ERZURUM´DA NEFESLER TUTULDU

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali heyecanı başlıyor

ERZURUM´DA NEFESLER TUTULDU

 

 

Türkiye´nin ilk kez ev sahipliği yapacağı 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, 11-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. Avrupa´nın önemli kış spor merkezlerinden Erzurum, olimpiyat oyunlarına katılma hayali olan genç sporcuları ağırlamaya hazır. 
Erzurum, uluslararası organizasyonlar künyesine bir yenisi daha eklemek için tüm hazırlıklarını tamamladı. Şehir artık Avrupa´nın dört bir yanından gelecek genç misafirlerini bekliyor. 11-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonda ?Alp disiplini, snowboard, biatlon, kayaklı koşu, kayakla atlama, curling, buz hokeyi, sürat pateni ve artistik patinaj? branşlarında mücadele verecek. 34 ülkeden 700´e yakın sporcunun 9 farklı branşta yarışacağı müsabakalar sonucunda 39 disiplinde madalya dağıtılacak.

2019 takas edildi
Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) tarafından iki yılda bir düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Festivali´nin (EYOF), yaz edisyonu 2011 yılında Trabzon´da organize edilmişti. Kış edisyonu ise Türkiye´de ilk kez Erzurum´da düzenleniyor. 2019 yılında organizasyonu düzenleme hakkını kazanan Türkiye, hazırlıkları tamamlayamayan Bosna Hersek´le yapılan takas sonrası EYOF 2017´nin ev sahibi oldu. Bu değişimin ardından hazırlıklar bir yıl kadar bir süre içinde tamamlandı. 600´ü gönüllü olmak üzere yaklaşık iki bin görevli, EYOF 2017´nin düzenlenmesi için yoğun ve detaylı bir çalışma gerçekleştirdi.

Tesisler dünya standartlarında
Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın son yıllarda yaptığı tesis ve altyapı çalışmaları ile Erzurum kış sporları noktasında da önemli bir noktaya ulaştı. Avrupa´nın dört bir yanından gelecek yaklaşık 1200 katılımcı, organizasyonun heyecanını bu gelişmiş tesis ve alanlarda yaşayacak. Alp disiplini ve snowboard yarışları Palandöken Kayak Merkezi´nde düzenlenirken, kayaklı koşu ve biatlon yarışları Kandilli Kayak Merkezi´nde yapılacak. Yenilenen Kiremitliktepe Atlama Kuleleri de EYOF 2017´nin kayakla atlama yarışlarına ev sahipliği yapacak. Curling müsabakalarının heyecanı Erzurum Curling Arena´da yaşanacak. Sürat pateni Yenişehir´deki Sürat Pateni Salonu´nda düzenlenirken artistik patinaj müsabakaları Yenişehir´deki Buz Pateni Salonu´nda yapılacak. Buz hokeyi maçları ise Buz Hokeyi Salonu´nda düzenlenecek.

Türkiye´yi 69 sporcu temsil edecek
EYOF 2017 Erzurum´da Türkiye´yi 24 kız, 45´i erkek olmak üzere toplamda 69 sporcu temsil edecek.

Açılış yarın 
Türkiye´nin ilk kez ev sahipliği yapacağı 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali´nin (EYOF) açılış seremonisi yarın yapılacak.
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları´nın açılışına da ev sahipliği yapan Kazım Karabekir Stadyumu´nda gerçekleşecek seremoni, halka açık ve ücretsiz olacak. Çeşitli etkinlikler ve sürprizlerin olacağı tören, saat 19:30´da başlayacak. Vatandaşlar, saat 17.00´den itibaren tören alanına giriş yapabilecek.

Festivale dair merak edilen her şey
EYOF 2017 Erzurum´a dair her türlü güncel bilgi ve içerik www.eyof2017erzurum.org´den anlık olarak paylaşılırken, eyof2017erzurum uzantılı sosyal medya hesapları da festivalin nabzını en hızlı şekilde yansıtacak.


Anahtar Kelimeler: ERZURUM NEFESLER TUTULDU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false