Erzurum´a yatırım hamlesinin ilk adımı atıldı

Merkezi Maltepe´de olan Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı´nın Erzurum´un ekonomik açıdan kalkınması için başlattığı yatırım hamlesinin ilk adımını atarak kamu kaynaklı teşvik ve desteklerden faydalanarak yatırım yapmayı düşünenlere sunum ge

Erzurum´a yatırım hamlesinin ilk adımı atıldı

Merkezi Maltepe´de olan Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı´nın Erzurum´un ekonomik açıdan kalkınması için başlattığı yatırım hamlesinin ilk adımını atarak kamu kaynaklı teşvik ve desteklerden faydalanarak yatırım yapmayı düşünenlere sunum gerçekleştirildi.

Vakıf Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar´ın sorumluluğunda yürütülen Erzurum Bölgesel Yatırım, Proje, Teşvik, Girişim komisyonunun düzenlediği Yatırım teşvikleri bilgilendirme toplantısı vakıfta geniş bir katılımla yapıldı.

Vakıf Onursal üyesi İstanbul eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Doğu Anadolu Bölgesi İhracatçılar Birliği Başkanı işadamı Cemal Şengel, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman, Sanatçı İbrahim Erkal çok sayıda iş adamı, bürokratlar katıldı.

Komisyon Başkanı Dr. Dündar Özbaylar açılış konuşmasında vakıf olarak Erzurum´un yerel kültürünü, samimiyetini, gelenek göreneğini, İstanbul´da birlik ve beraberlik içinde yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti.

dundar-ozbaylar-tek-mavi

Ayrıca, İstanbul´da çalışan, yatırım yapan Erzurumlu işadamları memleketlerine bir vefa borcu olarak bölgeye yatırımlara ön ayak olacakladır. Başlangıçta Erzurum için bir dezavantaj olan büyük şehre göçün, ekonomik açıdan güçlenmiş şekilde yatırımlarla geri dönebilmesi avantaj olacaktır.

erzurum-vakif-bedrettin-dalan

Dündar burada büyük ekonomi içinde İstanbul´a göç etmiş hemşerilerimizin verdiği sınavı başarıyla geçmiş kişiler olarak Erzurum için bilgi, beceri, sermaye olarak daha güçlenip geri dönerek, Erzurum´a bilgi deneyim vefa arzu, teknik yeterlilikle yatırım sevdalarını başarabileceklerini dile getirdi.

erzurum-vakif-yatirimci-hareketi-toplantisi-1145

İnteraktik bilgilendirme sunumu yapıldı

Teknik heyet İnterfed Proje Danışmanlık Şirketi temsilcileri Yrd. Doç. Dr Banu Sezginer, Tümay Erdil ve Gültekin Çiçek yatırımlarla ilgili şematik tüm konuları içeren yaklaşık bir buçuk saat süren interaktik bilgilendirme sunumu yaptılar.

Vakıfta bir danışma masası kurduklarını burada Kamu Kaynaklı Erzurum bölgesi kapsamında gelen teşvik ve desteklerden yatırımcılar yararına destek sağlanmasına yardımcı olunacaktır.

erzurum-vakif-yatirimci-hareketi-toplantisi-115

Bedrettin Dalan söz alarak hayvancılıkla alakalı konulara önem verilmesinden bahsetti. Vakıf başkanının Suha Dengizek, Dalan´a plaketinden sonra İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel söz alarak bu işlerin gerçek hayata geçirilmesinde nasıl yol alınması gerektiğini dile getirdi. Bir Alman Menşeli firmanın da İran´a yapacakları projeyi bölgeye uygulanan yatırım kolaylıkları sebebiyle Erzurum´a kaydırdıklarını bu kapsamda fabrikalar zinciri kurmayı ön gördüklerini belirtti.

erzurum-vakif-yatirimci-hareketi-toplantisi-4

Yatırım yapmayı düşünen ve konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için vakıf bünyesinde danışma ve müracaat masası kurulduğu belirtildi. Bu toplantıdan sonraki adımların ise kurumlar ve yatırımcı arası diyalog sağlamak amacıyla köprü konumunda olan komisyon çalışmalarını sürdüreceği açıklandı.
Komisyon Başkanı Dr. Dündar Özbaylar kapanış konuşmasıyla toplantı sona erdi.

ERZURUMHABERGAZETESİ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli