ikamet ettiği, yeşil kuşak projesine hizmet ettikleri, misyoner faaliyetlerinin bulunduğu, CIA NED CSIS gibi istihbarat örgütlerince desteklendikleri anlatıldı. Ayrıca CIA bağlantılı Scientology tarikatının da Gülen örgütü ile sıkı ilişkiler içinde olduğu belirtildi. 

Başbakanı gözaltına alacaklardı...

Takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık soruşturmasında aralarında irtibat bulunmayan birkaç dosyanın operasyonunun birlikte yapıldığı, 25 Aralık dosyasının fezleke şekli ve içeriği itibarıyla bakanların çoğunu ve Başbakanı gözaltına alacaklarının açıkça anlaşıldığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, ?Bu şekilde ülkeyi kaos ortamına sürükleyecek ve muhtemel bir iç savaşın manivelası görevini görerek kendilerini kullanan patronlarının istediği şekilde yönetilebilir bir Türkiye teslim edeceklerdi? dedi.

Devlete operasyon

?´25 Aralık Kumpas soruşturması dosyasında da adliye ve polis içerisindeki örgüt üyelerinin tam bir fikir ve eylem birliğinde hareket ettikleri, yolsuzluk soruşturması görünümünde, hükümet ve TBMM üyelerinin telefonları takip edilmiş, konuşmaları kayıt altına alınmış, bu yolla yolsuzluk olduğu kanaati uyandırılarak, devlete operasyon yapılmaya kalkışılmıştır? 25 Aralık´la örgütün yeterli olgunluğa eriştiğini düşünerek, devlete karşı intihar saldırısına kalkıştığı belirtilen iddianamede ?Birkaç yüz bin kişilik kitlelik hareketlerini ülke yönetimine getirmek için hükümete darbe yapmak istediler. Bu darbeyi yargı üzerinden yapacaklardı. İktidarı yolsuzluk soruşturmasıyla düşürmeye karar verdiler? denildi.

Tahşiye iddianamesi kabul edildi

Tahşiyeciler grubuna kumpas iddiasıyla yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza tarafından kabul edildi. Soruşturma kapsamında 33 kişiye dava açılmıştı. İddianameyle ilgili yargılama 22-24 Aralık´ta yapılacak. Ayrıca İstanbu 14. Ağır ceza Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi ve kırmızı bülten talep etti.

STAR


Anahtar Kelimeler: FETÖ kökü dışarıda

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı