FETÖ´nün kaçakları için özel ekip!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, paralel yapı ve Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) yurtdışına kaçan elemanlarının yakalayıp Türkiye´ye getirilmesi için harekete geçti. İnterpol´le koordinasyon ve Kırmızı bülten çıkarma konusunda Almanya başta olmak üzere bazı

FETÖ´nün kaçakları için özel ekip!

 

1 Kasım seçimlerinde daha güçlü çıkan AK Parti´nin yeni kurulacak hükümetteki öncelikleri de belli oldu.

Başbakan Davutoğlu, öncelikle seçim vaatlerinin 100 gün içinde gerçekleştirilebilmesi için kurmaylarına talimat verdi.

Hükümetin ikinci önceliği ise terör örgütleri ve destekçileriyle sonuna kadar ve kararlılıkla mücadele etmek olacak.

İçişleri Bakanlığı bu amaçla bir ´ihbar-ödül´ sistemi kurdu ve başına ödül konulan isimleri, 5 farklı renge ayırarak liste halinde yayınladı.

Listenin en çok arananlar listesinde FETÖ lideri Fethullah Gülen, PKK lider kadrosundan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin gibi isimler ile DHKP-C ve IŞİD liderleri blunuyor.

İçişleri Bakanlığı´nın bu listeyi açıklamasının ve Mayıs yında yapılan MGK´da Paralel Yapı Masası kurulmasının ardından Başbakan Davutoğlu´nun talimatıyla yeni bir adım atıldı.

YURTDIŞINA KAÇAN PARALEL YAPI ELEMANLARI İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Haberiyakala.com internet sitesinde yer alan habere göre Başbakan Davutoğlu, yeni bakanlar kurulunun kurulmasını beklemeden talimat vererek, yurtdışına kaçan ve burada Türkiye aleyhine faaliyetlere devam eden paralel yapı elemanlarının yakalanıp geri getirilmesi talimat verdiği iddia edildi.

Bu amaçla özel bir birimin kurulması çalışmaları da başladı.

Kurulacak özel birim, Milli İstihbarat Teşkilatı MİT, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı´nın koordinasyonunda çalışacak. Her bakanlıkta bu özel birimle koordineli çalışacak bir ekip oluşturulacak.

KAÇTIKLARI ÜLKE TESPİT EDİLECEK

Özel ekip öncelikle paralel yapının Türkiye´den kaçan savcı, hakim, polis, bürokrat, gazeteci ve işadamlarının hangi ülkelerde bulunduklarını tespit edecek. Bu ilk adımda etkin birim MİT ve İçişleri Bakanlığı (istihbarat birimleri) olacak. Yerleri tespit edilen elemanlar için o ülkelerle temasa geçilecek ve her ülkeyle farklı ´pazarlıklar´ yapılarak bu elemanların teslim edilmesi sağlanacak.

Bu aşamada etkin birim ise Dışişleri Bakanlığı olacak. Türkiye ile suçlu değişim anlaşması olmayan ülkeler ve bu anlaşmayı esnetme eğilimindeki ülkelere farklı Türkiye´nin elindeki kozlarla ikna edilecek.

Son aşamada ise yine MİT koordinasyonunda, ele geçirilen paralel yapı elemanları Türkiye´ye getirilerek adalet karşısına çıkarılacak.

BAZI ÜLKELER PARALEL YAPI ELEMANLARINI VERMEKTE GÖNÜLSÜZ

Hükümetin özel birim kurmaktaki amacı ise, paralel yapının lobisi nedeniyle bazı ülkelerin Türkiye´ye uluslararası hukuktan doğan haklarını kullandırma konusunda gönülsüz davranması. Son olarak eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara´nın önce Gürcistan´a oradan da Ermenistan´a geçtiği iddia edilmiş, daha sonra iki paralel yapı elemanının Almanya´ya kaçtığı tespit edilmişti. Ancak Alman makamları hengi otelde kaldıkları MİT tarafından belirlenen Öz ve Kara´nın ülkelerinde olup olmadığını bilmediklerini açıkayarak yakalama çalışmalarını sekteye uğratmıştı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILDILAR


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli