ERZURUMLU İŞADAMI VE BÜROKRATLAR REFERANDUM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİLER

ERZURUMLU İŞADAMLARI VE BÜROKRATLAR; ABİŞ HOPİKOĞLU, SURURİ AKGÜN, ÖMER DÜZGÜN, SÜHA DENGİZEK, SELAHATTİN ŞENER, SUAT ÖNAL, SERHAN KARABULUT, AHMET AĞIRMAN, NECMİ AKALIN, MUHARREM TOPRAK, ALİ DEMİRHAN, DÜNDAR ÖZBAYLAR, CEMAL ŞENGEL, MEHMET ACA, MEHMET TAN

ERZURUMLU İŞADAMI VE BÜROKRATLAR REFERANDUM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİLER

 

Referandumunun ardından belirsizlik ortamının kalktığını belirten Erzurumlu iş adamları, siyasiler ve bürokratlarımız artık ekonomiye odaklanılması gerektiğinı vurguladılar.     

Gazetemiz Haber merkezi tarafından ulaşılan Erzurumlu işadamları,  siyasiler ve bürokratlarımız referandum sonucunu değerlendirerek "Seçim sonuçlandı artık bundan sonra herkesin daha fazla çalışması lazım" dediler.   

Sonuçların hayırlara vesile olmasını temenni eden Erzurumlu iş adamları, siyasiler ve bürokratlarımız artık Türkiye için daha çok çalışma, üretme, istihdam ve ihracat zamanı olduğunu söylediler.   

İŞTE ERZURUMLU İŞADAMLARI, SİYASETÇİ VE BÜROKRATLARIN REFERANDUM SONRASI DEĞERLENDİRMELERİ:   

ABİŞ HOPİKOĞLU (CEO)   

 "Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi millî iradeden onay almıştır. Fiilî açmazdan kaynaklanan sistem tartışmaları tedavülden kalkmıştır. 16 Nisanda seçim yapılmamış, partiler oylanmamış, şahıslar değerlendirmeye tabi tutulmamıştır; yapılan yalnızca Anayasa değişikliğidir, milletimizin görüşünün, onayının alınmasıdır. 16 Nisanı karalamanın da kimseye bir faydası olmayacaktır. Bu anlamda 16 Nisanın sonuçlarını kabul edip bundan sonra ülkemizi daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olmamız gerekmektedir."   

SURURİ AKGÜN (AKGÜN İNŞAAT)   

?Ülkemiz referandum sayesinde çok önemli bir sınavı geride bırakmıştır. Zafer, ülkemizin, birlik ve beraberliğimizin zaferidir. Bugün geldiğimiz aşamada Türkiye güçlü ekonomik istikrara oy vermiştir. Gün, kutuplaşmalara son verip, el ele verme ve birlik olma günüdür. Referandum nedeniyle kritik bir dönemden geçen Türkiye, yeni dönemde ekonomik, sosyal ve siyasi atılımların yaşanacağı bir döneme girecektir. Türkiye´nin dünya ölçeğinde zirve yapacağı günlerin çok yakında olduğuna inanıyorum.?

ÖMER DÜZGÜN (DÜZGÜN MARKETLER ZİNCİRİ)   

Halkımız güven ve istikrar ortamının devamı yönünde görüş bildirmiştir. Bu seçimde birlik, beraberliğimiz ve ülkemiz kazanmıştır. Seçimin kazananı Türkiye´dir, milletimizdir. Bundan sonra bir olacağız, birlik olacağız. Ülkemizi hem ekonomik anlamda hem de bundan sonraki dev projelerle şahlandıracağız. Yeni sistemin sağladığı istikrar ve güven ile yatırımlar hızlanacak böylece hem üretim, hem istihdam hem de ihracatımız artacak. 2023 hedeflerimize daha emin adımlarla yürüyeceğiz.   

SUAT ÖNAL (ÖNALLAR A.Ş.)   

?Türkiye´de bir referandum sürecini daha geride bıraktık. Demokrasinin gereği halkın görüşüne bir kez daha başvuruldu. Bundan sonra Türkiye önündeki yeni süreci başarıya taşımak için var gücüyle çalışacaktır. Özellikle ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformların hayata geçirilmesiylede özel sektör önünü daha da rahat görebilecektir. Referandumun ardından ekonomiye odaklanmanın, yatırımların önünün açmanın özellikle ülkemizde ki işsizliğe karşı başlatılan milli seferberliğin başarıya ulaştırılması gerekmektedir. Bunun için; Türkiye´nin yeni büyüme hamlelerine ihtiyaç vardır. Halkımızın gelir seviyesi yükseltilerek yeni bir gelecek oluşturulmalıdır?   

SERHAN KARABULUT (DESNİ SU)   

Türkiye´de bir kez daha demokratik bir sürecin işleyerek milli iradenin tecelli ettiğini ifade ederek ?Referandumdan önce olduğu gibi şimdi de çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. Artık yapılması gereken ekonomide ve diğer alanlarda ülkemizin ileriye gitmesi için adımların hızla atılmasıdır. Türkiye´de bir kez daha demokratik bir süreç işlemiş, vatandaşların oylarıyla milli irade tecelli etmiştir. Ticaretle uğraşan bir iş adamı olarak, referandumdan önce olduğu gibi yeni süreçte de devletimiz ve milletimiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bundan sonra yapılması gereken; Ülkemizin daha da ileriye gitmesi için ekonomide ve diğer alanlarda atılması gereken adımların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesidir? açıklamasında bulundu.    

AHMET AĞIRMAN (İSTANBUL ERZURUM DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI) 

 

?Milletin tercihi ne olursa olsun, yeni süreçte Türkiye´nin gerek ekonomi gerekse demokrasi ve özgürlükler anlamında daha iyi noktalara ulaşması için el ele vererek çalışacağına yürekten inanıyorum. Artık halkımız tercihini yapmış, ülkenin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetilmesi konusunda bir irade ortaya koymuştur. Türkiye yönünü belirlemiş, geleceği görmek artık daha da mümkün olmuştur. Ülkemizin odaklanacağı tek bir nokta vardır; o da güçlü Türkiye hedefidir. Artık tek derdimiz, ekonomi olmalıdır. Halkımızın refah seviyesini daha da yükseltmek olmadır? dedi.    

NECMİ AKALIN (KADİROSMANAĞAOĞLU PETROL)   

?Ekonomiyi güçlendirecek adımlara hızlı bir şekilde yenileri eklenmelidir? Ülkenin çok önemli bir referandumu geride bıraktığını ve halkın nihai kararının sandığa yansımıştır. "Halkın verdiği karar demokrasilerde elbette ki en doğru karardır. Türkiye referanduma yüzde 86 oranında rekor denebilecek bir katılım sağlamıştır. Yüksek katılım düzeyi millet iradesinin sonuçlara yansımasını da çok güçlü hale getirmiştir. Aynı zamanda bir belirsizlik ortamının geride kaldığını ifade edebiliriz. Mevcut istikrar ortamı ile birlikte bir dahaki seçimlere kadar hükümetimizden beklentimiz iş dünyasını ve ekonomiyi güçlendirecek adımlara hızlı bir şekilde yenilerini eklemesidir. Türkiye için başlayan yeni dönemin hayırlı olmasını yürekten diliyoruz. Yeni süreçte karar alma ve uygulama süreçlerinin hızlanması ile birçok konuda olduğu gibi ekonomide de mesafe almanın kolaylaşacağına inancımız tamdır" diye kaydetti.   

MUHARREM TOPRAK (TOPRAK MAKİNA)   

?16 Nisan´da millet olarak bir sınavı daha başarı ile atlattık. Demokrasi şöleni havasında geçen seçimden çıkan ´evet´ sonucu aydınlık yarınlarımız için güzel bir karardır. Artık önemli bir belirsizliği geride bıraktık. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki bu referandumun kaybedeni yoktur, kazananı Türkiye´dir. Ülke olarak daha büyük atılımlar gerçekleştirerek daha çok yol kat edeceğiz. Yeni sistemle hızlı kararlar alarak hızlı yol alacağız. Ekonomi dünyası da önünü daha rahat görebilecek, daha rahat yatırım yapabilecektir. Bizler çok çalışıp, çok üreterek ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Dünyaya demokrasi dersi verdiğimiz referandumdan sonra sandıktan çıkan sonucun tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.?   

ALİ DEMİRHAN (B.B. ERZURUMSPOR BAŞKANI)   

?Türkiye´de istikrar ve güven ortamını güçlendirmeye, kalıcı hale getirmeye mecburuz. Bu nedenle öncelikle siyasi istikrarın korunması şarttır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah güçsüz hükümetler, koalisyonlar, siyasi buhranlar sona erecek. Artık daha güçlü Türkiye için birlikte çalışma zamanıdır. Yeni dönemde birlik beraberliğimizi pekiştirerek, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkarma hedefine kararlı adımlarla yürümeliyiz. Önümüze bakmalı, yeniden ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız. Üretimi, istihdamı, ihracatı daha çok artırmanın ve ekonomiyi büyütmenin çalışmalarını yapmalıyız.?   

DÜNDAR ÖZBAYLAR (DİŞ HEKİMİ)  

?Geçmişte birçok sıkıntıyı göğüsleyen milletimiz artık sıkıntılı dönemleri hatırlamak istemiyor. Halk bu nedenle önüne konulan 18 maddelik değişimin doğru olduğuna inandı ve ?evet´ dedi. Türkiye´nin kabuğunu kırabilmesi için değişime gitmesi gerekiyordu. O da 16 Nisan´da gerçekleştirildi. Çıkan sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getiren herkesi tebrik ediyorum. Sandıkta ?evet´ ya da ?hayır´ diyen vatandaşlarımızın bugünden itibaren güçlü Türkiye için mücadele edeceğine inanıyorum? diye konuştu.   

CEMAL ŞENGEL (DOĞU ANADOLU İHRACATCILAR BİRLİĞİ BAŞKANI)  

?Gündem referandum olmasına rağmen ihracatımız artışa geçti. Önümüzdeki süreçte bu artışın daha da fazla olacağına inanıyorum. Geçen seneye göre iyi yerdeyiz. 2017 yılı Türkiye için her anlamda iyileşme ve atılım yılı olacak. Bu da 2023 hedeflerimize daha kolay ulaşacağımız anlamına geliyor? ifadelerini kullandı.   

MEHMET ACA (ERZURUMLU İŞADAMI)   

?Referandumdan çıkan sonuçla birlik ve beraberliğimizin daha da güçleneceğine, istikrara bağlı olarak Türkiye´nin güçlü ekonomiyle üretim, istihdam ve büyüme hızını arttıracağına inanıyorum? diyerek sözlerine şöyle devam etti. ?Beklentilerin üzerinde katılımın sağlandığı referandumdan çıkan sonucun ülkemize hayırlar getirmesini umut ediyorum. Referandumdan çıkan sonuçla birlik ve beraberliğimizin daha da güçleneceğine inanıyorum. Toplumun bütün kesimlerinin sorumluluklarının üzerinde çalışarak ülkemizi hedeflenen noktalara taşıyacağından da şüphem yoktur. Biz güçlü bir ülkeyiz ve geleceğin Türkiye´si için gücümüzü doğru yöne kanalize edersek önümüzde hiçbir engel kalmaz. Engelleri aşmak için birlik ve beraberlik önemlidir, zor ve sıkıntılı günlerde bir ve beraber olan halkımızın artık her zaman bir ve beraber olmasını istiyoruz. Hepimizin ortak hedefi büyük Türkiye, bu ortak hedef için elimizi hatta gövdemizi taşın altına koymalıyız ki düşmanlarımıza fırsat vermeyelim.?   

MEHMET TANOĞLU (İŞADAMI)   

Türkiye´de halk iradesini bir kez daha tecelli etmiştir.? Milletimiz ferasetiyle referandumda tercihini yapmıştır. Çıkan sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum?  ?Aziz milletimiz tarihi bir referandumla tercihini anayasa değişikliğinden yana kullanmıştır. Sandıkta tecelli eden halk iradesine saygı duymak gerekiyor. Demokratik bir olgunluk içerisinde geride bıraktığımız seçim atmosferinden bugün itibariyle bir an önce uzaklaşmamız lazım. Ülkemizin istikbali, bekası ve müreffeh yarınları için ortak hedefler doğrultusunda zaman kaybetmeden hep birlikte yarınlara odaklanmamız gerekiyor? ifadelerinde bulundu.   

SELAMİ BASTEM (İŞ ADAMI)   

?Referandumla belirlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hali hazırda karar alma mekanizmasında yaşanan engellerin ortadan kalkarak, uygulamaların daha hızlı ve seri bir şekilde hayata kazandırılmasına olumlu katkılar sağlayacaktır. Devletin hizmet çarklarının hızlanması, kamu verimliğinin en üst noktalara taşınması iş dünyasına da olumlu yansıyacaktır.? Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. 2017 yılının atılım yılı olacağına inanıyorum. Ekonomide yeni başarı hikâyeleri yazmak ve bunu tüm dünyaya gösterebilmek adına yeni dönemin bir milat olacağını sözlerine ekledi.   

TANER ARDAHANLI (ŞAHİKA GRUP)   

?Demokrasilerde en doğru kararı her zaman halk verir. 16 Nisan´da Türkiye´de demokratik süreçler işlemiş ve halk kararını vermiştir. Dilerim bu karar ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olur. Ülkemiz için istikrar ve güven ortamı son derece önemli iki faktördür. Belirsizlik sürecini ardımızda bıraktık, bundan sonra yapılması gereken var gücümüzle çalışarak ülkemize müreffeh bir gelecek yaratmak olacaktır. Ekonominin ön planda olduğu bir gündem ile yatırımlara hız kazandıracak, ihracatımızı ve istihdamımızı artıracak,  ulusal ve uluslararası ekonomik ortamımıza güven ve güç sağlayacak yapısal reformlara odaklanmalıyız. İçinde bulunduğumuz zor coğrafyada en çok ihtiyacımız olan daha güçlü bir Türkiye için toplumsal dayanışma içerisinde hareket edebilmektir. Bunu yaparken komşularımızla olan ilişkilerimizi barışçıl temeller üzerinde ilerletmek, Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırmak geleceğe yönelik sosyal refah, rekabet, teknolojik ilerleme, yatırım, turizm, hukuk düzeni gibi kazanımlarımız için büyük önem arz etmektedir.?   

VEYSEL KARANİ AKSUNGUR (ESAV BAŞKANI)   

"Sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getiren herkesi tebrik ediyorum. Türkiye, değişim için ´evet´ kararı aldı ve bu değişimle gelecek yılların Türkiye´si daha güçlü olacak. Halk sandığa giderek güven ve istikrara oy verdi. Geçmişte birçok sıkıntıyı göğüsleyen milletimiz artık sıkıntılı dönemleri hatırlamak istemiyor. Halk bu nedenle önüne konulan 18 maddelik değişimin doğru olduğuna inandı ve ´evet´ dedi. Türkiye´nin kabuğunu kırabilmesi için değişime gitmesi gerekiyordu. O da 16 Nisan´da gerçekleştirildi. Çıkan sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.   

BEDRETTİN ÖZTÜRK (ERZURUMLU İŞADAMI)   

"Türkiye´de istikrar ve güven ortamını güçlendirmeye, kalıcı hale getirmeye mecburuz. Bu nedenle öncelikle siyasi istikrarın korunması şarttır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte inşallah güçsüz hükümetler, koalisyonlar, siyasi buhranlar sona erecek. Artık daha güçlü Türkiye için birlikte çalışma zamanıdır. Yeni dönemde birlik beraberliğimizi pekiştirerek, ülkemizi refah ülkeler seviyesine çıkarma hedefine kararlı adımlarla yürümeliyiz. Önümüze bakmalı, yeniden ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız. Üretimi, istihdamı, ihracatı daha çok artırmanın ve ekonomiyi büyütmenin çalışmalarını yapmalıyız." ifadelerini kullandı.   

RECAİ ACAR (ERBİRDER BAŞKANI) 

 "Belirsizlik sürecini geride bıraktık artık daha hızlı yol alacağız. Dilerim bu karar ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur. Ülkemiz için istikrar ve güven ortamı son derece önemli iki faktördür. Belirsizlik sürecini ardımızda bıraktık. Bundan sonra yapılması gereken gücümüzle çalışarak ülkemize müreffeh bir gelecek yaratmaktır. Ekonominin ön planda olduğu bir gündem ile yatırımlara hız kazandıracak, ihracatımızı ve istihdamımızı artıracak, ulusal ve uluslararası ekonomik ortamımıza güven ve güç sağlayacak yapısal reformlara odaklanmalıyız."   

YUNUS KOP (İŞ ADAMI)   

"Milletimiz tarihi bir referandumla tercihini anayasa değişikliğinden yana kullanmıştır. Herkesin sandıkta tecelli eden halk iradesine saygı duyması gerekiyor. Geride bıraktığımız seçim atmosferinden bugün itibariyle bir an önce uzaklaşmamız lazım. Ülkemizin istikbali, bekası ve müreffeh yarınları için ortak hedefler doğrultusunda zaman kaybetmeden hep birlikte yarınlara odaklanmamız gerekiyor." dedi.   

ADEM ARSLAN (AVRASYA GÜVENLİK)   

"Ülkemiz referandum sayesinde çok önemli bir sınavı geride bırakmıştır. Zafer, ülkemizin, birlik ve beraberliğimizin zaferidir. Bugün geldiğimiz aşamada Türkiye güçlü ekonomik istikrara oy vermiştir."   

AYDIN DUMLU (ERZURUMLU İŞADAMI)   

"Aziz milletimiz Türkiye´nin aydınlık geleceği için ´evet´ demiştir. Aziz milletimiz, Türkiye´yi karışıklık ve yok oluşun içine çekmeye çalışan küresel siyasetin zalim, azgın ve kibirli temsilcileri ve yerli iş birlikçilerine bu sonuçla en büyük dersi vermiştir. Türk iş dünyası olarak inanıyoruz ki, referandumda ortaya çıkan bu sonuç, küresel oyuncu olmaktan çıkarıldıktan tam 100 yıl sonra, Türkiye´yi yeniden büyük devletler arasına sokmuştur. Siyaseten güçlü Türkiye, ekonomik açıdan güçlü bir Türkiye´dir.   

SÜHA DENGİZEK (MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFI BAŞKANI)   

´Türkiye 16 Nisan gecesinden sonra artık yeni bir döneme, gücüne güç katacağı bir sürece girmiştir. Bundan sonra Türkiye mazlumların yanında daha güçlü bir ülke olarak duracak. Dünyada ve kendi bölgesinde daha güçlü bir söz sahibi olacak. Üzerimizde oynanan şer odaklarına daha güçlü bir yumruk vuracak. Milletimizle birlikte daha çok büyüyerek, daha ileri seviyelere gideceğiz.   

SELAHATTİN ŞENER (ERZURUM GAZETECİLERİ CEMİYETİ BAŞKANI)   

Geldiğimiz noktada, Türkiye´nin artık belirsizlikle, siyasette vesayetle, toplumda düşmanlıkla, ekonomide gerilemeyle, hukukta adaletsizlikle ve uluslararası kamuoyunda itibarsızlığa neden olan darbelerle, muhtıralarla ve müdahalelerle kaybedecek zamanının olmadığını, köklü çözümlere ihtiyacımız olduğunu hatırlatıldı. Milletimizin kararı bu beklentilerimizi doğruladı" ifadelerinde bulundu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli