Erzurum´da Bayramın Faciası Köprülü Kavşaklar Oldu!

Huşu içerisinde geçirmiş olduğumuz Ramazan ayının ardından Bayram şehrimize kara geldi.

Erzurum´da Bayramın Faciası Köprülü Kavşaklar Oldu!

Ramazan Bayramı münasebetiyle Sıla-i rahim için memleketine gelen yüzlerce kişi aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte güzel bir tatil yapıp dönmeyi planlarken şehrimizdeki adına köprülü kavşak dedikleri ama gelen misafirler tarafından Fare Kapanı adı koydukları alt geçitlerde kaza yaptılar. 

Özellikle 3 günlük bayram tatili süresince Sanayi kavşağındaki ve Çaykara caddesindeki hiç bir işe yaramayan alt geçitlerde meydana gelen kazalar vatandaşları adeta çileden çıkardı. 

Dünya´nın hiç bir yerinde böyle alt geçit ve köprülü kavşak olmadığını savunan vatandaşlar, yapmış oldukları tek taraflı hasarlı trafik kazalarından ötürü sigorta şirketlerinin de kendilerine sahip çıkmayacaklarını öğrendiklerinde sinirler ikiye katlandı. 

­Güya Erzurum´un trafik sorununu çözmek için yapıldığı söylenilen bu alt geçitlerin sorunu çözmek yerine Aksine trafik sorununu daha bir içinden çıkılmaz hale getirdiği görülüyor. 

Sanayi kavşağında ve Çaykara caddesinde yapılan bu köprülü kavşaklar bir işe yaramadığı gibi, kentin dokusunu allak bullak etmiş diye konuşan vatandaşlar, ­Bu iki köprülü kavşağın her kim tarafından düşünülmüş yada inşa edilmiş ise; Metropol kentlerinin iğreti görüntüsüne taş çıkartır cinsten bir görüntü oluşturduğunu savundular. 

Yıllardır Erzurum´a gelmediklerini, Bayram münasebetiyle sıla-i rahim yapmak için geldikleri Erzurum´da gördükleri tablo karşısında üzüntülerini dile getiren vatandaşlar, şehrimize dışarıdan gelen yerli yada yabancı turistlerin bu alt geçitleri kullanması halinde kaza yapmamaları mümkün değildir. Dünya´nın ve Türkiye´nin hiç bir yerinde böyle keskin virajlı bir alt geçit yok. Daha önce böylesi bir alt geçitle karşılaşmadığımız için maddi hasarlı kaza yaptıklarını belirten vatandaşlar, bu köprülü kavşakların bir an evvel doldurulması gerektiğinini, Dünya´da böyle anlamsız ve işlevi belli olmayan alt geçitlerin olmadığının da altını çizdiler. 

SEKMEN BU AYIBIMIZI NE ZAMAN KAPATACAK? 

Özellikle Çaykara Caddesindeki köprülü kavşağın Erzurum için adeta bir ayıp olduğunun altını çizen vatandaşlar, Özellikle şehrimizin en işlek caddesi olarak bilinen Çaykara caddesindeki köprülü kavşağın kazalara davetiye çıkardığını söylediler. Bu köprülü kavşak içerisinde yaşanan maddi hasarlı trafik kazalarının da tek taraflı kaza olarak kayıtlara geçtiğinin altını çizen vatandaşlar, sigorta şirketleri tek taraflı kazalarda muhatab olmuyor. Tüm masraflar vatandaşın üzerine kalıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen´in İstanbul gibi Metropol bir şehirde Belediye Başkanlığı yaptığının da altını çizerek bu alt geçitlerin Belediyecilik adına da bir ayıp olduğunu vurguladılar. Vatandaşlar, gerek şehrimizin gerekse Erzurum Büyükşehir Belediyesinin ayıbı olarak nitelendirilen adına köprülü kavşak dedikleri fakat halk tarafından fare kapanı olarak değerlendirilen bu alt geçitlerin bir an evvel doldurularak Erzurum´a yakışır bir hale getirilmesi için kendisinin Ufkunun geniş olduğuna inandıkları Başkan Mehmet Sekmen´e çağrıda bulundular.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli