Erzurumspor Başkanı Nasıl Biri Olmalıdır?

Erzurumspor Başkanı Nasıl Biri Olmalıdır?

Erzurumspor Başkanı Nasıl Biri Olmalıdır?

 

 

Erzurumsporumuz bugüne kadar başarılı ve başarısız çok sayıda başkan gördü.

18 Haziran Pazar Günü yapılacak olan seçim öncesi neredeyse tüm taraftarların kafasında yeni seçilecek başkanda olması gerektiği özellikler hakkında söyleyecek fikirler mevcuttur.

Erzurumspor´a başkan olmak kolay bir iş değildir.
 
Bu şehrimizin şahsına münhasır bir yapıya sahip olması nedeniyle böyledir.
 
Sanırım Erzurumspor´u her şeyden önde tutan herkes için bir başkanda olması gereken ilk özellik camiayı birleştirebilme yeteneğidir.
 
Elbette ki herkesi aynı anda mutlu edebilmek mümkün değildir. Buradaki birleştirici özelliğe sahip olma deyimi daha ziyade herhangi bir art niyete sahip olmayan hiç kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan Erzurumspor´a nasıl daha fazla destek olabiliriz ortak paydasında bütünleştirebilmektir.
 
Erzurumspor başkanı her Erzurumspor taraftarı gibi bu şehre aşık olmalı, bu görevi kendisi için bir CV sinde bir kazanım olarak görmek yerine, hayallerinin gerçeğe dönmesi olarak görmesi gerekmektedir.
 
Futbol artık günümüzde profesyoneller tarafından yürütülen bir sektör haline gelmiştir. Bu arenada başarılı olmak için, Erzurumsporumuz bünyesinde yapılacak görevlendirmelerde liyakat ve işini en iyi yapmak en önemli unsur olmalıdır.
 
Erzurumsporumuzun başkanı, duruşuyla kulübün Türk futbolunda temsil ettiği İstanbul hegemonyasına ve adaletsizliğe karşı olan genel tavrına liderlik etmelidir.
 
Ağırlığı ile bunu her zaman her yerde gösterebilmelidir.
 
Sürekli medyada görünmesi gerekmezken aynı zamanda Erzurumsporumuz haksızlığa uğradığında söylenmesi gerekenler konusunda hiç çekinmeden konuşabilmelidir.
 
Dik duruşa devam ederken diğer yandan, Türk futbolundaki mevcut şartları bilerek, öncelikle ilk etapta buna uyumlu bir modelle başarıya ulaşmanın gerekliliğini bilmelidir.
 
Taraftarla olan ilişkisi konusunda bugüne kadar yaşanan tecrübeler dikkate alındığında dengeyi çok iyi kurabilmek önemli olmaktadır. Gerektiğinde taraftardan hiç kopmadan onları anlayabilmeli, aynı zamanda Erzurumspor başkanı konumuna yakışacak şekilde mesafesini koruyabilmelidir.
 
Finansal anlamda şeffaflık ihtiyacı her dönem yönetimler konusunda en önemli tartışma konularının başında geliyor. Bilinmezlik neticesinde art niyetli insanlara fırsat yaratılabilmektedir. Aksine şeffaflık sağlandığında bu tartışmaların önüne geçilebileceği gibi taraftarların da Erzurumsporumuzun durumu hakkında daha net bilgi sahibi olarak daha gerçekçi bir Erzurumspor beklentisine sahip olması sağlanacaktır.
 
Tüm bunların dışında geçmişten ders çıkarmak gerekliliği bir gerçek olduğu bilinmesine, özellikle ortak paydada Erzurumsporumuza destek kapsamında hareket edilememesindeki en önemli etken, geçmişe takılıp kalmak olmaktadır. Erzurumsporun başarısını isteyen herkes bu bilince sahip olmalı, geçmişi sadece ve sadece aynı hataları yapmamak için kullanmak gerektiğini bilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false