ERZURUM´DA OTOPARKI OLMAYAN MARKETLERE RUHSAT VERİLMESİN

BU ÖRNEK KARARIN ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM BELEDİYELERCE UYGULANMASINI İSTİYORUZ!

ERZURUM´DA OTOPARKI OLMAYAN MARKETLERE RUHSAT VERİLMESİN

 

 

BU ÖRNEK KARARIN ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM BELEDİYELERCE UYGULANMASINI İSTİYORUZ!

Trabzon´da yol üstlerine açılan market zincirlerinin otoparkı olmaması nedeniyle trafiği felç etmesi ve yaya trafiğini tehlikeye atması Ortahisar Meclisi´nde gündem oldu.

CHPli meclis üyesi Cahit Erdem, otoparkı olan marketlere açma ruhsatı verilmesi önerisi sundu mecliste görüşülmesini oy birliği ile kabul edildi.

Cahit Erdem´in önerisinde, ?Market önüne çekilen araçlar yaya ve araç trafiği sıkıştırıyor. Ambulanslar gibi olan geçiş üstünlüğündeki araçlar  engellenmektedir. Market işletmecilerine otoparkı olmadan açma ruhsatı verilmemelidir. Büyükşehir belediyesi daha önce böyle bir meclis kararı almıştır. Zincir mağazalar kullanım alanlarına bakılmaksızın araç trafiğine uygun olduğuna dair yol geçiş belgesi alsınlar.? diye yazılı öneri sundu. Mecliste gündem olması için oylanan öneri kabul edildi.

Ardından Cahit Erdem neden böyle bir öneri sunduğunu şöyle açıkladı; ?Açma ruhsatı verirken taşıt ve yaya trafiği açısında ilimizde büyük sorunlar yaşatıyorlar. Bir önceki dönem böyle bir karar vardı. Örnek veriyorum Kemik Hastanesi´nin olduğu güzergahta yolun üstünde var buna benzer durum. Daha önce vardı bir meclis kararı şimdide böyle bir karar alıp uygulanırsa hemde küçük esnafımızı da koruruz trafiği de rahatlatırız.  

AK Partili meclis üyesi Nusret Onur da mecliste gündeme girmesine, ?Benim daha önceki dönemde meclis üyesiyken bu market otopark sorunu vardı böyle bir karar aldık. Artık bunlara zabıtamız onay verirken dikkatli olması lazım? diyerek destekledİ ve Cahit Erdem´e konuyu gündeme getirmesinden dolayı teşekkür etti.  

Komisyon üyesi Ufuk Hoş, ?Trafik ve insan yoğunluğu açısından sıkıntılı bir durum gözüküyor. İmar komisyonun bu konuya söyleyebileceği birşey yok? demesine Başkan Genç,?Her iki komisyon baksın incelesin meclise getirsin? değerlendirmesi yaptı. Öneri Plan Bütçe Komisyonuna ve İmar Komisyonuna havale edildi.   Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı da, ?Günün her saatinde mal boşaltıyor marketler. Yasak bu doğru değil.  Buna göre bir karar alındı uygulanmıyor biz bunu il trafik komisyonunda söyledik. Bunları denetlemeliyiz trafiği engelliyor diye.. Ama bazen de hukuksal sorunlar ortaya çıkıyor.? dedi.

KAYNAK:haber61


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli