ESADAŞ MÜDÜRÜ SELAMİ TAN´DAN BAYRAM ÖNCESİ ÖNEMLİ UYARI!

Esadaş Müdürü Selami tan, Bayramı Dışarıda geçirmeyi planlayanları uyardı!

ESADAŞ MÜDÜRÜ SELAMİ TAN´DAN BAYRAM ÖNCESİ ÖNEMLİ  UYARI!

Ramazan Bayramı´na 7 gün kaldı. Bayramı memleketinde ve tatil beldelerinde geçirecekler  biletlerini alıyor. Ulaşımda bayram mesaisi şimdiden başladı. Her yıl olduğu gibi bu bayram da Otogar, Havaalanı ve Gar´da yoğunluk yaşanıyor. Okulların kapanmasını bekleyen veliler ve seminer dönemi biten öğretmenler, Ramazan´ın kalan günlerini memleketlerinde geçirmek için yola koyuldu. Otogarlarda ve otobüs firmalarının bürolarında yoğunluk yaşanıyor. Otobüs firmaları bayram nedeniyle ek seferler koyacak. Devlet Demiryolları, bayram için ek sefer koymayacak. Hızlı Treni tercih edenler bayramda mağdur olmamak için şimdiden yerlerini ayırdı. Tren biletlerinde herhangi bir artış sözkonusu değil. Uçağı tercih edenler de, ucuza bilet almak için bir ay ve 2 hafta öncesinden yerlerini ayırttı. Uçak, tren ve otobüslerde biletler tükenmek üzere. Çok az bilet kaldı. Seyahat edecekleri uyaran yetkililer, ?Mağdur olmamak için bir an önce biletinizi alın? diyor.

YOĞUNLUĞU EK SEFERLER GİDERECEK

Esadaş Turizm ve Otelcilik Müdürü Selami Tan, her bayram olduğu gibi bu bayramda da son günlerde ek sefer koyulacağını ifade etti. Asıl yoğunluğun bayram arefesinde başlamasını beklediklerini belirten Tan, ?Bayram mesaisi bizler için şimdiden başladı. Okulların kapanmasının ardından bir yoğunluk oluştu. Bu yoğunluğun Ramazan´ın son günlerine kadar devam etmesini bekliyoruz? diye konuştu. Her bayramdan bir hafta önce ek seferleri koymaya başladıklarını dile getiren Selami Tan, ?Ramazan´ın son haftasına yaklaşıyoruz. Dolayısıyla bilet yoğunluğu şimdiden başladı. Çoğu vatandaş bir hafta sonrası için biletini şimdiden kestirdi. Bayramlarda zaman zaman yaşarız. Bilet bulamadığı için bayramın ilk gününü veya tüm bayramı mecburen başka bir yerde geçirenlere rastlarız. Ancak bizler bu gibi sıkıntıları önlemek için ek sefer planlamasını şimdiden başlattık. Bayram mesaisinde her zaman birkaç yedek otobüsümüz bulunur ve ihtiyaç halinde seferine başlar. Üniversite öğrencilerin memleketlerinde olması da geçtiğimiz yıla oranla daha az bir yoğunluk yaşamamızı sağlayacaktır. Bayramlarda genel olarak Erzurum´a gelişlerde değil de, Erzurum´dan gidişlerde bir yoğunluk oluyor. Bu yıl da yine aynı manzara ile karşılaşabiliriz? diye konuştu.

BİLETİNİZİ GİDİŞ DÖNÜŞ OLARAK ALIN

Oluşan yoğunluktan dolayı bazı vatandaşların planladığı tarihte dönemediğini kaydeden Selami Tan, ?Arkadaşlarımıza da verdiğimiz talimatlarla, yolcularımızı bilet alırken uyarıyoruz. Dönüş biletinizi şimdiden alın yoksa bilet bulamayabilirsiniz, şeklinde bir uyarımız oluyor. Gidiş-dönüş olarak erken tarihte bilet almak en mantıklısı. Yoksa planlarda aksamalar olabiliyor. Birçok yolcumuzun düştüğü hataya düşmeyin. Biletinizi yolculuk gününden bir gün önce almaya kalkmayın. Sonra bilet bulmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.  Çoğu kez şahit oluyoruz, gidiş için bilet alıyor ancak dönüşü düşünmüyorlar. Asıl yoğunluk Bayram dönüşünde başlayacaktır. Şimdilik yeteri kadar ek sefer düzenledik. Ramazan Bayramı´ndaki yoğunluğa göre bayram sonrası büyük bir ihtimalle yine ek sefer koyacağız. Yolcularımızı mağdur etmeme konusunda titiz davranıyoruz? şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı