ERZURUMSPOR`DA ŞAMPİYONLUK GİTTİ PLAY OFF'A KALDIK

Erzurumspor, Pazar günü Kazım Karabekir Stadyumunda, 63 puanla şampiyonluğunu ilan eden Anadolu Üsküdar 1908 Spor ile karşılaşacak.

ERZURUMSPOR`DA ŞAMPİYONLUK GİTTİ PLAY OFF

Spor Toto 3'üncü Lig 3'üncü gurupta 33haftayı 51 puanla geçen Erzurumspor, Pazar günü Kazım Karabekir Stadyumunda, 63 puanla şampiyonluğunu ilan eden Anadolu Üsküdar 1908 Spor ile karşılaşacak.

ŞAMPİYONLUK GİTTİ PLAY OFF'A KALDIK

 Şampiyon takımın prestij mücadelesi vereceği karşılaşmada, Erzurumspor play off statüsünü korumak için oynayacak, mavi beyazlı ekibin playoffta mücadele vermesi için bir puan yeterli olurken, ekibin play offta mücadele edeceği takımda bu maç sonrası belli olacak. Sıralamaya etki edecek bir diğer karşılaşma ise Kahramanmaraş'ta oynanacak.

TARAFTARIN HAYALİ NEYDİ?

Erzurumspor taraftarları sezonun ikinci yarısının başında final maçı olarak gördükleri Anadolu Üsküdar 1908 Spor karşılaşmasını, şampiyonluğu kaybeden bir takımın taraftarı olarak buruk biçimde izleyecek. Tribünlerin tamamen dolmasının beklendiği karşılaşmada, taraftar şampiyonluğu kaybetmenin hüznünü yaşarken, diğer yanda play off'tan  ikinci lige çıkma ümidini sürdürecek.

ERZURUM'A ŞAMPİYON OLARAK GELİYORLAR

Anadolu Üsküdar 1908 Spor 33 maçın 18'ini kazanmış olarak Erzurum'a geliyor.  İstanbul ekibi şampiyonluğunu ilan ettiği geçen hafta sonu itibariyle 33 maçında 9 kez berabere kaldı, 6 maçtan puansız ayrıldı. Golcü bir ekip hüviyeti de olan Anadolu Üsküdar 1908 Spor, maçlarında rakip filelere gol yağdırdı, 54 gol atan ekip sadece 27 gol yedi ve 63 puan elde etti.

17 MAÇIN 11'İNİ KAZANDILAR

Anadolu Üsküdar 1908 Spor, evinde 17 maça çıktı. 33 maç itibariyle iç saha gurup performansı sıralamasında 2'inci olan takım 11 maç kazandı, 3 maçtan bir puan aldı, 3 maçında ise rakiplerine yenildi. Evindeki maçlarında 31 gol atan İstanbul ekibi 14 golü ağlarında buldu ve İstanbul maçlarında 36 puan topladı.

EKİP DEPLASMAN PERFORMANSINDA BİRİNCİ DURUMDA

Anadolu Üsküdar 1908 Spor, dış saha gurup performans sıralamasında, Erzurum'un hemen üstünde birinci sırada yer buldu. 16 deplasman maçının 7'sini kazanan İstanbul takımı 6 maçında berabere kaldı, 3 maçta da yenilgi aldı. Dış sahada 23 gol kaydeden takım kalesinden 13 gol çıkardı ve 27 puan toplama başarısı gösterdi.

İKİNCİ YARI İÇ SAHA MAÇLARI

İstanbul ekibi sezonun 2'inci yarısında evinde 8 maça çıktı. 6 mıçını galibiyetle tamamlayan ekip 1 beraberlik ve bir de yenilgi aldı. Maçlarında 21 gol kaydeden takım 10 gol yedi ve 19 puan kazandı. Anadolu Üsküdar 1908 Spor Evinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'u 1-0, Sandıklıspor'u 2-0, Orhangazispor'U 2-1,  Kayseri Şekerspor'u 4-3, Bergama Belediyespor'u 5-1,  Ankara Demirspor'u ise 4-0'lık sonuçlarla mağlup etti. Ekip Silivrispor'la 2-2 berabere kalırken, tek yenilgisini 1-3 biten maçta Etimesgut Belediyespor'dan aldı.

DIŞ SAHA PERFORMANSI

Anadolu Üsküdar 1908 Spor, sezonun ikinci yarısında 8 dış saha maçı oynadı. Bu maçların 4'ünü kazanan, 3'ünde berabere kalan ekip sadece bir yenilgi aldı. Dış sahada 15 gol atan takım 5 gol yedi ve 15 puan topladı. Anadolu Üsküdar 1908 Spor dış sahada Erzin Belediyespor'u 2-1, Bayburt Gurup Özel İdare ve Beylerbeyispor'u 2-0,  İstanbul Güngörenspor'u 7-1'lik sonuçlarla yendi. Van Büyükşehir Belediyespor ve Ayvalıkgücü Belediyespor ile 1-1, Balçova Yaşamspor ile 0-0 berabere kalan ekip, Sakaryaspor'a da 1-0'lık sonuçla yenildi.

21 ARALIK 2014'TEKİ MAÇ

Spor Toto 3. Lig 3 Grup`ta mücadele eden Anadolu Üsküdar 1908 Spor, sezonun ilk yarısında 21 aralık 2014'te evinde, Büyükşehir Belediye Erzurumspor`u ağırlamış,  mücadeleden gol sesi çıkmamıştı.

Erzurumspor karşılaşmayı, Anıl Atağ, Doğa İşeri, Cebrail Serçek, Fatih Gültekin, Emrah, Emre Yüksektepe, Sefer Sever, Ekrem Sütçü, Yasin Yener, İbrahim Demirer, Aykut Çakay'lı kadrosuyla tamamlamıştı.

OTORİTELERİ DE ŞAŞIRTAN DURUM

Tüm futbol otoritelerince bir hayal kırıklığı takımı olarak gösterilen, yönetimin göz kamaştıran mali desteklerine, lig üstü süper tesislerine ve 3'üncü ligde eşi bulunmayan taraftar desteğine rağmen Erzurumspor 33 haftayı şampiyonun 12 puan gerisinde tamamladı. Tek forvet anlayışının baskın olması sebebiyle gol kısırlığı da yaşayan takım, ara transferde başka takımlara sattığı defans oyuncularının eksikliği yüzünden kalesinde ortalama üstü gol gördü.

TOTAL DURUM

33 haftayı 51 puanla 5'inci tamamlayan mavibeyazlılar 13 galibiyet alırken 12 maçta bir puanla yetindi.  8 maçından boynu bükük olarak ayrılan takım 37 gol attı, 33 gol yedi. Erzurumspor gurup iç saha performansı sıralamasında 25 puanla 14'üncü, dış saha gurup performansı sıralamasında ise 26 puanla ikinci olabildi.

İÇ SAHA PERFORMANSIMIZ

Erzurumspor evinde oynadığı 16 maçından sadece 6'sında 3 puan alabildi.  Evinde 7 maçında bir puana razı olan ekip 3 maçını kaybetti. Rakip filelere 18 gol atan Erzurumspor kalesinden 13 gol çıkardı ve 25 puan toplayabildi. Erzurumspor dış sahada ise iç sahaya göre daha başarılı oldu. 17 deplasman maçının 7'sini kazanan 5 beraberlik ve 5 yenilgi alan ekip 19 gol atarken kalesinde 20 gol buldu ve 26 puan toplayarak iç saha puanının geçti.

NE UMDUK NE BULDUK..

Erzurumspor büyük beklentilerle başladığı 3'üncü guruptaki serüveninde şampiyonluk yolunda hüznün, hayal kırıklığının takımı oldu. Gerek lig başlangıcında ve gerekse sezonun ikinci yarısında yapılan transferlerle kadrosu tamama yakın biçimde değiştirilen, teknik direktör değiştiren mavi beyazlı ekip, 3'üncü Ligin en kolay gurubunda, şampiyonluğu adeta eliyle itti.

ŞOK YENİLGİYLE BAŞLANGIÇ

Lige şok bir yenilgi ile başlayan, daha sonra sahasındaki maçların önemli bir bölümünü kazanamayan Erzurum ekibi, sezonun ikinci yarısında yeni teknik direktörüyle çıktığı maçlarda beraberlikler takımına döndürüldü. Tüm maçlarına tek forvetle çıkan ekip, çoğu maçında önce gol yedi, sonra beraberliği buldu.

ERZURUMSPOR'A YAKIŞTI MI?

26 bin kişilik stadyumu ve on binlerce taraftarıyla Üçüncü Lig vizyonuna sığmayan ve bulunduğu lig kendine yakışmayan Erzurumspor korkak ve silik futbol oynamanın cezasını şampiyonluğu kaybederek ağır ödedi. Aykut Çakay gibi önemli bir forvet oyuncusunu lig başında transfer edip, ikinci yarı başında satan ekip, kanatlarda çok etkili olan Cebrail Serçek'ten de yeterince yararlanamadı.

TEK FORVET SAPLANTISI

Mehmet Albayrak, Oltan Karakullukçu gibi ligin en önemli iki forvetini kadrosunda barındıran, ancak diğer forvet oyuncularından umduğunu bulamayan Erzurum ekibinin gol yükünü, çoğu maçta tek forvet oynayan Mehmet Albayrak çekti. Sinan Uzun ve Seddar Karaman istenilen performansı gösteremezken, bu futbolcular tek forvet takıntısı sebebiyle çoğu maçta kenarda bekletildi.

YARARLANAMADIKLARIMIZ

Orta sahada, Ligin ilk yarısında yaş ve performans bakımından yeterli olmayan Mikail Üzümcü'ye, ikinci yarıda ise tek başına kalan Salih Kardeşgiden'e tanın şans, ligin gözde orta saha oyuncusu Ekrem Sütçü'ye tanınmadı. Bu oyuncu genelde yedek listeye alındı, kenarda bekletildi. Forma şansı bulduğu maçlarında ise maç eksiği sebebiyle 2013-2014 sezonunun Ekrem Sütçü'sü olamadı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı