ERZURUM´DA SOĞUK HAVALAR GÖZ DÜŞMANI!

Ethem Tan Güzelsoylar; "Soğuk havalarda gözleriniz sık sık sulanıyor ise Mutlaka kış aylarında güneş gözlüğü takın"

ERZURUM´DA SOĞUK HAVALAR GÖZ DÜŞMANI!

 

 

Erzurum´da Soğuk havaların gelmesiyle gözlerin sulanması ve korunması bakımından "Mutlaka kış aylarında güneş gözlüğü takın" önerisinde bulunan Net Optik Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tan Güzelsoylar, ?Malum havalar her geçen gün soğuyor. Bu soğuk havalarda en çok dış etkenlere karşı korumasız olan gözlerimiz etkilenir. Hastalığa sebep olan bakteri ve virüsler en uzun süre soğuk havalarda saklanırlar. Dolayısıyla soğuk havaların gelmesi demek çevremizde çeşitli rahatsızların da artması ile doğru orantılıdır.

Peki dış etkenlere karşı korumasız bir organımız olan gözler soğuk havalardan nasıl etkilenir.

Gözlerimizi soğuk havalarda nasıl korumalıyız? Soğuk havalarda bakteri ve virüslerin daha uzun süre yaşayabileceklerini tekrar edecek olursak ellerimiz hastalığı yaymada önemli bir faktör olacaktır. Kış aylarında sık sık eller yıkanmalı ve ellerimizin göz ile olan teması minimuma indirgenmelidir. Soğuk nedeniyle havalandırılmayan işyerleri ve klimalı ortamlarda gözü en çok rahatsız eden faktörler arasındadır. Sıcak olsun diye havalandırılmayan topluma açık yerlerde en çok risk taşıyan yerlerdir. Havadan kapılabilecek rahatsızlıkların başında göz hastalıkları ve solunum yolları rahatsızlıkları olduğunu unutmamak gerekir.

Kapalı ortamlarda çalışanlar için de ortamın havalandırılması, nemlendirilmesi ve doktorun önerisine göre suni gözyaşı damlalarının kullanılması, göz kuruluğunu gidermek için alınması gereken önlemler arasındadır.

Bunun yanı sıra 45 yaş ve üzeri çeşitli nedenlerle göz ameliyatı geçirmiş kişiler bilhassa kar yağdığı zaman ışık yansımalarına dikkat etmeli koruyucu gözlük kullanmalı, rüzgârlı ve çok soğuk havalarda dışarıda kalma sürelerini azaltmaları gerekir.

Kardan yansıyan güneş ışınları, gözün kornea, lens ve retina tabakalarına zarar vermektedir. Bu nedenle uzun süre karlı ortamda vakit geçirmek zorunda olanlar, sokak vb yerlerde görev yapanlar UV korumalı güneş gözlüğü kullanması gerekir.

İşin uzmanları ve profesör göz doktorları dahi kışın güneş gözlüğü takın diye tavsiyelerde bulunurken maalesef insanlarımız halâ kışın güneş gözlüğü takılmaz diye tutturmaktadırlar.

Komik ama gerçek!

Soğuk ve rüzgârlı havalarda gözyaşı kanalı tıkanıklığı olan hastaların şikâyetlerinde de artış olur. Gözyaşı kanal tıkanıklığı, gözde sulanmaya neden olur. Soğuk havalarda gözleriniz sık sık sulanıyor ise mutlaka bir göz hekime uğramanız muayene olmanız gerekir.

Ethem Tan Güzelsoylar, Erzurum´daki hemen hemen bütün Devlet Hastanelerinde ve şehrimizdeki Özel hastanelerde haftanın her günü görev yapan çok başarılı Göz Doktorlarımız bulunmaktadır. Artık eskiden olduğu gibi göz doktoru bulmakta zorlanan, ya da göz muayenesi için bin bir zahmetle farklı illere giden bir şehir değiliz. Dilediğiniz her gün göz muayenesi olabilirsiniz.

Önümüzde ki kış sezonunu hastalanmadan geçirmeniz dileğiyle. Sağlıklı Günler Dilerim.?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false