Erzurum´da Camiler Ramazan´a Hazırlanıyor

Erzurum Palandöken Belediyesi, Ramazan öncesi, vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde başlattığı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum´da Camiler Ramazan´a Hazırlanıyor

 

 

Palandöken´de camilerdeki temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen ve konu hakkında açıklamalarda bulunan Palandöken BelediyeBaşkanı Orhan Bulutlar, "Palandöken Belediyesi olarak Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde vatandaşlarımızın ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde halı yıkama ve temizleme çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Bu kapsamda alanda tecrübeli bir firma ile yaptığımız anlaşma sonucunda ilçe merkezinde bulunan mescit, kuran kursu ve yaklaşık 50 camimizin avize, pencere, kapı, ayakkabılık gibi A´dan Z´ye tüm alanlarını ve halılarını tek tek temizleyerek Ramazan ayına hazır hale getiriyoruz" dedi.

"CAMİ TEMİZLİĞİNE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ"

Başkan Bulutlar, "Biz Palandöken Belediyesi olarak cami temizliğine ayrı bir önem veriyoruz. Bu manada halı temizleme işlemi dışında belediye ekiplerimiz camilerimizin çevre temizliğini de bizzat yapıyorlar. Böylece üç ayların içinde olduğumuz mübarek günlerde Ramazan ayı öncesi vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyen şartlarının sağlandığı bir ortamda ibadetlerini huşu içerisinde yapmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kaydetti.

DÜNYADAKİ EN GELİŞMİŞ SİSTEMİ UYGULUYORUZ

Camilerde yapılan temizlik işlemi hakkında da kısaca bilgi veren Bulutlar, "Firma yetkilileri tarafından mobil halı yıkama aracı ile tek tek bütün camiler geziliyor. Daha sonra tamamen köpüksüz deterjan halılara püskürtüldükten sonra 90 dereceye kadar varan basınçlı kaynar suyla halılar yıkanıyor. Bu sayede camilerde oluşan ter kokusu, ayak ve çorap kokusu da bu uygulama ile yok oluyor. Ayrıca yıkama esnasında filtrelerden halıdan çıkan kirli suyu da çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Ayrıca camilerimizde uygulanan bu çalışmanın halı yıkama alanında dünyadaki en gelişmiş sistem olduğunu da buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

"RAMAZAN AYI ÖNCESİ CAMİLERİMİZİ HAZIR HALE GETİRİYORUZ"

Başkan Bulutlar temizlik çalışmaları ile kutsal bir mekan olan camilerin Ramazan ayı öncesi sağlık ve hijyen şartları açısından hazır hale getirildiğini belirtti. Bulutlar, "Hafta sonuna kadar da belediyemizin geleneksel hale getirdiği iftar sofraları da kurulmuş olacak. Cenab-ı Allah´tan huzur ve güven içerisinde bir Ramazan ayına ulaştırmasını dileriz" diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false