FETÖ´cü polisler PKK´ya çalışıyor

Terör örgütü PKK´ya destek vererek vatana ihanette sınırları zorlayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), polislikten atılan elemanlarını şimdi de PKK´nın bölücü algı operasyonları için kullanmaya başladı. PKK´ya destek için kendi gazeteleri yerine Cumhuriyet

FETÖ´cü polisler PKK´ya çalışıyor

 

Terör örgütü PKK´ya destek vererek vatana ihanette sınırları zorlayanFetullahçı Terör Örgütü (FETÖ),polislikten atılan elemanlarını şimdi dePKK´nın bölücü algı operasyonları için kullanmaya başladı. PKK´ya destek için kendi gazeteleri yerine Cumhuriyet Gazetesi´ni kullanmayı tercih edenparalel çete, bazı elemanlarına kurdurduğu irili ufaklı internet gazeteleri üzerinden PKK bölücülüğüne hizmet için ürettiği uydurma haberleri Cumhuriyet´e servis ediyor.

TELEKULAKTAN ATILDI, ?İSTİFA ETTİ? DEDİLER

FETÖ´cü elemanların kurduğu operasyon sitesi Duruş24´te yayınlanan ?halkıma yönelik bu katliama alet olamam? başlıklı haber Cumhuriyet Gazetesi tarafından alıntılanarak, terörle mücadele yürüten güvenlik güçlerini karalamak için kullanıldı. Cumhuriyet´in 3 Ocak tarihli sayısında yer alan haberde, Y.A. kısaltmasıyla verilen ve 20 gündür süren saldırılar sonrası polislikten istifa ettiği ileri sürülen Yaşar Atasev isimli şahsın, FETÖ´nün telekulakçı polislerinden olduğu ve Aralık 2014´te yasadışı dinlemeler nedeniyle meslekten atıldığı öğrenildi.

ÇALINAN SORULARLA KOMİSER YARDIMCISI OLDU

2007 yılından sonra ?Ekonomik Suç İstihbaratı, Teknik Tekamül, Atış Eğiticiliği Kursu? gibi birçok kursa gönderilen Yaşar Atasev, halen davası devam eden 2010 yılındaki Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) sınav sorularının çalındığı sınav sonrası, polislikten komiser yardımcılığına yükseldi. Paralelci Atasev´in 2013 yılındaki Hatay Reyhanlı patlamasında Hatay İstihbarat şubede görev yaptığı ve açığa alındıktan sonra da meslekten çıkartıldığı ana kadar da aynı şubede kaldığı öğrenildi.  

FETÖ´NÜN ÖZEL EKİBİNDEN

PKK´nın bölge halkını kışkırtmak ve sokağa dökmek için gerçekleştirdiği algı operasyonları için kullanılan FETÖ´cü eski komiser yardımcısı Yaşar Atasevhakkında 31 Aralık 2014 tarihinde ?Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, tarafların rızası dışında bir aletle dinlemek, görevi kötüye kullanma ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme? suçlarından koğuşturma açıldı. Ayrıca hakkında bulunan diğer 10 ayrı suçtan da zamanaşımı nedeniyle yırtan Atasev´in, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu´nun açtığı soruşturma ve koğuşturma sonrasında kendisiyle aynı suçlardan haklarında soruşturma açılan telekulakçı 32 FETÖ´cü polisle birlikte meslekten atıldığı öğrenildi. İçinde Yaşar Atasev´in de bulunduğu ?Hukuka aykırı dinleme yapmak ve kişisel verilerin yasadışı kaydedilmesi? eylemlerini gerçekleştiren 33 kişilik ekibin, FETÖ tarafından kurulan özel bir ekip olduğu ifade edildi.  

PKK İÇİN PROPAGANDA MALZEMESİ OLDULAR

7 Haziran seçimleri öncesi kendisine bağlı medya kuruluşlarının yöneticilerini PKK´nın siyasi sözcüsü HDP´ye göndererek, danışmanlık yaptıran FETÖ, telekulakçı polislerinin meslekten atılmasını da PKK´nın propagandası için kullanmaya başladı. Güneydoğu´da savaş olduğu algısını oluşturmaya çalışan PKK medyasına kısaltma isimlerle konuşturulan paralel emniyetçiler, yıllardır içinde bulundukları Emniyet kurumunu yıpratmak için olmadık iftiralar atmaktan geri durmuyor. Çalıştıkları dönemde usulsüz taltiflerle gırtlaklarına kadar harama batan paralel emniyetçiler, güvenlik güçlerinin PKK karşısında başarısız olması için her türlü kirli yöntemi deniyorlar.

138 AYA 192 TALTİF

2003 yılında mesleğe giriş yapan, FETÖ´nün güç kazandığı dönemde birçok özel kursa gönderilen ve Paralel yapının 2010 yılında çaldığı sınav sorularıyla Komiser Yardımcılığına yükselen Atasev´in sicili, paralel yapıyla bağını da ortaya koyuyor. Aralarında yazarımız Latif Erdoğan´ın da bulunduğu birçok ismi yasadışı olarak dinlediği için hakkında açılan soruşturma sonucu 26 Aralık 2014´te meslekten atılan Atasev´in, görev yaptığı 138 aylık meslek hayatında tam 192 maaş taltifle ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi 


Anahtar Kelimeler: FETÖ polisler çalışıyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli