Fetö İle Mücadeleyi Sulandırmak, En Az Fetö Zihniyeti Kadar Tehlikelidir!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı´na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Fetö İle Mücadeleyi Sulandırmak, En Az Fetö Zihniyeti Kadar Tehlikelidir!

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, Manisa´da dün akşam meydana gelen depremden dolayı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. 

?FETÖ´YÜ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK İLAN ETTİK?

Türkiye gündeminin birileri tarafından ısrarla FETÖ´nün siyasi ayağı ve bununla bağlantılı bir şekilde yeni darbe teşebbüsü tartışmalarıyla meşgul edilmeye çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ meselesinin çok uzun ve derin sosyal, siyasi, kültürel kökleri olduğunu, AK Parti´den önce olduğu gibi AK Parti döneminde de Türkiye´de bu sürecin yaşandığını söyledi. 

FETÖ´nün, diğer pek çok sivil toplum örgütü gibi toplumun ve hukukun meşru kabul ettiği sınırlar içinde faaliyet yürütürken tehdit ilan edilmediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Ne zaman ki bu yapının eğitim, hayır, dayanışma sınırlarını aşıp devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt olduğu netleşmiştir, işte o zaman karşısında bizi, milletimizi ve hukuku bulmuştur. Türkiye´de FETÖ´nün serpilmesinde, büyümesinde güçlenmesinde herkesin payı olabilir ama bu ülkede FETÖ´yü terör örgütü olarak ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti´dir? dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Bu süreçleri iyi bilen birisiyim. FETÖ´nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider var, o da merhum Erbakan Hoca´mızdır. Erbakan Hoca´mızdan nefret ederdi. Hiçbir zaman bir araya da gelmemişlerdir ama şimdi Erbakan Hoca´mla beraber olduğunu iddia eden malum zat, ne yazık ki onun müritleriyle, onunla beraber dirsek temasında olanlarla beraber yürüyor? değerlendirmesinde bulundu. 

Başbakanlığı döneminde Yüksek Askerî Şûra´da önüne tek bir FETÖ´cünün dosyasının gelmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi. Çünkü takiyeyi bir hayat biçimi hâline getiren FETÖ´nün hiçbir mensubu dinle, diyanetle ilgili bir görüntü vermiyordu. Milletin değerleriyle uğraşmaktan kendi bünyelerini habis ur gibi saran FETÖ tehdidini görmeyenlerin bugün bizi suçlaması aslında kendi gafletlerini saklama çabasından başka bir şey değildir? diye konuştu. 

?FETÖ İLE MÜCADELEYİ SULANDIRMAK, EN AZ FETÖ ZİHNİYETİ KADAR TEHLİKELİDİR?

?Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet söylemlerini FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak, FETÖ tehdidini hafifletmek için kullananlar, bu millet için en az FETÖ zihniyeti kadar tehlikelidir? diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Meydanı, demokrasinin kendilerine sunduğu zemini, yalanları ve iftiralarıyla milleti zehirlemek için kullananlara asla bırakmayacağız. Türkiye´nin terörle mücadeleden ekonomiye kadar her alanda tarihinin en büyük mücadelelerinden birini verdiği şu dönemde, ülkenin ve milletin dikkatini dağıtmak, enerjisini heba etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz? ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadelede tahmin edemedikleri hususun CHP ve yıllarca zahirde bu gibi yapılara karşı gözüken çevrelerin bir anda karşılarına en büyük FETÖ yandaşı olarak çıkmaları olduğunu ifade ederek, ?Ama hükûmetlerimiz döneminde ülkede bizim gibi düşünmeyen, hareket etmeyen herkes gibi bunlara da hukuk ve hakkaniyet sınırları içerisinde yaklaştık. Doğru, ben de görüştüm. Bunu kaçırmama gerek yok. Ama Erbakan Hocamın bunlarla ilişkisinin olmadığını ifade ettim. Liderler içerisinde zaten ilişkisi olmayan sadece o idi. Demirel´in, Ecevit´in, Erdal İnönü´nün görüşmüşlüğü vardır, şu andaki beyefendinin aynı şekilde, hepsinin bunlarla görüşmüşlüğü vardır. İrtibatları ileri derecededir? dedi.  

FETÖ ile mücadeleye 2010 yılında başladıklarını, siyasette, bürokraside, sivil toplum yapılarında FETÖ´cüleri süratle tasfiye etmeye başladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?FETÖ´nün devlet ve toplum hayatımızın kılcal damarlarına kadar sızmasının tarihi eskidir ve müsebbipleri çoktur. Ama FETÖ ile gerçek anlamda amansız bir savaşa tutuşan tektir; 2010 itibarıyla o da biziz? diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?CHP dâhil olmak üzere yıllarca irticayla mücadele bahanesiyle cadı avına çıkar gibi Müslüman avına çıkanların tek bir gün bile gerçek anlamda FETÖ´cüleri hedef aldıkları görülmemiştir. Çünkü dosyaları hazırlayanlar kimlerdi? Silahlı kuvvetlerin içindeki FETÖ´cülerdi, emniyet içindeki FETÖ´cülerdi, devletin kurumları içindeki FETÖ´cülerdi. Her yerde bunları rahatlıkla görebilirsiniz? açıklamalarında bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false