ERZURUMSPOR BAŞKANLIĞI ÜNEŞ´E 10 GÖMLEK BÜYÜK GELMİŞ

TV8 EKRANLARINDA YAYINLANAN ERZURUMSPOR´A BAĞIŞ KAMPANYASI SONRASI HERKESİN SESSİZ DÜŞÜNDÜKLERİNİ ENDER YÜNCÜ KALEME ALDI

ERZURUMSPOR BAŞKANLIĞI ÜNEŞ´E 10 GÖMLEK BÜYÜK GELMİŞ

 

 

Geçtiğimiz gün TV8 Ekranlarında Acun Ilıcalı tarafından düzenlenen Erzurumspor´a bağış kampanyası programında adeta Tüm Türkiye´ye rezil olduk.

TV8 Ekranlarında Acun Ilıcalı´nın sunumuyla başlayan ama daha programın ilk dakikalarında yüksek ego patlaması yaşadığı için mikrofonu eline alarak sanki ünlü olmak için o anı bekleyen çocuklar gibi adeta kendisinden geçen ve kime ne söyleyeceğini kestiremeyen Erzurumspor´un Başkanı Hüseyin Üneş´in programı Stund-Up Şova çevirmesiyle devam etti.

PROGRAM ?YAPARSIN AŞKIM? YARIŞMASINI ARATMADI

Herhalde boş zamanlarını sürekli Özel bir Televizyon kanalında yapımcılığını ve sunuculuğunu İlker Ayrık´ın yaptığı ?Yaparsın Aşkım? yarışma programını izleyerek geçirdiğini düşündüğüm Başkan Hüseyin Üneş, kendisini kameralar karşısında görünce sürekli izlediği yarışmanın sunucusu gibi davranmaya başladı. Salonda bulunan şehrimizin üst düzey yetkilileri, taraftar grupları, futbolcular, teknik heyet, basın mensupları ve ekranları başındaki binlerce Erzurumlu hemşerimiz karşısında adeta kendisinden geçerek Acun Ilıcalı´yı bile kamera arkasına iten Hüseyin Üneş´in kendisini ön plana çıkarma gayreti ve şımarık tavırları Erzurumlular başta olmak üzere tüm izleyicilerin dikkatinden kaçmadı.

PROGRAMI ACUN ILICALI YAPSAYDI

TV8 Ekranlarında Erzurumspor İçin yapılan bağış kampanyasında 125 Bin 600 Forma satıldı. Kamuoyunun görüşüne göre; Programın başladığı andan itibaren Programın gerçek sunucusu Acun Ilıcalı´nın elinden mikrofonu kaparak adeta kendi şovunu yapan Başkan Hüseyin Üneş´in satmış olduğu 125 Bin 600 Forma sayısı şayet programın gerçek sunucusu Acun Ilıcalı tarafından yapılsaydı bu rakam 250 Bin civarlarında olurdu diye düşünülüyor.

HÜSEYİN ÜNEŞ´İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM

Hüseyin Üneş´in program esnasında Erzurumspor için bağış yapmak isteyen Erzurumspor sevdalılarına bir özür borcu olduğuna inanıyorum. Erzurumspor´a bağış yapmak için Canlı yayına bağlanan Erzurumspor´a gönül vermiş, yüreği Erzurum ile çarpan memleket sevdalılarına karşı sergilemiş olduğu şımarık tavırları gözlerden kaçmadı. Özellikle canlı yayın sırasında programa bağlanarak Erzurumspor için sadece bugün değil her zaman maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Abiş Hopikoğlu´nun ?Ben maaşla çalışan bir Erzurumlu hemşeriniz olarak 2 Bin Beş yüz forma alarak Erzurumsporumuza destekte bulunuyorsam, şehrimizdeki bir Alışveriş Merkezi´nin daha fazla bağışta bulunarak takımımıza destek vermesi gerekir? sözlerinin üstünü kapatarak ?Geç Reklam Yapmayı, Sen Ne Vereceksin Onu Söyle? diyerek aşağılayıcı bir tavır sergilemesi belki şahsına yakışır bir hareketti ama Erzurumspor gibi büyük bir camianın başkanlık koltuğunda otururken o makama yakışır olmadığı düşüncesindeyim. Başkan Hüseyin Üneş´i şahsı adına değil. Büyük Erzurumspor camiası adına yapmış olduğu bu akıl almaz hareketinden ötürü tüm kamuoyu huzurunda Özür dilemeye davet ediyorum.

Not: Yazının sonunda Abiş Hopikoğlu canlı yayındayken Başkan Hüseyin Üneş´in şımarık tavır ve davranışlarını izleyeceğiniz videoyu paylaşıyorum. 

ESKİ BAŞKANLAR VE YÖNETİCİLER NEDEN DAVET EDİLMEDİ?

TV8 Ekranlarında yayınlanan programa kimlerin davet edildikleri de kamuoyunda sıkça konuşulanlar arasındaydı. Erzurumspor için yıllarca emek vermiş eski başkanların, yöneticilerin ve hatta o forma ile ter dökmüş eski futbolcuların da o salonda olması gerektiğini düşünenlerdenim. ?Bu takım kimsenin babasının malı değildir.? Hele şahsi çıkarları için Erzurumspor´u kendisine bir reklam aracı olarak görenlerin ve ticari kaygılarından ötürü yönetimde olma mecburiyeti duyanların alet edileceği bir organizma hiç değildir. Davetliler listesini hazırlayan ya da hazırlatan her kim ise O kişi ya da kişilerin de bu şehre bir özür borcu vardır. Çünkü o gece ekrana yansıyan bölüm de sanki Erzurumspor´dan çok başta Erzurumspor başkanı Hüseyin Üneş olmak üzere birilerini ön plana çıkarma ve reklam kokan sahneler vardı. Her ne kadar da Başta Hüseyin Üneş olmak üzere o davetliler listesini hazırlayan kişi ya da kişiler biz Erzurumluları aptal yerine koyma düşüncesi beyinlerinde hasıl olsa da Erzurumspor´un yaşadığı 3 Şampiyonlukta yöneticilik yapmış iş adamı Murat Aslan bu düşüncelerini TV8 Ekranlarında canlı yayına bağlanarak yüzlerine bir tokat gibi vurdu. İş Adamı Murat Aslan 3 Bin forma alarak bağışta bulunduğu bağlantı da, ?Biz Eski Yöneticiler Böylesi anlamlı bir programa Neden Davet Edilmedik?? diye sorunca Başkan Hüseyin Üneş´in dilinin dolaştığını da TV8 Ekranlarından herkes gördü. Yani kısacası anlayacağımız bu Program´ın Adı Erzurumspor Tadı ise Başkan Hüseyin Üneş´in oldu. Mesela o gece de Hamza Cimilli, Cemal Polat, Ali Demirhan, Saim Özakalın ve bu başkanlarla birlikte yöneticilik yapmış, o yıllarda takıma büyük emekleri olmuş teknik heyette görev yapanlar, ter döken futbolcular ve emeği geçen kişilerin de olması gerekmez miydi?

CANLI YAYINDA BAĞIŞ PAZARLIĞI

TV8 Ekranlarında sözde Acun Ilıcalı´nın sunumuyla ama gerçekte Hüseyin Üneş´in Stund-Up şovuyla devam eden programda Erzurumspor için bağışta bulunmak için canlı yayına katılan Erzurumspor´a gönül vermiş işadamlarıyla adeta pazarlıklar yaşandı. Öncelikle Başkan Hüseyin Üneş´e BAĞIŞ Ne demektir hatırlatmakta fayda görüyorum. BAĞIŞ: Birisinin işine yarayacak bir ihtiyacını giderecek bir şeyi (Para, Mal, Organ, Kan vb.) iyilik ve yardım etmek amacıyla karşılıksız vermektir. Ama Ekranları başında izleyicilere utanç sahneleri yaşatan Başkan Hüseyin Üneş bir ilke daha imza atarak bağış yapmak isteyen Erzurumspor severlerle adeta yapacakları bağışları üzerinden pazarlık yapma cüretinde bulundu. Ekranları başında izleyiciler tarafından ?böyle olmaz? dedirten sahnelere sebep olan başkan Hüseyin Üneş sadece Erzurumlular tarafından değil tüm izleyiciler tarafından da tepkileri üzerine topladı. Hatta Kayserili bir tanıdığım TV8 Ekranlarında ?Çingene Pazarı Kurulmuş? benzetmesi yaptı.

CANLI YAYIN İÇİN KİMLER ARANDI? KİMLER NEDEN ARANMADI?

TV8 Ekranlarında yayınlanan programın ilk dakikalarında dikkatlerimizden kaçmayan bir ayrıntıyı da paylaşmadan geçemeyeceğim. Hüseyin Üneş tarafından hazırlandığı iddia edilen aranacaklar listesi oluşturulurken öncelik başkan Hüseyin Üneş´i övücü mesajlar verecek, Başkan Hüseyin Üneş´in İstanbul´da çok saygın bir işadamının oğlu olduğunu söyleyerek kendisine methiyeler dizecek kişilerden olduğunu apaçık görebildik. Programın tamamı yeniden izlendiğinde görülecektir ki, İlk arayan kişiler Başkan Hüseyin Üneş´in İstanbul´da ikamet ettiği site sakinleri ve Babası Selvet Üneş´in yakın çevresindeki kişilerdi. Hatta arayanlar Hüseyin Üneş için yeğenimiz diye hitap ediyorlardı. Yani kısacası anlayacağımız burada Hüseyin Üneş´in amacı hasıl oldu. Amaç Erzurumspor değil Hüseyin Üneş´in bir nevi güç gösterisine dönüşen programda bir kurnazlığa daha gidildiği kamuoyunda günlerdir konuşulanlar arasında, Peki nedir bu kurnazlık? Yine Hüseyin Üneş´in TV8 Ekranlarında yayınlanan Erzurumspor´a bağış kampanyası adlı programın yönetmenine verilen ve Hüseyin Üneş tarafından hazırlandığı iddia edilen aranacaklar ve canlı yayına bağlandırılıp Erzurumspor´a destek istenecek kişilerin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla irili ufaklı iş yapan İş adamları olduğu görüldü. Protokolde bulunan Başta Valimiz Sayın Okay Memiş olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve Milletvekillerimizin huzurunda canlı yayına bağlanan kişilerin Devlet erkanına olan saygılarından ötürü ?Hayır? diyemeyecekleri düşünüldüğü için yapılmış küçük kurnazlık olarak nitelendiriyorum.   

TOPLANAN BAĞIŞLAR KAMUOYU HUZURUNDA PAYLAŞILMALI

O gece TV8 Ekranlarında boy gösteren, özellikle Hüseyin Üneş ve İstanbul´daki büyük işadamı babası Selvet Üneş´i yere göğe sığdıramayan kişilerin o gece söz verdikleri bağışları ne zaman takdim edecekleri kamuoyu tarafından merak edilirken, 125 Bin 600 Forma satışı yapılan gecenin tüm gelirlerinin kamuoyuyla tüm şeffaflığıyla paylaşılmasını istiyoruz.    

HÜSEYİN ÜNEŞ BİRİLERİNİ ÖTEKİLEŞTİRİYOR MU?

Erzurumspor için her zaman elini taşın altına koymaktan çekinmeyen eski yöneticilerden bazılarıyla yaptığım görüşmelerde kendilerine sitem de bulundum. ?Neden Siz Aramadınız? dedim. Aldığım cevap ise her birinden aynıydı. ?Başkan Hüseyin Üneş efendi bizleri Erzurumspor´un yanından bile geçirmek istemiyor. İsmimizin Erzurumspor ile birlikte anılmasından hayli rahatsız oluyor. Elbette bizlerde Erzurumsporumuz için elimizi her zaman olduğu gibi bugünde taşın altına koymasını bilirdik. Ama bizleri ötekileştirmek isteyen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.? Diye seslendiler.

ERZURUMSPOR BAŞKANLIĞI ÜNEŞ´E 10 GÖMLEK BÜYÜK GELMİŞ

Hiç çekinmeden şahsi görüşümü de belirtmeden geçemeyeceğim. Hüseyin Üneş ismi Büyük Erzurumspor başkanlık koltuğunu dolduramamıştır. O Koltuk Sayın Üneş´e 10 gömlek büyük gelmektedir. Bugüne kadar Erzurumspor´da başkanlık yapmış kişileri hatırlayacak olursak bu kişilerin hiç birisi taşıdığı Büyük Erzurumspor camiasının ağırlığının bilinciyle hareket ettiklerini söyleyebiliriz. Son yıllarda isimleri hafızalarımızda kalan Kıyasettin Yüksel, Hamza Cimilli, Cemal Polat, Saim Özakalın, Ali Demirhan ve Mevlüt Doğan gibi isimler, gerek iş adamı, siyasetçi ve bürokrat kimliklerine yakışır bir vaziyette Erzurumspor başkanlık koltuğunu ağır başlılıklarıyla ve efendilikleriyle doldurmuşlardır. Bu aklımıza gelen isimler gerek Erzurumlular gerekse Erzurumsporlu taraftarlar tarafından takdirle karşılanan duruşlarıyla hafızalardaki yerlerini korumuşlardır. Ama Gel gör ki, Hüseyin Üneş´in başkanlık koltuğuna geldikten sonra sergilemiş olduğu şımarık zengin çocuğu tavırları hiçbir zaman gözlerden kaçmamıştır. Kampta bulunan takım ile birlikte antrenmanlarda sahaya inip futbolcularla birlikte idman yapan, Basın toplantılarında lakayt tavırlar sergileyerek şımarık çocuk profili yaratma çalışmaları ve son olarak TV8 Ekranlarında Erzurumspor gibi büyük bir camianın başkanına yakışmayan Stund-Up gösterisi tarzında kendisini kulüpten üstün tutan zengin babasından aldığı güçle sanki ?alçak dağları ben yarattım? izlenimleri hiç hoş ve Erzurum camiasına yakışmamıştır. En önemlisi ise bugüne kadar Erzurumspor´da başkanlık yapmış kişileri sırasıyla düşündüğümüzde hepsi kendi kimlikleriyle ön plana çıkarken Hüseyin Üneş´in, zengin babasının kimliği altında Erzurumspor gibi büyük bir camianın başkanlığını yürütmesi hiç hoş durmamaktadır. Göreve geldiği ilk günden beri O´nun için Erzurumspor hep ikinci planda olmuş kendisi ise hep ön planda olmak için adeta kendisiyle savaş vermektedir. Basında çıkan Erzurumspor ile ilgili haberleri hep hiçe saymış ama kendi resminin kullanıldığı haberleri yine kendisinin oluşturduğu sahte sosyal medya hesaplarında sürekli ön plana almak için çalışmıştır. Yine Hüseyin Üneş´in şehrimizdeki yayın kuruluşları ile olan münasebetlerine baktığımızda kendisini yere göğe sığdıramayan basın mensuplarını yanından hiç ayırmadığı gibi kendisi hakkında haber yapmayanları öteleştirme çalışmaları sürdürmektedir. Bunun en bariz örneği ise o gece salona hangi basın yayın organlarının davet edilip hangilerinin davet edilmediğine bakıldığında görülecektir. O yüzden tekrarlamak istiyorum ki; Erzurumspor Başkanlığı Hüseyin Üneş Efendi´ye 10 Gömlek büyük gelmiş?

ÖNCE YÖNETİMİNDEKİ KİŞİLERİN NE VERDİĞİNİ SÖYLE

Hüseyin Üneş göreve geldiğinde bu takıma maddi katkı sağlayacak kişilerden bir yönetin kurduklarını söylemişti. Kulüpte Hüseyin Üneş´le birlikte göreve başlayan kimin kulübe ne kadar maddi para desteğinde bulunduğunu bugüne kadar köşe bucak kaçarak açıklayamadılar. Bugün ise Kayserili tanıdığımın tabiriyle ?Çingene Pazarı Kurmuşlar? sözü kimsenin zoruna gitmesin lütfen. Çünkü bu takımda yöneticilik yapıp sağda solda ben Erzurumspor yöneticisiyim diye caka satanların ne kadar kulübe yardım ettiklerini bilmiyoruz. Hatta ettiklerine de inanmıyorum. Eğer Hüseyin Üneş efendi şeffaf ve dürüst bir yönetici ise çıksın kamuoyu huzurunda yönetimindeki kişilerin bugüne kadar kulübe ne kadar yardım yaptığını belgeleriyle açıklasın da bir görelim?

ERZURUMSPOR´DA TALAN MI VAR?

Yine seslenmek istiyorum Sayın Başkan Hüseyin Üneş´e, Sayın Üneş Stund-Up gösterisi yapacağına bu kulübün gelirleri ve giderleri nelerdir? Süper Lig´de aldığın ve aynı sezon küme düşürdüğün Erzurumspor´da şahsım fütursuzca, sorumsuzca, hoyratça ve kurnazca harcamaların olduğuna inanıyorum. Buna sadece ben inanmıyorum. Tüm şehir inanıyor. Lütfen rica ediyorum. Delikanlıysan Kamuoyu huzurunda Erzurumspor´un giderlerini ve gelirlerini paylaşabilir misin?

HANİ SENİN TAKIMIN LİG´İN EN GÜÇLÜ TAKIMIYDI?

Kameralar karşısında dilde kemik yoktur misali atıp tutan Başkan Hüseyin Üneş, Erzurumspor´un yaptığı transferlerle lig´in en güçlü takımı olduğunu söylediğinde yaptığı tüm hareketleri sinesine çeken Büyük Erzurumspor camiası Hafta sonu Balıkesir´de oynanan futbol karşısında bu adamın Erzurumlularla resmen alay ettiğini de bugün konuşuyorlar. Çünkü bu takım bu lig´de bu ruhsuz haliyle ancak nal toplar. Daha on sekizlik bebelere karşı direnç gösteremeyen bir takımın bu lig´de başarılı olmasını beklemek havanda su dövmeye benzer. Peki ya Erzurumspor Süper Lig´den düşmeseydi bu takımla Süper Lig´de ne yapacaktınız?

BABANIN TİCARİ ÇIKARLARINI BİR TARAFA BIRAK VE İSTİFA ET

?Hani diyordun ya benden daha iyi yapacak biri varsa gelsin yapsın? Evet bu şehirde bu işi senden çok daha iyi yapacak en azından babasının alacağı ihaleler için değil kulübü ve camiası için çalışacak biri değil birileri fazlasıyla var. Sana ise bu saatten sonra istifa yakışır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli