"Erzurumspor´u Süper Lig´de tutmamız lazım"

Vali Okay Memiş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı temsilciler ile toplantıda bir araya geldi.

 

 

Turizmin gelişmesi için ulaşım ve alt yapının önemine değinen Erzurum Valisi Okay Memiş, ?Turizm de öncelikli olarak ulaşım ve alt yapı geliyor. Eğer alt yapıyı tamamlamadan, konforlu ulaşımı sağlamadan turizm destinasyonu arıyorsanız bir şey elde edemezsiniz? dedi.

Müceldili Konağı´nda düzenlenen toplantıya; Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve turizm acentelerine bağlı temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Okay Memiş, Palandöken Kayak merkezinin yerli ve yabancı turistler açısından önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Her gelir düzeyinden vatandaşların Palandöken´de kayak yapabileceğine dikkat çeken Vali Memiş, ?Hem gelir düzeyi iyi olan insanların kayak yapacağı bir yer hem de düşük gelirli vatandaşlarında kış turizminden faydalanacağı bir yer durumunda. Hedefimiz Palandöken´i biraz daha dizayn edip orada bütün vatandaşlarımıza açık bir bisiklet parkuru yapmak. Dünyanın hiçbir yerinde Palandöken gibi havaalanına indikten sonra 10 dakika içerisinde kayak yapabileceğiniz başka bir yer bulunmamaktadır. Palandöken Kayak Merkezimiz sadece ülkemizde değil dünyadaki kayak merkezleri arasında müthiş bir avantaja sahip. Geçtiğimiz günlerde çok önemli bilinen bir marka 5 yıldızlı otelin ihalesini de yaptık. Gerçekten yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Bütün talepleri karşılayabilmek için gece gündüz çalışmaktayız. Palandöken´i Palandöken yapan en önemli özelliklerden biride her kesime hitap edebilen kış turizminin avantajlarını sunuyor olmasıdır. Yani Palandöken asgari ücretli bir kayak severin ailesi ile birlikte gelip günü birlik kayak yapabileceği bir kayak merkezi? dedi.

?Turist Konfor İster?

Turizmin gelişmesi için alt yapının ve ulaşımın önemine değinen Vali Memiş, ?Turizm de öncelikli olarak ulaşım ve alt yapı geliyor. Eğer alt yapıyı tamamlamadan, konforlu ulaşımı sağlamadan turizm destinasyonu arıyorsanız bir şey elde edemezsiniz. Turizmde konfor sağlayamazsanız turist bir daha gelmez hem de kötü reklam yapar. Antalya seviyesinde konfor sunmamız gerek? şeklinde konuştu.
 
?B.B. Erzurumspor´u Süper Lig´de Tutmamız Lazım?

Vali Memiş, B.B. Erzurumspor´un kentin tanıtımında çok önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, ?Bizim için çok önemli tanıtım değeri olan B.B. Erzurumspor´u şehir olarak elimizden geleni yapıp ligde tutmamız lazım. Siz Süper Lig´de bir takımınızın olmasından daha fazla bir tanıtım yapamazsınız. Hem vatandaşlarımızın sosyal hayatına çok önemli bir yeri var, hem de şehre değer katıyor. Ben Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum kaç yıl üst üste şampiyon olarak bu lige getirdi. Yönetici arkadaşlarla, hocamızla birlikte elimizden geleni yapacağız? ifadelerini kullandı.
Karşılıklı soru cevap halinde devam eden toplantı sonunda TÜRSAB, Kuzeydoğu Anadolu Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Kürşat Özeken tarafından Vali Okay Memiş´e plaket takdimi yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false