FETO-Selo koalisyonu

İzmir´de hem PKK ve hem de FETÖ adına faaliyet suçundan gözaltına alınan HDP´li Erhan Kahraman´ın, iki örgüt arasında stratejik bir kurye olduğu ortaya çıktı.

FETO-Selo koalisyonu

 

 

FETÖ´NÜN elebaşı Fetullah Gülen ve terör suçundan tutuklanan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş´ın altı yıldır kuryeler aracılığıyla iletişim kurdukları ve hükümeti devirmek için PKK´nın hendek terörü ile 15 Temmuz darbe sürecinde işbirliği yaptığı iddia edildi.

İstihbarat raporlarına ve FETÖ-PKK soruşturmalarında ele geçen belgelere göre; Gülen´in kardeşleri Kutbettin ve Mesih Gülen ile PKK´nın hendek terörüne destek veren Beyaz Sivil İnisiyatifi´nden HDP´li Erhan Kahraman, İzmir´deki Çağlayan Matbaacılık´ta toplanıyordu. Kahraman daha sonra HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Sakık´ı telefonla arayarak ?örgütler arası kuryelik´ yapıyordu. Hatta HDP-PKK´lı Kahraman´a FETÖ içinde bir de kod adı verilmişti: HDP´li Şakirt (HDP´li öğrencimiz)

KAYNAK´IN TEMELİ

Çağlayan Matbaacılık, FETÖ´ye uzak bir isim değil. Darbe girişimin ardından el konulan FETÖ´nün finansmanı Kaynak Holding´in temelleri, 1983 yılında Çağlayan Matbaacılık ile İzmir´de atıldı. Silahlı terör örgütleri FETÖ ve PKK ile HDP´lilerin yolları da Çağlayan Matbaacılık´ta kesişti. Fetullah Gülen´in kardeşleri Kutbettin Gülen ve Mesih Gülen, şirkette ?Danışman´ olarak görünüyor. İzmir´de yanında çalıştırdığı Gülen´in yeğeni Şima Gülen ile kızlarıyla birlikte gözaltına alınan ER-KA İnsan Kaynakları Lojistik´in sahibi Erhan Kahraman da Çağlayan Matbaacılık´a taşeronluk yapıyor. 

 

 

KOORDİNASYON MERKEZİ

Darbe girişimi soruşturması kapsamında yapılan teknik takip sırasında, Çağlayan Matbaacılık´ın FETÖ-PKK-HDP ittifakının koordinasyon merkezi olduğu ortaya çıktı. İstihbarat ve terör uzmanlarının değerlendirmelerine göre, FETÖ-HDP-PKK arasındaki işbirliği ve haberleşme trafiğini sağlayan yöntemlerden biri buydu. Bbu trafik özellikle 17-25 Aralık operasyonlarından sonra hızlandı. PKK´nın hendek terörüne destek veren ve güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı tepki eylemleri düzenleyen

?Beyaz Sivil İnisiyatifi´nin kurucularından olan HDP´li Erhan Kahraman´ın, iki silahlı örgüt arasında stratejik bir kurye olduğu da istihbarat raporlarda yer aldı.

YENİAKİT


Anahtar Kelimeler: FETO Selo koalisyonu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı