Erzurum İçin Aydemir'den önemli mesajlar

Aydemir, AK Parti'nin Erzurum'u yalnız ülke değil dünya gündemine de taşıdığını, ili sadece Winter Üniversiade 2011'le değil 3. Büyükelçiler Konferansı'yla, Yunanistan Başbakan'ı Papandreu ile yapılan görüşmelerle Dünyanın ilgi odağı haline getirdiğini sö

Erzurum İçin Aydemir

ERZURUM HABER 25: Şehirlerin, Dünya boyutunda, tarihi olaylar, küresel atılımlar, ekonomi,spor ve turizm tesisleriyle yer tuttuğunu ve hafızalarda yer ettiğini belirten Aydemir, ‘ Dünya 23 Temmuz 1919'de gerçekleştirilen Erzurum Kongresinden sonra, 2010 yılı sonunda 3.Büyükelçiler Konferansı, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile yapılan görüşmeler ve 2011 Winter Universiade ile Erzurum'u tanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında hiçbir ilimiz böylesi bir tarihi süreci yaşamadı. Bu AK Parti'nin Erzurum'a özel yaklaşımının sonucudur' dedi.

ERZURUM AK PARTİYLE DÜNYA TARİHİNE GİRDİ

AK Parti iktidarları döneminde Erzurum'un Dünya Diplomasi Tarihinde yer eden iki tarihi olaya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde Erzurum Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'yu ağırladı. Bu Erzurum adına da Türkiye adına da bir ilktir. Yunanistan-Türkiye ilişkileri bu tarihi şehirde ele alındı. Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunları Erzurum'da dile getirildi ve Yunanistan Başbakanı nezdinde bu şehirden dünya'ya mesaj verildi. Lozan, Davos gibi tarihi bir olaya Erzurum hem tanıklık etti, hem de adı Dünya'ya yayıldı. Avrupa ölçeğinde ilk kez bir ülkenin Başbakanı Erzurum'a geldi. Dünya bu şehirdeki görüşmelere odaklandı, kulak kesildi. AK Parti öncesinde içine kapanık olan şehir bir anda Dünya'ya açıldı, bir dünya kenti haline geldi.' hatırlatmasını yaptı.

ERZURUM'DA YAPILAN 3'ÜNCÜ BÜYÜKELÇİLER KONFERANSI

AK Parti'nin 13 yıllık hükümet etme döneminde Erzurum'un Dünya'ya açılması yolunda ikinci büyük atılımın 3'üncü Büyükelçiler Konferansıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Aydemir, ‘Herkes hatırlasın. 2011 yılı başında Erzurum'da il tarihinde önemli bir yer edinen ve Dünya literatürüne giren bir büyük etkinlik kaydedildi. 152 ülkenin Büyükelçisi Erzurum'da toplandı. O dönemin Başbakanı olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bu toplantıda Dünyaya önemli mesajlar verdi. Avrupa Birliği ile ilgili süreç Erzurum'da konuşuldu. Dönemin Dışişleri Bakanı olan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, ‘Büyük müdafaalar Erzurum`da başlangıçlar burada gerçekleşti 152 büyükelçiyi buraya getirirken Erzurum`un bu ruhunu tüm dünyaya yaymak üzere burada yaptık toplantıyı.' sözleriyle Erzurum'un önemini 152 ülkeye vurguladı, dünyanın hafızasına kazıdı.' dedi.

3'ÜNCÜ KÜRESEL ATILIM, WİNTER UNİVERSİADE 2011

Erzurum'da AK Parti döneminde yaşanan küresel ölçekli 3'üncü Büyük atılımın ise Dünya Üniversiteler Kış oyunlarıyla kaydedildiğini vurgulayan Aydemir, 766 milyon dolarlık kış turizm ve spor tesisleriyle AK Parti Erzurum'u Küresel ölçekte Kış Turizm ve Spor merkezleri arasına katmış, Newyork Times gibi saygın basın organlarında Erzurum dünyanın en önemli 14 kış turizmi merkezi olarak duyurulmuştur. AK Dava liderinin Erzurum'a olan saygı ve sevgisinin eseri olan bu üç büyük olayla Erzurum Dünya tarihine girmiştir. Tüm bunları hatırlamamak, ya da göz ardı etmemek insafla bağdaşmaz ve dadaşlığa yakışmaz' diye konuştu.

BİR ÖNCEKİ 80 YILA, BİRDE ŞİMDİKİ 13 YILA BAKIN

AK Parti öncesindeki 80 yıllık dönemde Erzurum'un dünya çapında hiçbir olayı yaşamadığı, ilin sadece ulusal baz ve ölçekte tutulduğuna işaret eden Aydemir, ‘AK Parti Erzurum'u dünya vizyonunda görmüştür, görmektedir. Tüm bunlar bu bakış ve yaklaşımın eseridir.  Küçük düşünenler,  zihninin sınırlarını her türlü rüzgara, değişime kapalı tutanlar bunu elbette anlayamayacaklardır. Erzurum'u seçimden seçime hatırlayanlar elbette böylesi devasa olayların mimarı olamazlar ve olamadılar. Erzurum, hak ettiği büyük ufuklara AK Parti ve AK davayla yürümektedir. Bu kervanın önünü kimse kesemez' dedi.

AYDEMİR AKSAKALLILARIN DUASINI ALDI

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim aydemir, seçim çalışmaları kapsamında Yakutiye ilçesinde esnafla buluştu, kıraathanelerde ağzı dualı dadaşlarla sohbet etti, görüş alışverişinde bulundu. Erzurum'un AK Sakallılarıyla görüş teatisinde bulunan Aydemir, onların nasihatlerini, tespitlerini dinledi, 2023 Erzurum hedeflerini anlattı ve onların duasını aldı.

ONLAR CAMİ KUBBESİNE SAC GETİRMEKLE ÖVÜNDÜLER, BİZ..

Konuk edildiği sohbetlerde, AK Parti iktidarları öncesindeki hükümetler ve siyasilerin Erzurum'a bakışlarını değerlendiren Aydemir, ‘Büyüklerimiz daha iyi hatırlayacaklardır. Çok değil bundan 13 yıl öncesine kadar, Erzurum'u siyasette temsil edenler, bir cami kubbesine Vakıflar tarafından gönderilen sacları yatırım olarak gösterirlerdi. Yine hatırlayacaksınız, Erzurum'un eski adıyla Cemal Gürsel Stadyumuna iki lamba dikilmesi büyük bir hizmet olarak gösterilmişti. Eski havaalanına iki aydınlatma cihazı kurmalarıyla övündüler yıllarca. Allah aşkına ne yaptı onlar, Erzurum'un ufkunu küçültmek, bu şehri hizmetsizliğe mahkum etmekten başka ne yaptılar' diye sordu.

İŞTE FARKIMIZ..

AK Parti hükümetleri döneminde Erzurum'un 766 milyon dolarlık dünya çapında tesislere kavuşturulduğu, Kazım Karabekir Stadyumunun yenilerek UEFA kriterlerine uygun hale getirildiğini hatırlatan Aydemir, ‘Bu şehre kendileri bile gelmekten erinen geçmişteki siyasilerin hayallerine bu şehirde bir yabancı ülke başbakanın geleceği hayali sığar mıydı? Dünyanın 152 büyükelçisini Erzurum'da buluşturmak akıllarına mı gelirdi? İşte bizim farkımız budur. Biz adı tarihe sığmayacak kadar büyük olan Erzurum için büyük adımlar attık. Onların yaptıkları da ortada. Erzurum tabiriyle Halep oradaysa arşın burada. Farkımız budur.' diye konuştu.

ERZURUM GAZETESİ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli