Erzurum´da Seçimlerde En Çok Onlar Çalıştı Ama....

Erzurum´da En Çok Çalışan İsimler Meclise Gidemedi

Erzurum´da Seçimlerde En Çok Onlar Çalıştı Ama....

 

 

24 Haziran erken seçimlerinde Erzurum´da siyasi partilerde en çok çalışan isimler meclise gidemedi.

AK Parti´de Zafer Tarıkdaroğlu ve Fazilet Dağcı Çığlık, MHP´de Şimşek Akpınar ve Ahmet Gökhan Yazıcı, İYİ Parti´de Zekai Kaya ve Canan Uçar önlerinde yer alan isimleri meclise taşıdı ancak kendileri seçilemedi.

Yine CHP´de 4. sıra Adayı olmasına rağmen gecesini gündüzüne katan Serhat Can Eş Partisinden Meclise Milletvekili gönderemedi ama Partisinin ve Millet İttifakının oylarına yüksek derecede katkı sağlayarak İyi Parti 1. Sıra Adayı Naci Cinisli´nin Meclise gitmesinde büyük rol oynadı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın erken seçim kararı alması siyasi partilerde adaylık sürecini zora sokmuş, 50 günlük seçim çalışması için siyasi partiler mevcut vekilleri değiştirme riskine girememişti.

Seçilebilir sıraların hemen ardında yer alan sıraları önemseyen parti yöneticileri buralara aday adayları arasındaki güçlü isimleri yerleştirerek 1 vekil fazla çıkarmanın hesabını yaptı.

Erzurum´da 24 Haziran seçimlerine kadar halk 6 milletvekili ile Ankara´da temsil ediliyordu. Bu seçimlerde de bu sayı değişmedi. Hali hazırda Erzurum´dan 5 Milletvekili bulunan Ak Parti ve 1 Milletvekili olan Milliyetçi Hareket Partisi taş üstüne taş koyamadı. Erzurum´dan vekili olmayan Cumhuriyet Halk Partisi, HDP ve İyi Parti´den sadece İYİ Parti AK Parti´den bir vekil çalabildi. 

Millet İttifakı sayesinde şanslı gözüyle bakılan Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Eski Baro Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi kökenli Naci Turan seçim çalışmaları süresince bir varlık gösteremezken 4. sıra Adayı Serhat Can Eş´in isminin sahada CHP adına daha çok varlık gösterdiği ve isminden daha çok bahsettirdiği tüm kamuoyu tarafından konuşulanlar arasında...

Yine İYİ Parti´den Erzurum´u bilmeyen, tanımayan ve şehrin insanıyla aynı iklim koşullarında hiç bir zaman yaşamamış ve bu şehrin cadde ve sokaklarını bile bilmeyen birinci sıra Adayı Naci Cinisli´nin ardından listeye giren MHP Eski Erzurum Ülkü Ocakları ve İl Başkanı Zekai Kaya ve 3. sıra Adayı Erzurumlu Eczacı Canan Uçar´ın Erzurum´u karış karış dolaştıkları, sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmadıkları görülüyorudu. Bu İki Adaydan her hangi birisinin 1. Sıra Adayı olması halinde Erzurum´da vekil tablosu değişebilirdi diyoruz. 

Cumhur İttifakında ise seçim sonuçlarının 6-0 olması herkes tarafından bekleniyordu. AK Parti´nin olası ihtimalle 6 Vekil çıkarması beklenirken, MHP´nin 3-3 bölüşürüz söylemleri sahada hakimdi. Ama Halk alışılagelmiş 5-1 seneryosuna daha çok inanıyordu. Ama seçim öncesi 4-2´ye de fit olmuştu seçmen...

AK Parti´den seçilen 4 vekilin ardından 5. Sıradan Aday Zafer Tarıkdaroğlu ve 6. Sıradan Aday Fazilet Dağcı Çığlık, MHP´den ise Şimşek Akpınar ve Ahmet Gökhan Yazıcı erken seçim sürecinin en aktif isimleri oldular. Partilerini sokakta, sosyal medya, yerel basında temsil eden bu isimler seçilemedi.

Onlar çalıştı, onların hemen önünde yer alan isimler milletvekili seçildi. Zafer Tarıkdaroğlu, Fazilet Dağcı Çığlık, Şimşek Akpınar ve Ahmet Gökhan Yazıcı yerine daha pasif, halkta karşılığı olmayan isimler Milletvekili Adayı gösterilseydi Erzurum´da vekil tablosu çok değişebilirdi.

Bugünkü tablo şöyle

AK Parti: 4

MHP : 1

İyi Parti : 1


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli