ERZURUM´UN YÜREKLİ GAZETECİLERİ MAL VARLIKLARINI AÇIKLIYORLAR

Erzurum´un Duayen Gazetecisi Öztürk Akkök, ERKHABER Genel Yayın Koordinatörü Sinan Özçaylak, Erzurumajans Genel Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt ve Gazeteci Yazar Selman Soğukpınar Haftaya Bakış Programında yapılan bu çağrının kamuoyuna karşı bir sorumluluk

ERZURUM´UN YÜREKLİ GAZETECİLERİ MAL VARLIKLARINI AÇIKLIYORLAR

 

 

Erzurum´un en çok takip edilen ve izlenen yorum programı Haftaya Bakış´ta bu hafta, Erzurum´da son 10 yıl içerisinde Gazetecilik Mesleğini yapan kişilerin mal varlıklarını açıklama çağrımıza Önceki gün ERKHABER Genel Yayın Müdürü Orkun Çizmeli ve Kanal 25 Televizyonu Haber Müdürü Naci Ergen´den cevap gelmişti.

Bugün ise; Erzurum´un Duayen Gazetecisi Öztürk Akkök, ERKHABER Genel Yayın Koordinatörü Sinan Özçaylak, Erzurumajans Genel Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt ve Gazeteci Yazar Selman Soğukpınar Haftaya Bakış Programında yapılan bu çağrının kamuoyuna karşı bir sorumluluk olduğuna inandıklarını beyan ederek mal varlıklarını sosyal medya üzerinden paylaştılar.

15 Temmuz Gecesi yapılan Hain Darbe girişimi sonrası Ülkemizin birçok Kamu kurum ve kuruluşlarında görevden almalar ve tutuklamalar devam ederken, FETÖ Terör Örgütü´nün her alanda İmamları ve adamları varken Erzurum Basınında hiçbir kıpırdamanın olmaması dikkatleri Erzurum´daki Gazetecilerin üzerine çekti. Her alanda yapılanan FETÖ Terör Örgütü Nasıl Olur´da Basın Camiasında bir yapılanmaya gitmez diyen vatandaşların bu sessiz çığlığını Ülkemize, Vatanımıza, Bayrağımıza, Milletimize ve Cumhurbaşkanımıza olan bağlılığımızdan dolayı dile getirdik ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığını kamu yararına göreve davet ettik.

Erzurum´da son 10 yıl içerisinde Gazetecilik yaparak mal, mülk, daire, araba ve para sahibi olan kişilerin elde ettikleri bu paraların kaynaklarının araştırılması ve Gazetecilerin son 10 yıl içerisinde kullandıkları Pasaportlarının incelenmesi için yapmış olduğumuz çağrımıza kamuoyuna karşı bir sorumluluk kabul eden Duayen Gazeteci Öztürk Akkök, ERKHABER Genel Yayın Koordinatörü Sinan Özçaylak, Erzurumajans Genel Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt ve Gazeteci Yazar Selman Soğukpınar Sosyal Medya üzerinden paylaştıkları mal varlıklarıyla cevap verdi.

Mal varlıklarını açıklayan Gazetecilerden Erzurumajans Genel Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt´un Mal varlığı ise sosyal medya´da hayli ilgi çekti.

İŞTE O YÜREKLİ GAZETECİLERİN KAMUOYU´NA KARŞI DUYDUKLARI HASSASİYETİN CEVABI:

ÖZTÜRK AKKÖK: Eşimin üzerine 1 Dairem Var. Hala Kredisini ödemeye devam ettiğim 2010 Model bir arabam, Hiçbir Bankada bir kuruş param yok. Servetim; Çocuklarım, Onurum ve Şerefimdir.

SİNAN ÖZÇAYLAK: Haftaya Bakış Programında Cem Atmaca ve Ender Yüncü´nün bu çağrısını önemsiyorum. 22 Yıldır Gazeteciyim. Kredi borcunu halen ödemeye devam ettiğim 2011 Model Peugeot 5008 Marka aracım, Mal Varlığı sayılırsa; Karadayı denilen Müteahhide kaptırdığım 180 Bin TL Para, Banka hesabımda ise; Şuan itibariyle kötü gün için ayırdığım 10 Bin TL Para tüm mal varlığım bu?

ORHAN BOZKURT: Tek Varlığım Oğlum Saltukhan başka hiçbir şeyim yok?

SELMAN SOĞUKPINAR: Haftaya Bakış programının bu çağrısını kamuoyuna karşı bir görev olarak kabul ediyorum. Şayet beni de şehrimde Gazeteci olarak sayarsanız bende mal varlığımı okurlarımla paylaşmak istedim. Bugüne kadar ki yaşantım boyunca hiçbir malımın olmadığını beyan ederim. Hiçbir Banka hesabımda param yok. Bir Kuru canım, Şerefim, Haysiyetim birde beni seven abilerim ve dostlarım var. Bundan ötesi can sağlığı?

Önümüzdeki günlerde birçok Gazeteci arkadaşımızın da bu çağrımıza cevap vereceklerine inanıyoruz. Ayrıca Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı´nın da bu çağrımızdan sonra Erzurum´da Son 10 yıl içerisinde Gazetecilik yapan herkesi mercek altına alması, para kaynakları ve pasaportlarının incelenmesi için harekete geçmesi bekleniyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false